آرشیو سه‌شنبه ۲۱ امرداد ۱۳۹۹، شماره ۷۴۱۶
فرهنگی
۱۹
گزارش روز

یازدهمین دو سالانه ملی سرامیک پس از 9 سال برگزار می شود

دو سالانه سرامیک دریچه ای برای بیان «خود» هنرمند است

یازدهمین دوره دو سالانه ملی سرامیک ایران قرار است پس از 9 سال وقفه در پاییز امسال برگزار شود. قرار است در این دوره هنرمندان سرامیک با مضمون درونمایه «خودکاوی» اثر خلق کنند. مضمونی نو و فارغ از سبک های دوره ای و بر اساس شناخت هنرمند از خود ایجاد می شود. این دوسالانه سعی دارد هنرمندان را به سمتی سوق دهد که به دنبال بازتولید کهن الگوها نباشند و در حقیقت به سمت جریان روز و تولید آثار تکرار ناپذیر حرکت کنند.

خردادماه امسال هیربد همت آزاد با حکم هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد به دبیری یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران منصوب شد. او که هم اکنون رئیس انجمن سفالگران ایران است، در این دوره در کنار منیژه آرمین، کورش آریش، صادق باقری، رجحانه حسینی و فرزاد فرجی هدایت این دوره از دوسالانه را برعهده دارد.

هیربد همت آزاد سرامیست و دبیر این دوسالانه در گفت وگویی اختصاصی با «ایران» درباره این خودکاوی می گوید: «نقش درون مایه، جهت دادن به دوسالانه نیست؛ بلکه ابزاری برای بیان است. فراتر از اینکه مجموع آثار یک نمایشگاه را هدفمند می کند، مسیرها و دروازه هایی برای هنرمند باز می کند تا از آن منظر به بیان شخصی خود برسد.»

او در ادامه می گوید: «در این دوسالانه صحبت از رسانه سرامیک است، به سرامیک به عنوان واسطه گفت وگو نگریسته شده است. خودکاوی در سرامیک بسیار می تواند بازه گسترده ای داشته باشد. پرداختن به تکنیک ها همیشه مدنظر بوده است. پخت، لعاب بدنه و تکنیک های تخصصی در سرامیک؛ اما شاید از این منظر هم بتوان به مساله توجه داشت که فراتر رفتن از تکنیک ها گاهی می تواند خودکاوی باشد، نه ضدیت با تکنیک. استفاده از تکنیک در خدمت بیان، نه الزاما استفاده از تکنیک برای خلق فرمی زیبا.»

دبیر دوسالانه سرامیک درباره  هدف این دوسالانه  توضیح می دهد: «در واقع تجسم درونیاتی است که متاثر از عوامل بیرونی است، حتی برای هنرمند جوان نیز نوعی خودکاوی است. از سوی دیگر ما خودکاوی درون رسانه را داریم. هنر سرامیک هم باید همسو با رویکردهای نوین هنر امروز، مرزهایش را گسترش دهد. سرامیک یک رسانه است برای آنکه می تواند پیامی از زبان خودش بیان کند. هر چه این گسترش مرزهای بیان، وسعت یابد، مفاهیم عمیق تری را بازتاب می دهد و کنش خردمندانه تری بین فهم سرامیک و معنا و مفهوم متبادر شده خواهد داشت.»