آرشیو چهار‌شنبه ۲۳‌شهریور ۱۴۰۱، شماره ۵۵۴۸
صنایع غذایی
۲۶

تک نان «البریشت» را رسما به ایران آورد

دنیای اقتصاد : شرکت تک نان به عنوان نماینده رسمی شرکت بزرگ و با سابقه طعم دهنده های خوراکی البریشت در ایران فعالیت خود را آغاز کرد. تک نان به مناسبت 150 سالگی برند البریشت به بررسی وضعیت و جایگاه این شرکت در تولید طعم دهنده های خوراکی از گذشته تاکنون پرداخته است که متن کامل آن را در ادامه می خوانید.

به گفته مهدی میثمی فرد، مدیرعامل تک نان، تولیدکننده طعم های خوراکی البریشت کار خود را 150 سال پیش در فوریه 1872 توسط شیمیدان و کار آفرینی نیک اندیش به نام دکتر کارل لویس نومن آغاز کرد. دکتر لویس نومن به عنوان یکی از پیشرو ترین کار آفرینان در صنعت غذای دنیا شناخته می شود. دکتر نومن، تحصیلات خود را در دانشگاه های لایپزیگ و هایدلبرگ آغاز کرد و در سال 1866 موفق به اخذ کرسی شیمی در دانشگاه هایدلبرگ شد که زمان زیادی در این سمت باقی نماند. تمرکز وی بیشتر بر نحوه و متدولوژی استحصال انواع ادویه ها و طعم ها از گیاهان بود. او در فوریه سال 1872 اقدام به ثبت شرکت خود به نام دکتر ال نومن در درسدن آلمان کرد. در ابتدا شرکت دکتر نومن در زمینه تولید کنسرو سبزیجات، گوشت و میوه فعال بود. یک سال بعد و در سال 1873 نومن کارخانه خود را جهت استحصال صنعتی طعم و ادویه از میوه ها و گیاهان راه اندازی کرد تا زنجیره تامین را تکمیل کند. 

دو سال بعد شرکت نومن، با عقد قرارداد جهت تامین مواد غذایی با ماندگاری بالا برای ارتش زاکسن تبدیل به سرآمدترین واحد تولیدی غذایی و آشامیدنی آلمان شد. به واسطه این تکنولوژی انقلابی، نومن توانست در زمان کوتاهی و با سرعتی حیرت آور تبدیل به بزرگ ترین کارخانه تولید کنسرو و طعم های خوراکی در اروپا تا سال 1880 شود. موفقیت برای نومن اما در اینجا پایان نیافت و با ورود به بخش هایی همچون تولید انواع سس های پودری، طعم دهنده های سوسیس، طعم دهنده های صنعت بیکری، رنگ های خوراکی و مواد اولیه نوشیدنی به کار خود ادامه داد. در سال 1886 شرکت ال نومن روزانه 100هزار عدد قوطی کنسرو تولید می کرد که برای آن 80 راس دام و 300 تن حبوبات را فرآوری می کرد.

در آن زمان شرکت نومن که سپس جین البریشت به آن نیز اضافه شد، 330 نفر نیروی انسانی در بخش کنسرو سازی و 300 نفر را در بخش تولید قوطی کنسرو در استخدام داشت. در سال 1945 شرکت نومن با همکاری جین البریشت به حیات خود ادامه داد و تا سال 1972 بر فعالیت روی طعم دهنده ها بیشتر تمرکز کرد. از سال 2010 البریشت آروم توسط مجموعه عظیم اشترن ویویول خریداری شد و هنوز بعد از 150 سال از تاسیس به حیات خود آن هم در صدر این صنعت که همانا تولید طعم های خوراکی است ادامه می دهد.