آرشیو پنجشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۸، شماره ۳۶۱۹
علم
۸
رو به فردا

آیا سفیدچاله ها وجود دارند؟

مترجم: منصور نقی لو
منبع: www.sciencealert.com

شاید «سیاه چاله ها» اسرارآمیزترین اجرام در کائنات باشند. این اجرام سماوی عجیب که تصور می شود هسته های فروپاشیده ستارگان مرده باشند، فقط به خاطر یک خصیصه ویژه شهرت پیدا کرده اند: ماده به درون آنها می رود اما هیچ چیز توان خروج از آنها را ندارد. بر اساس دانش و اطلاعات فعلی ما سیاه چاله ها به قدری چگال و متراکم هستند که هیچ چیز نمی تواند از افق رویداد آنها بگریزد. اما تنها نوع «چاله» در فضا نیستند. «سفیدچاله» ها نوعی تکینگی فاقد جرم به شمار می روند. همان طورکه از نامش پیداست، سفیدچاله برخلاف سیاه چاله است. به گزارش بیگ بنگ، اخترفیزیک دانان از دهه 1970 مشغول بررسی و ارائه نظراتی برای این مفهوم بودند. افق رویداد سیاه چاله به مرزی گفته می شود که در آن قدرت گرانشی آن حتی به نور هم امکان گریز نمی دهد؛ اما افق رویداد سفیدچاله به هیچ چیز اجازه ورود نمی دهد.

برخی از خدمات سایت، از جمله مشاهده متن مطالب سال‌های گذشته روزنامه‌های عضو، تنها به مشترکان سایت ارایه می‌شود.
شما می‌توانید به یکی از روش‌های زیر مشترک شوید:
اشتراک شخصی
در سایت عضو شوید و هزینه اشتراک یک‌ساله سایت به مبلغ 1,390,000ريال را پرداخت کنید.
همزمان با برقراری دوره اشتراک بسته دانلود 70 مطلب از مجلات عضو و دسترسی نامحدود به مطالب روزنامه‌ها نیز برای شما فعال خواهد شد!
پرداخت از طریق درگاه بانکی معتبر با هریک از کارت‌های بانکی ایرانی انجام خواهد شد.
پرداخت با کارت‌های اعتباری بین‌المللی از طریق PayPal نیز برای کاربران خارج از کشور امکان‌پذیر است.
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی همه کاربران به متن مطالب خریداری نمایند!
توجه!
  • دسترسی به متن مقالات این پایگاه در قالب ارایه خدمات کتابخانه دیجیتال و با دریافت حق عضویت صورت می‌گیرد و مگیران بهایی برای هر مقاله تعیین نکرده و وجهی بابت آن دریافت نمی‌کند.
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.