آرشیو یک‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۲۳۲۶۸
صفحه آخر (جهان)
۱۲

خبر

آسوشیتدپرس خبر داد: افزایش آمادگی های امنیتی در آمریکا به دنبال تقویت احتمال پیگرد قضایی ترامپ

همزمان با اعلام احتمالی صدور حکم دادگاه علیه ترامپ آن هم به جرم فساد اخلاقی، نیروهای امنیتی در این کشور برای مقابله با آشوب های احتمالی به حالت آماده باش درآمدند.

همزمان با بحث داغ رکود بزرگ و تاریخی در آمریکا و به وجود آمدن ابعاد سیاسی از کنار آن، موضوع ترامپ و حاشیه های مربوط به او هرگز سرد نمی شود و همواره در میان رسانه های آمریکایی و اهالی این کشور، دهن به دهن می چرخد. یکی از پرونده های مربوط به فساد اخلاقی و ارتباط نامشروع وی با یکی از اطرافیانش حالا در حال نزدیک شدن به ایستگاه نهایی است و انتظار می رود تا نتیجه دادگاه طی روزهای آتی مشخص شود. این پرونده به زنی مربوط می شود که ترامپ با وی ارتباط غیراخلاقی داشته و برای مخفی نگه داشتن آن به او حق السکوت داده است. هرچند هنوز زمان اعلام تصمیم دادگاه در مورد این پرونده مشخص نشده اما انتظار می رود تا دادگاهی در منهتن نیویورک در هفته های آتی برگزار شود و نظر خود را درباره این پرونده اعلام کند. مقام های آگاه امنیتی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که مسئولان امنیتی در حال آماده شدن برای اعلام پیگرد ترامپ در این پرونده هستند. بحث ها در این زمینه در مراحل مقدماتی قرار دارد. حساسیت های نیروهای امنیتی بر موضوع ترامپ و ناآرامی های احتمالی، در حالی است که ترامپ نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 اعلام کرده است. در تازه ترین موضوع جنجالی پیرامون دونالد ترامپ، کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان آمریکا نیز اعلام کرده که ترامپ به همراه خانواده اش هدایای غیرمجازی را که دریافت کرده اند، تحویل نداده اند. 117 هدیه به ارزش 300 هزار دلار که از مقامات خارجی در جریان سفرها دریافت شده، همچنان به خزانه دولتی تحویل داده نشده است. گفتنی است، رئیس جمهور آمریکا و همچنین خانواده او اجازه ندارند که هدایایی با ارزش بیش از 415 دلار از دولت های خارجی دریافت کنند. در صورت اخذ چنین هدایایی، رئیس جمهور آمریکا مکلف است تا چنین هدایایی را به آرشیو ملی کشورش تحویل دهد.

ترامپ البته در تازه ترین اظهارنظر خود در بستر مجازی «تروث سوشیال» پیش بینی کرده که روز سه شنبه هفته جاری بازداشت خواهد شد. ترامپ مدعی شد که طی شکایت تجاوز و پرداخت حق السکوت علیه او، این حکم قرار است صادر شود. وی همچنین در این پیام، پلیس منهتن را «فاسد و به شدت تحت تاثیر جو سیاسی» خواند. ترامپ همچنین از هوادارانش خواست تا دست به تظاهرات بزنند.

