آرشیو دوشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۱، شماره ۲۳۱۴۳
جامعه
۱۰

سرعت افزایش بیابان زایی در کشور 3 برابر عملیات بیابان زدایی است

سرپرست معاونت آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سالانه 300 هزار هکتار بیابان زدایی در کشور اتفاق می افتد در حالی که حدود یک میلیون هکتار در سال به وسعت مناطق بیابانی ما افزوده می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حسن وحید در نهمین جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار که روز یکشنبه در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، مساحت مناطق بیابانی کشور را حدود 32 میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: 30 میلیون هکتار از کشور ما تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد و کانون های بحرانی مولد گردوغبار هم به 14 میلیون هکتار بالغ می شوند.

وحید، کاهش سطح مراتع کشور به 50 میلیون هکتار و جایگزینی آن با مناطق بیابانی را از مهم ترین دلایل گسترش پدیده گردوغبار در کشور توصیف کرد و اظهار داشت: سالانه به طور متوسط حدود 300 هزار هکتار بیابان زدایی در کشور اتفاق می افتد این در حالی است که حدود یک میلیون هکتار در سال به وسعت مناطق بیابانی ما افزوده می شود. وی بیان داشت: حدود 12 میلیون هکتار برنامه مصوب بیابان زدایی داریم و تاکنون عملیات بیابان زدایی در 8.7 میلیون هکتار از اراضی اجرا شده است. این بدان معناست که چهار میلیون هکتار از برنامه عقب هستیم و در 18 میلیون هکتار از وسعت بیابان های کشور هم هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

سرپرست معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، ریزگردها را یکی از چالش های عمده کشور برشمرد و گفت: موفقیت برنامه های بیابان زدایی در گروی انسجام بخشی در بدنه دولت است.