آرشیو شنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۵۶۹۵
بازار نفت
۱۴

خبر

محاسبه تعرفه گاز بدون تخفیف از ابتدای سال آینده

شرکت ملی گاز : به گفته مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران بر اساس مصوبه مورخ 16 بهمن ماه سال 1401 هیات وزیران، تنها تا پایان امسال، رشد تعرفه های مندرج در جدول دوره سرد سال خانگی نسبت به تعرفه های پیش از مصوبه و با هدف کاهش هزینه های مربوط به مصارف گاز طبیعی خانوارها، 70 درصد تا سقف تعیین شده کاهش یافته و تعرفه ها از ابتدای سال 1402 بدون تخفیف محاسبه خواهند شد.

مسلم رحمانی در این باره توضیح داد: این مصوبه به دلیل کاهش شدید دمای هوای کشور در فصل سرد امسال و با هدف کاهش هزینه های مربوط به مصارف گاز طبیعی خانوارها که به دلیل نبود آمادگی لازم آنها برای کنترل مصارف گاز متناسب با الگوی بهینه مصرف بوده، به تصویب هیات وزیران رسیده است. به گفته وی، این کاهش گازبها برای اقلیم های یک تا 5 به ترتیب تا سقف 1300، 1250، 1200، 1800مترمکعب در ماه به ازای هر واحد خانگی قابل اعمال است، اما ملاک محاسبه گازبهای مشترکان از ابتدای سال 1402، تعرفه های مندرج در مصوبه مورخ 16 آذرماه 1401 خواهد بود. مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: از این رو ضروری است مشترکان خانگی گاز نسبت به مدیریت مصرف گاز طبیعی، دقت و توجه لازم را مبذول دارند، زیرا این مهم تنها با رعایت الگوی مصرف و دقت هرچه بیشتر در استفاده از این نعمت الهی امکان پذیر است. رحمانی در پایان از مشترکان خواست ضمن صرفه جویی و مصرف بهینه گاز طبیعی، هزینه گاز مصرفی خود را کنترل کنند و با توجه به پلکانی بودن محاسبه گاز مصرفی، با رعایت الگوی مصرف و قرارگرفتن در دامنه های پایین تر، این هزینه ها را کاهش دهند.

گروه نفت و گاز در صدر رشد اقتصادی پاییز

ایرنا : به گفته وزیر نفت بالاترین رشد اقتصادی در کشور در پاییز 1401 مربوط به گروه نفت و گاز بوده است. جواد اوجی وزیر نفت، امروز در فضای مجازی نوشت: گزارش ‎بانک مرکزی مبنی بر ‎رشد اقتصادی 4/ 15درصدی گروه نفت و گاز در ‎پاییز 1401 که بالاترین رقم رشد درمیان بخش های مختلف اقتصاد کشور است. این موضوع گواه ‎جهش تولید و صادرات ‎صنعت نفت است که با اتکا به زحمات جهادی کارکنان این صنعت به دست آمده است.

مطابق گزارش بانک مرکزی، رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در سه ماهه پاییز 1401 و 9 ماهه امسال به ترتیب 4/ 15 و 3/ 9 درصد بوده که بالاترین رشد اقتصادی در بازه مورد اشاره است و بخشی از آن در نتیجه تکمیل و بهره برداری از طرح های نیمه تمام است. در سال جاری، 31 طرح کلان نیمه تمام وزارت نفت با مجموع سرمایه گذاری افزون بر 12 میلیارد دلار تکمیل شده و به بهره برداری رسیده است. این طرح ها در بخش بالادست صنعت نفت مانند توسعه میدان های نفت و گاز، انتقال گاز و گازرسانی، جمع آوری گازهای مشعل و زنجیره پایین دست این صنعت مانند طرح های پالایشی و پتروشیمی قرار داشته و در تمام پهنه کشور گسترده شده اند.

افزایش روزانه 17 هزار بشکه ای تولید نفت ایران

تسنیم : بر اساس جدیدترین گزارش اوپک تولید روزانه نفت ایران در دومین ماه سال جاری میلادی 17 هزار بشکه افزایش یافته و قیمت نفت سنگین ایران به 81 دلار و 88 سنت در هر بشکه رسیده است.

اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد: قیمت سبد نفتی این سازمان در ماه فوریه 2023 با 26 سنت افزایش نسبت به ماه قبل از آن به 81 دلار و 88 سنت در هر بشکه رسیده است. بر اساس این گزارش متوسط قیمت نفت سنگین ایران نیز در ماه فوریه بالغ بر 81 دلار و 88 سنت در هر بشکه گزارش شده که نسبت به ماه قبل از آن 32 سنت افزایش داشته است. همچنین متوسط قیمت نفت سنگین ایران در دو ماهه امسال 81 دلار و 72 سنت بوده است.

افزایش تولید روزانه 3/ 2 درصدی

بر اساس این گزارش تولید نفت ایران در فوریه سال 2023 با رشد 17 هزار بشکه ای نسبت به ماه قبل از آن مواجه شده و به 2 میلیون و 571 هزار بشکه در روز رسیده است. ایران در ماه ژانویه 2 میلیون و 554 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود. کل تولید نفت اوپک در فوریه 117 هزار بشکه نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته و به 28 میلیون و 924 هزار بشکه در روز رسیده است. آنگولا بیشترین کاهش تولید نفت در ماه فوریه را داشته و تولید روزانه نفت این کشور 52 هزار بشکه کاهش یافته است. بیشترین افزایش تولید نیز مربوط به نیجریه بوده به طوری که تولید روزانه نفت این کشور 72 هزار بشکه افزایش یافته است. همچنین، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش خود پیش بینی کرد که رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2023 به 3/ 2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش خود پیش بینی کرد که رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2023 به 3/ 2میلیون بشکه در روز خواهد رسید. بنابراین، شاخص ذکرشده در گزارش ماه مارس در مقایسه با ارزیابی قبلی بدون تغییر باقی مانده است. بدون مقایسه با دیگر شاخص ها، تقاضای جهانی برای نفت می تواند به طور متوسط به 9/ 101 میلیون بشکه در روز در سال 2023 برسد. اوپک در گزارش خود نوشت: با این حال، در بحبوحه تنش های ژئوپلیتیکی و شرایط اقتصاد جهانی، پیش بینی ها همچنان از عدم قطعیت بالایی برخوردار هستند.

این سازمان همچنین پیش بینی رشد تولید نفت توسط کشورهای غیر عضو را در سال 2023، 4/ 1میلیون بشکه در روز حفظ کرد. بدون مقایسه با دیگر شاخص ها، این رقم ممکن است به 2/ 67میلیون بشکه در روز برسد. در این گزارش آمده است: محرک های اصلی رشد عرضه نفت برای سال 2022 آمریکا، روسیه، کانادا، گویان، چین و برزیل هستند، درحالی که پیش بینی می شود بیشترین کاهش در نروژ و تایلند باشد.