بازگشت ترامپ به یوتیوب و فیسبوک

در حالی که ترامپ چند ماهی است که جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ابراز آمادگی کرده، بسترهای مجازی که پیش از این در اوج درگیری های انتخاباتی 2020 از ادامه فعالیت در شبکه ها منع شده بود، بار دیگر فرصت حضور در این عرصه ها را پیدا کرده است. یوتیوب جمعه شب در توئیتی اعلام کرد: «ما احتمال تداوم خشونت در دنیای واقعی را به دقت بررسی کردیم و در عین حال این فرصت را به رای دهندگان دادیم تا در آستانه انتخابات صدای نامزدهای بزرگ ملی را به طور برابر بشنوند». حساب کاربری ترامپ در یوتیوب و سایر شبکه های اجتماعی پس از شورش هوادارانش در ششم ژانویه 2021 و حمله به ساختمان کنگره تعلیق شد. فیسبوک و اینستاگرام را همان طور که قبلا اعلام کردند، حساب متعلق به ترامپ را بازگرداندند. ترامپ جمعه شب با انتشار پیامی در فیسبوک بازگشت خود به این شبکه اجتماعی را اعلام کرد. یک سخنگوی ستاد انتخاباتی ترامپ اخیرا و در واکنش به بازگشت ترامپ به فیسبوک، اعلام کرده که بازگشت رئیس جمهور سابق به فیسبوک «ابزار مهمی برای ستاد انتخاباتی 2024 و دسترسی به رای دهندگان» خواهد بود. گفتنی است، ترامپ پس از تعلیق فعالیتش در شبکه های اجتماعی، اواخر سال 2021 یک شبکه اجتماعی به نام «تروث سوشال» راه اندازی کرد. وی حدود پنج میلیون دنبال کننده در این شبکه اجتماعی دارد.

آمریکا بزرگ ترین تهدید علیه تمدن غرب است

همزمان با فرصت حضور مجدد ترامپ در توئیتر، رئیس جمهور سابق آمریکا پیامی ویدئویی که در حساب کاربری خود منتشر کرد و در آن تشکیلات نومحافظه کار در آمریکا را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «برخی از افرادی که از آمریکا متنفر هستند، امروز بزرگ ترین تهدید علیه تمدن غرب محسوب می شوند». ترامپ در این ویدئو افزود: «بزرگ ترین تهدید علیه تمدن غرب، روسیه نیست بلکه احتمالا بیش از هر چیز، خود ما و برخی از افراد وحشتناکی که نماینده ما هستند و از آمریکا متنفرند، تهدید بزرگی به شمار می آیند». ترامپ که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2024 اعلام آمادگی کرده، در این ویدئو گفت که وزارت امور خارجه آمریکا، بروکراسی دفاعی و سرویس های اطلاعاتی باید پاک سازی شوند و نقش ناتو مورد تجدیدنظر قرار گیرد. ترامپ افزود: «جهانی گراها می خواهند قدرت، دارایی ها و خون مردم آمریکا را به هدر دهند و به دنبال پدیده های خیالی در خارج از مرزها هستند و تلاش می کنند حواس ما را از آشفتگی که در داخل ایجاد کرده اند منحرف کنند. چنین نیروهایی بیش از رویایی که روسیه و چین در سر می پرورانند به آمریکا آسیب وارد می کنند».

آمادگی پیونگ یانگ برای جنگ با واشنگتن: 800 هزار نفر در کره شمالی برای جنگ با آمریکا داوطلب شدند

یکی از روزنامه های رسمی کره شمالی گزارش کرد که حدود 800 هزار نفر از شهروندان این کشور برای پیوستن یا خدمت در ارتش ملی به منظور مقابله با آمریکا داوطلب شده اند.

