آرشیو یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹، شماره ۵۱۰۴
روند
۱۴
تکنیک های معامله

بررسی تاثیر بودجه بر بازار سهام

احمد امیری (حسابرس)

سهامداران و سرمایه گذاران در بورس از خرید و فروش سهام در بورس، نیم درصد مالیات پرداخت می کنند، حال هرچقدر شرایط بازار بهتر باشد و از رونق بیشتری برخوردار شود، متناسب با آن حجم و ارزش معاملات سهامداران نیز افزایش یافته و مالیات پرداختی هم بیش از پیش می شود.

در بودجه سال 99، دولت انتظار داشت 2800 میلیارد تومان مالیات از این محل  دریافت کند و برای سال 1400 این رقم به 14 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که حدود 5 برابر مالیات انتظاری دولت در سال جاری است.

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، طی 6 ماه اول سال، سهامداران در بازار بورس بیش از 10 هزار میلیارد تومان مالیات داده اند، در حالی که برآورد دولت از دریافت مالیات در کل سال 99به میزان 2800 میلیارد تومان بوده اما در 6 ماه سال 10 هزار میلیارد تومان دریافت کرده است.

شاخص کل بورس تهران از ابتدای سال جاری تا مرداد ماه در پی حجم عظیمی از نقدینگی که وارد بازار شد، از 500 هزار واحد به ارتفاع 2 میلیون واحد رسید و به تبع آن حجم و ارزش معاملات هر روزه بورس عددی فوق العاده بالا و چشمگیر بود که در پی این اتفاق دولت توانست به اندازه 10 هزار میلیارد تومان مالیات دریافت و به بیانی دیگر به این اندازه کسب درآمد کند. حال تا پایان سال که حدود 4 ماهی باقی مانده است، مالیات 14هزار میلیارد تومانی که نصیب دولت خواهد شد، دور از انتظار نیست و دولت دقیقا همین رقم مالیات را در بودجه برای سال 1400 پیش بینی کرده است.

نکته قابل ذکر و جالب دیگر این است که بودجه سال 1400 بسیار خوش بینانه و براساس پیش بینی توافقات نوشته شده است، حال اگر احتمال عملیاتی نشدن پیش بینی های دولت از ردیف های درآمدی مثل فروش نفت و دیگر موارد وجود داشته باشد، باعث می شود باز هم یکی از راهکارهایی که دولت حاضر و دولت بعدی داشته باشد، بازار سهام باشد. پس در حالت کلی در پی موارد مطرح شده در بودجه سال 1400 سال خوبی می تواند برای بورس رقم بخورد.