آرشیو سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹، شماره ۳۷۳۴
جهان
۷

آلمان قصد میانجیگری بین آمریکا و چین دارد

سایه تنش بر مناسبات چین و آمریکا سنگینی  می کند. اختلافات دو کشور از جمله بر سر همه گیری کرونا در ماه های اخیر تشدید شده و به مرحله ای رسیده که حتی پکن به تازگی واشنگتن را فراخوانده که «جنگ سردی تازه» به راه نیندازد. 

به گزارش دویچه وله، با توجه به بالاگرفتن تنش ها، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، خواهان ایفای نقش میانجی گرانه اروپا برای رفع اختلافات دو طرف است. ماس روز گذشته در گفت وگویی با نشریات گروه رسانه ای فونکه تصریح کرد: این به نفع و مصلحت اروپا نیست که اختلافات میان چین و آمریکا به مشاجره ای حل نشدنی تبدیل شود. به باور ماس، این اروپاست که باید در راه مبارزه برای «حفظ چندجانبه گرایی» گام بردارد. 

وزیر خارجه آلمان ادامه داد که برلین در زمان ریاست اتحادیه اروپا، تلاش خواهد کرد تا بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین میانجی گری کند. به گزارش خبرگزاری آلمان، ماس بر این باور است که جهان نباید به دو بخش چین و آمریکا تقسیم شود و می گوید نشست از پیش برنامه ریزی شده بین اتحادیه اروپا و چین در ماه سپتامبر، همچنان پابرجاست و برگزار خواهد شد: «هدف نشست، گرفتن ضمانت از چین در مسیر دستیابی به هدف های امور اقلیمی و رقابت جهانی عادلانه است». در همان روزی که این اظهارات منتشر شده، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در مصاحبه ای با شبکه فاکس گفت: چین «خشن تر شده است» و حزب حاکم کمونیست در آن کشور با 10 سال پیش فرق دارد. روابط آمریکا و چین طی ماه های گذشته و در پی شیوع گسترده ویروس کرونا در ایالات متحده، با تنش های بیشتر و فزاینده ای روبه رو شده است. 

واشنگتن، پکن را به پنهان کاری، سرپوش گذاشتن و حتی کتمان حقیقت در مورد خاستگاه و منشا ویروس کرونا، شدت شیوع آن در ووهان و خطرات ناشی از آن متهم کرده است. پکن این اتهام ها را رد کرده و می گوید اقداماتش در مقابله با ویروس در شهر ووهان، برای دیگر کشورها زمان خریده است. روابط پرتنش هفته های اخیر، با اقدامات تازه پکن برای تصویب قوانین جدید امنیتی در هنگ کنگ بعد دیگری نیز پیدا کرده است.

 دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرده که کشورش به اقدامات چین در قبال هنگ کنگ واکنشی قوی نشان خواهد داد و چین در مورد هرگونه «مداخله» خارجی در موضوع هنگ کنگ هشدار داده است.