گویا هویت حکومت پیونگ یانگ با دشمنی با آمریکا تعریف می شود. روزنامه «رودونگ سینمون» چاپ کره شمالی، روز شنبه نوشت که تنها در روز جمعه حدود 800 هزار دانشجو و کارمند از سراسر کشور تمایل خود را برای نام نویسی یا ثبت نام مجدد در ارتش برای مقابله با آمریکا اعلام کردند. رودونگ سینموم در گزارشی که شامل عکس هایی از مردم بود، نوشت که داوطلبان که قول داده اند دشمنان کره شمالی را «کاملا از بین ببرند» و دو کره را متحد کنند برای ثبت نام یا ثبت نام مجدد در ارتش در روز جمعه ثبت نام کردند. حدود 800000 دانشجو و کارگر که به عنوان پیشاهنگ جوانان کشور توصیف می شوند به یکباره برای پیوستن به جنگ برای دفاع از میهن و جنگ برای نابودی دشمن گام برداشتند. آن طور که شفقنا نوشته، در حالی که سن افرادی که بنا به گزارش ها ثبت نام کرده اند، اعلام نشده است، همه مردان در کره شمالی باید حداقل 10 سال و زنان حداقل 3 سال به دلیل نظام اجباری این کشور در ارتش خدمت کنند. این ادعای کره شمالی پس از آن مطرح شد که این کشور روز پنجشنبه در واکنش به رزمایش در جریان آمریکا و کره جنوبی، یک موشک بالستیک قاره پیما «هوآسونگ- 17» پرتاب کرد. کره جنوبی و آمریکا رزمایش 11 روزه خود را با عنوان «سپر آزادی 23» روز دوشنبه آغاز کرده اند. آزمایش موشکی بالستیک کره شمالی بر اساس قطعنامه های شورای امنیت ممنوع هستند. گفتنی است، «کیم جونگ اون»، رهبری کره شمالی دولت های واشنگتن و سئول را به افزایش تنش با انجام این رزمایش های مشترک متهم می کند.گفتنی است، جریان تقسیم شبه جزیره کره به کره شمالی و کره جنوبی از پیروزی متفقین در جنگ دوم جهانی در سال 1945 و پایان 35 سال سلطه ژاپن بر جزیره کره آغاز شد. در طرحی که قریب به اتفاق کره ای ها با آن مخالف بودند، آمریکا و شوروی توافق کردند که قیمومت موقت کشور را از محل مدار 38 درجه، برعهده گیرند. هدف از طرح قیمومت کمک به ایجاد یک دولت موقت کره ای بود که «در موعدی مقرر مستقل و آزاد» شود. اما اگرچه تاریخ برگزاری انتخابات هم مشخص شده بود، شوروی از همکاری با برنامه های سازمان ملل متحد برای برگزاری انتخابات آزاد و عمومی در دو کره سر باز زد و در نتیجه، یک دولت کمونیست تحت حمایت شوروی به طور دائم در شمال تاسیس شد و یک دولت طرفدار غرب در جنوب. دو ابرقدرت از رهبران متفاوتی جانبداری کردند. دو دولت مجزا در کشور برقرار شد که هر یک مدعی زمامداری تمام شبه جزیره بودند. همین ریشه اختلافات لاینحل دو کره و به عبارتی تمام منطقه شرق آسیا شد.

دادگاه عالی پاکستان حکم بازداشت عمران خان را به حالت تعلیق درآورد

رسانه های پاکستانی اعلام کردند که دادگاه عالی این کشور حکم بازداشت «عمران خان»، نخست وزیر سابق این کشور را به حالت تعلیق درآورده است.

دادگاه عالی لاهور در 9 پرونده علیه عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان حکم وثیقه را صادر کرد. او با اتهاماتی مواجه است که باعث شده بود دستگیر و به دادگاه معرفی شود. با این حال، قضات به عمران خان تا جلسات دادرسی در 24 مارس و 27 مارس(4 و 7 فروردین) به ترتیب در اسلام آباد و لاهور آزادی دادند. بر این اساس، دادگاه عالی پاکستان به نیروهای امنیتی دستور داد تا روند بازداشت عمران خان را تا یک هفته آینده متوقف کنند. به گزارش مهر پیش از این نیز دادگاه عالی لاهور چهارشنبه گذشته حکمی را صادر کرد که بر اساس آن دستور قبلی بازداشت «عمران خان» نخست وزیر پیشین پاکستان به حالت تعلیق درآمده است. به تازگی پلیس پاکستان اقامتگاه عمران خان را محاصره کرده و تلاش داشت او را بازداشت کند با این وجود طرفداران عمران خان با درگیری با پلیس مانع بازداشت وی شدند.

جنبش حزب الله خواستار تسریع در انتخاب رئیس جمهور لبنان شد

معاون دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی خواستار سرعت بخشیدن به انتخاب رئیس جمهوری این کشور شد.

انتخاب رئیس جمهور در لبنان تبدیل به معضلی شده است. در همین مورد، «نعیم قاسم»، معاون «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان، نمایندگان پارلمان را به مسئولیت پذیری در انتخاب رئیس جمهور از طریق گفت وگو و تفاهم ترغیب کرد. آن طور که ایسنا نوشته است، وی همچنین از توافق ایران و عربستان استقبال و ابراز امیدواری کرد که همگان در منطقه بر سر اسرائیل ستیزی به توافق برسند. پیش از این، برخی منابع اظهار داشتند، فرانسوی ها با چندین کشور به خصوص عربستان برای ترغیب به امضای توافق حل و فصل اوضاع لبنان دیدارها و تماس های دیپلماتیک داشته اند و انتخاب «سلیمان فرنجیه» را به عنوان رئیس جمهوری لبنان ترجیح می دهند. گفتنی است، حزب الله نیز همچون رئیس پارلمان لبنان از فرنجیه حمایت می کند.

