آرشیو سه‌شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸، شماره ۷۲۰۱
سیاسی
۳

توصیف رئیس مجلس از حکمرانی مطلوب

رئیس مجلس در همایش حکمرانی اسلامی در دانشگاه عالی دفاع ملی، با اشاره به مولفه های مورد نظر بانک جهانی برای ارزیابی کیفیت حکمرانی در کشورها، مانند اظهار نظر و پاسخگویی، اثربخشی دولت، کیفیت تنظیم گری و حاکمیت قانون، گفت: در کشور، ما در حوزه تنظیم گری رتبه پایینی داشتیم، اما در بخشی مثل پاسخگویی در برخی زمان ها وضع بهتر است.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی با اشاره به رویکرد دولت های مختلف در جمهوری اسلامی، ادامه داد: دولت ها تا حدی به موضوع حکمرانی توجه کرده و عمدی در عدم شکل گیری حکمرانی مطلوب نداشتند. تئوری پردازی منسجمی در این زمینه صورت نگرفته بود.

لاریجانی عدالت را مفهوم محوری حکمرانی در تفکر اسلامی دانست و تاکید کرد: تا این موضوع تبیین نشود، نمی توانیم به عدالت و حکمرانی مطلوب دست پیدا کنیم.

رئیس مجلس گفت: در حکمرانی مطلوب قانون باید مبنای سلوک اجتماعی باشد و آمایش سرزمینی به نحوی باشد که استعداد افراد شکوفا شود. البته در موضوع آمایش سرزمینی جمهوری اسلامی نقص دارد. در این حوزه متاسفانه یک تئوری منسجم حاکم نشده است.

او با اشاره به اینکه در ذات عدالت رقابت نیاز است و انحصار در حوزه اقتصادی مخل عدالت است، اظهار کرد: در حکمرانی مطلوب باید زمینه مشارکت حداکثری در حوزه های مختلف کشور فراهم شود. در واقع مردم سالاری در نظام اسلامی از درون عدالت ایجاد می شود و توسعه سیاسی از درون عدالت مطرح است.

لاریجانی تاکید کرد: به هر حال برای رسیدن به مفهوم عدالت باید نظریه فطرت انسانی را بفهمیم تا به یک تئوری منسجم  در حکمرانی مطلوب دست پیدا کنیم.