آرشیو چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸، شماره ۴۷۵۰
صنعت و معدن
۳

معاون آب و آبفای وزارت نیرو تشریح کرد: تاکتیک مقابله با تکرار سیلاب ها

دنیای اقتصاد : معاون آب و آبفای وزارت نیرو در سمینار «سیلاب 98-97: اگر تکرار شود» در شهر اهواز، درخصوص تکرار سیلاب و راه های مقابله با آن، گفت: سیل در کشوری که دارای آب و هوای خشک و نیمه خشک است، نقطه پایانی ندارد، لذا همزیستی با سیل یک اجبار است و اختیاری نیست، از آنجا که پیش بینی سیل امکان پذیر نیست، ما تنها می توانیم سیلاب را در حد مقدورات مدیریت کنیم. قاسم تقی زاده خامسی افزود: ما نیز مثل همه دنیا باید از بحران ها درس بگیریم.

اولین درس آموخته سیل سال 1927 می سی سی پی آمریکا که 500 نفر کشته و یک میلیارد دلار خسارت داشت «هماهنگی در حوزه آبریز» بود؛ موضوعی که ما در دهه اخیر آن را به هم ریختیم و تاکنون هم نتوانسته ایم این هماهنگی را به نتیجه برسانیم. معاون وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه سیل مانند زلزله در افکار عمومی شناخته شده نیست، اظهار کرد: در حالی که سیل خسارت بارتر از زلزله است و اگر مدیریت نشود ممکن است خسارت آن غیرقابل جبران باشد.

تقی زاده خامسی افزود: اگر در نیم قرن گذشته برای مدیریت سیلاب فقط به سازه و مکمل غیرسازه ای اکتفا می شد، امروز مدیریت تطبیقی در مقابله با تهدیدها و چالش های غیرقابل پیش بینی مورد توجه قرار گرفته است، چراکه این نوع مدیریت، انعطاف پذیری در تصمیم گیری ها را افزایش می دهد و یک روش آزمون و خطا نیست و بیشتر بر مساله آموزش و یادگیری حین اجرا تاکید می کند و می آموزد که چگونه می توان در جهت بهبود شرایط زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین افزایش علم و دانش و کاهش تنش در میان ذی نفعان اقدام کرد.