آشتی کنان آنکارا و قاهره وزیر خارجه ترکیه پس از 11 سال به مصر رفت

وزیر امور خارجه ترکیه بعد از 11 سال، در سفری رسمی به قاهره پایتخت مصر سفر کرد. سفر «مولود چاووش اوغلو» به دعوت «سامح شکری» همتای مصری او انجام شد.

بعد از این که در سال 2014 یا به عبارتی 2013 میلادی ژنرال «عبدالفتاح سیسی» در پی کودتای ارتش مصر به رهبری خودش جانشین «محمد مرسی»، رئیس جمهور وقت و رهبر اخوان المسلمین شد، بسیاری از مخالفان اخوانی او به ترکیه رفتند و تحت حمایت های دولت «رجب طیب اردوغان» (با گرایش های کم وبیش اخوانی اش) در چهارچوب یک مجموعه بزرگ و یک پلتفرم نسبتا منسجم، به فعالیت سیاسی و رسانه ای علیه سیسی ادامه دادند. همزمان مسئولان ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان بارها سیسی را مورد حمله قرار دادند. اما با تحت فشار قرار گرفتن اقتصاد ترکیه و نزدیک شدن به انتخابات 2023، رئیس جمهور ترکیه خواستار حل اختلافات با رقبای خلیج فارس و افزایش تجارت و سرمایه گذاری با مصر شد. در نتیجه فضا برای فعالیت رسانه ای اخوانی های مخالف سیسی در ترکیه نامساعد شد و وضعیت تغییر کرد و دولت ترکیه گام هایی را برای عادی سازی روابط با دولت مصر برداشت. اردوغان رئیس جمهور ترکیه که با اقتصاد ضعیف و بحران تورمی بزرگی دست و پنجه نرم می کند، می خواهد مشکلات را با همه کشورها کنار گذاشته و تجارت و سرمایه گذاری را افزایش دهد. مصری ها از همان ابتدا پیش شرط های نسبتا روشنی داشتند. آنها به طور آشکار و بدون تعارف، خواهان تعطیلی شبکه های تلویزیونی و گروه های سایبری ضد سیسی شدند. به هر حال شرایط حالا برای عادی سازی روابط مهیا شده است.

حالا خبر می رسد که وزیر امور خارجه در سفری رسمی به قاهره پایتخت مصر سفر کرد. سفر «مولود چاووش اوغلو» به دعوت «سامح شکری» همتای مصری خود انجام شد. «ایهاب ناصر» معاون وزیر خارجه مصر و «صالح موطلو شن»، کاردار سفارت ترکیه در مصر از اوغلو در فرودگاه قاهره استقبال کردند. چاووش اوغلو و سامح شکری نشست دوجانبه ای برگزار کردند. آن طور که ایرنا نوشته، سفر اوغلو به مصر اولین سفر وزیر خارجه ترکیه به قاهره بعد از 11 سال به شمار می رود. وزارت خارجه مصر پیش از این در تاریخ هشتم اسفند ماه جاری با انتشار تصاویری در توئیتر اعلام کرده بود که سامح شکری وزیر خارجه مصر وارد شهر «آدانا» ترکیه شده و با مولود چاووش اوغلو همتای ترکیه ای خود دیدار کرده است. همچنین اواسط بهمن ماه و پس از وقوع زلزله مهیب در ترکیه نیز عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر در گفت وگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان همتای ترک خود، درباره کمک رسانی به زلزله زدگان این کشور اعلام آمادگی کرد.

توئیتر متهم شد!

خبر دیگر از ترکیه آن که روزنامه ترکی صباح روز جمعه پلتفورم توئیتر را به حمایت از نیروهای اپوزیسیون در انتخابات سراسری قریب الوقوع این کشور که قرار است 14 مه (24 اردیبهشت) برگزار شود و ایجاد حساب های کاربری برای پخش اطلاعات تحریک آمیز درباره دولت فعلی متهم کرد. روزنامه صباح مدعی شد که توئیتر کار و فعالیت برای اپوزیسیون ترکیه را آغاز کرده تا به آن در پیروزی در انتخابات سراسری قریب الوقوع کمک کند. این روزنامه گزارش داد، حدود 25 درصد از پیام های تحریک آمیز در توئیتر از «حساب های کاربری جعلی» منتشر می شوند که اطلاعاتی را نیز درباره فروپاشی ادعاشده یک سد در جریان زلزله های مهیب اخیر به اشتراک گذاشتند. در این گزارش آمده است، جدول زمانی کاربران توئیتر در ترکیه پیام های روزنامه نگاران و سیاستمداران اپوزیسیون و همچنین اعضای سازمان «فتح الله گولن» و حزب کارگران کردستان ترکیه موسوم به پ.ک.ک را که هر دو از سوی آنکارا تروریست محسوب می شوند، نشان می دهد در حالی که صفحه اردوغان که به ادعای این روزنامه محبوب ترین فرد در ترکیه است هرگز در بین حساب های کاربری پیشنهادی نشان داده نمی شود. گفتنی است، ایلان ماسک، مالک توئیتر و میلیاردر آمریکایی در نوامبر سال 2022 میلادی گفته بود که توئیتر تحت رئیس قبلی در انتخابات سراسر جهان مداخله کرده بود و در نتیجه قابل اعتماد نیست. به دنبال این اظهارات ماسک، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه غرب را به اتخاذ معیار دوگانه در زمینه آزادی مطبوعاتی متهم کرد چرا که در مقابل افزایش سانسورهای توئیتر ساکت مانده است.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: امسال همه گیری کرونا پایان می یابد

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که سال جاری میلادی (2023) همه گیری کرونا پایان می یابد.

سازمان جهانی بهداشت برای اولین بار در سال 2020 از یک بیماری همه گیر به نام کرونا سخن گفت که هر هفته پنج هزار نفر جان می باختند اما قربانیان بر اساس داده های وبگاه «ورلدامترز» در شرایط کنونی نزدیک به 7 میلیون شده است و تعداد مبتلایان نیز از 682 میلیون نفر در سراسر جهان فراتر رفته است. دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در جدیدترین ارزیابی خود اعلام کرده است که سال جاری میلادی همه گیری کرونا پایان می یابد و جهان می تواند نفس راحتی بکشد. به گزارش ایرنا به نقل از «دویچه وله» «تدروس آدهانوم»، گفت: «من مطمئن هستم که امسال می توانیم بگوییم که کووید-19 به عنوان یک وضعیت اضطراری و نگرانی بین المللی به پایان رسیده است» رئیس سازمان جهانی بهداشت افزود: «جهان امروز به وضوح در موقعیت بسیار بهتری در مقایسه با هر لحظه دیگر از دوران همه گیری قرار دارد.» به گفته وی: «حتی با افزایش امیدواری نسبت به پایان همه گیری، این سوال بی پاسخ مانده که اصولا چگونه شروع شد»

رئیس سازمان جهانی بهداشت خواستار ایجاد شبکه های بیشتر بین کشورها در زمینه همکاری درباره مسائل بهداشتی به منظور مبارزه بهتر با همه گیری ها شد. این شبکه همکاری باید در چارچوب یک توافقنامه بین المللی تحت مشورت سازمان جهانی بهداشت فعالیت کند. وی انتقادات مبنی بر اینکه این امر می تواند حاکمیت مستقل کشورها را محدود سازد، رد کرد و گفت: فقط این کشورها هستند که تصمیم می گیرند چه چیزی بخشی از توافق باشد، و نه همکاران سازمان جهانی بهداشت» «مایکل رایان»، رئیس برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: «من فکر می کنم به نقطه ای رسیده ایم که می توانیم به کرونا همانند یک آنفلوآنزای فصلی نگاه می کنیم»وی افزود که ویروس سارس-کوو-2 همواره یک ویروس کشنده و خطری جدی برای سلامتی باقی خواهد ماند، اما ویروسی است که جامعه و نظام های بیمارستانی ما را به هم نمی ریزد».