آرشیو پنجشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲، شماره ۵۷۳۷
خبر
۲

رئیسی در دیدار با فعالان اقتصادی از فرمول همکاری با اندونزی رونمایی کرد: خنثی سازی تحریم با ما؛ تجارت از شما

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان پس از پایان دیدارها و رایزنی هایش طی سفر دو روزه به اندونزی، ظهر روز گذشته جاکارتا را به مقصد تهران ترک کرد. یکی از مهم ترین دیدارهای رئیس جمهور در این سفر، دیدار با دبیرکل اتحادیه آسه آن بود. روز چهارشنبه و در دومین روز از سفر رسمی رئیس جمهور به اندونزی، «کائو کیم هورن» دبیرکل اتحادیه آ سه آن با حضور در محل اقامت، با رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفت وگو کرد. دبیرکل اتحادیه آسه آن در این دیدار با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه، گزارشی از برنامه های این اتحادیه برای گسترش تعاملات با کشورمان ارائه کرد. رئیسی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت نقش سازمان های منطقه ای در توسعه اقتصادی کشورها، ظرفیت ها و اولویت های اعلام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه تعاملات با این اتحادیه و کشورهای عضو آن را مورد اشاره قرار داد و بر ضرورت پیگیری تحقق اهداف تعیین شده در این زمینه تاکید کرد.

رئیسی در ادامه برنامه های دومین روز سفر رسمی خود به اندونزی، پیش از ظهر روز چهارشنبه به وقت محلی، در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و اندونزی، با سازنده توصیف کردن مذاکرات خود با مقامات اندونزیایی، مجموعه این گفت وگوها را نشان دهنده اراده جدی دو کشور برای توسعه روابط و استفاده از ظرفیت های فی مابین در جهت منافع دو ملت و ملت های منطقه دانست. رئیس جمهور با اشاره به جایگاه منطقه ای و بین المللی اندونزی، عضویت این کشور در ترتیبات مهم منطقه ای و فرامنطقه ای و برخورداری از مردمی اهل تلاش و نوآوری به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان گفت: این ظرفیت ها زمینه های مناسبی برای گسترش روابط میان دو کشور هستند. رئیسی در ادامه با بیان اینکه تحریم ها و فشارها نتوانسته ملت ایران را در مسیر پیشرفت متوقف کند، افزود: «ایران با همت متخصصان جوان خود در حوزه های مختلف تهدیدها را تبدیل به فرصت کرد و گام های بلندی در مسیر پیشرفت در عرصه های مختلف از جمله ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی که به اندونزی نیز ارائه شده، برداشته است.»

رئیس جمهور اظهار کرد: «دستاوردهای دانش بنیان و نیز دیگر تولیدات صنعتی در ایران، امروز نه تنها قابل رقابت با استانداردهای اروپایی هستند، بلکه در برخی موارد امتیازات بیشتری نیز دارند. دلیل اعتراف رسمی آمریکایی ها به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران نیز همین اراده، ایستادگی و نوآوری های جوانان و ملت ایران و دستاوردهای حاصل از آن است.» رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه امروز نظم جهانی در حال تغییر به نفع ملت ها و جریان مقاومت بوده و نظام سلطه و قدرت های طغیان گر رو به افول هستند، تصریح کرد: «سازمان های همکاری منطقه ای و فرامنطقه ای قدرت های نوظهور در آینده عالم هستند. یقین داریم همکاری کشورهای مسلمان و دیگر کشورها به ویژه در منطقه آسیا تعیین کننده وضعیت فردای جهان است.»

رئیس جمهور همچنین با اشاره به توافقات صورت گرفته میان ایران و اندونزی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی خاطرنشان کرد: «این شما فعالان اقتصادی هستید که می توانید در جهت تحقق این توافقات گام های جدی و موثر بردارید.» رئیسی با اشاره به برخی مشکلات مطرح شده در این نشست از جمله موضوع تبادلات مالی، حمل ونقل، تجارت ترجیحی و سود بازرگانی با تاکید بر قابل رفع بودن این مسائل گفت: «عزم ما بر این است که هیچ مانعی برای گسترش همکاری های فی مابین ایران و کشورهای دوست مشکلی ایجاد نکند و همان گونه که تاکنون تحریم ها را خنثی کرده ایم، این روند را ادامه خواهیم داد.»

رئیس جمهور افزود: «صندوق ضمانت ایران می تواند پشتوانه خوبی برای همکاری های تجاری میان دو کشور باشد و در حوزه انرژی نیز جمهوری اسلامی ایران آمادگی و توانمندی های خوبی برای همکاری با اندونزی دارد.» رئیسی با تاکید بر اهمیت فعال تر شدن دفاتر بازرگانی و تاثیر آن در افزایش شناخت فعالان اقتصادی دو کشور از ظرفیت های متقابل و رفع موانع احتمالی گسترش همکاری ها اظهار کرد: ایران ظرفیت خوبی برای صدور خدمات فنی و مهندسی دارد که در همکاری با اندونزی نیز می تواند مورد توجه قرار گیرد.

رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد که این سفر نقطه عطفی در جهت توسعه روابط ایران و اندونزی در عرصه های مختلف به ویژه در زمینه تجاری باشد و با تلاش فعالان اقتصادی دو کشور شاهد ارتقای تجارت دوجانبه باشیم. دیگر برنامه رئیس جمهور در این سفر دیدار روسای سازمان های اسلامی اندونزی با وی بود. رئیسی در این دیدار فهم و اعلام موضع به موقع علمای اندونزی نسبت به مسائل جهان اسلام را بسیار مهم توصیف و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با سازمان های اسلامی اندونزی با هدف ارتقای همزمان سطح تعاملات فرهنگی و اقتصادی با این کشور تاکید کرد.

رئیسی با اشاره به رهنمودهای رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی، تنها راه صیانت از نسل جوان در برابر هجوم ضد فرهنگی غرب را گسترش معنویت، اخلاق و ارزش های الهی در جوامع عنوان کرد و گفت: «بزرگ ترین سرمایه مردم اندونزی، ایمان به خدا و ارادت به اهل بیت (ع) است و از این منظر روابط ایران با اندونزی نه فقط یک رابطه دیپلماتیک سیاسی و اقتصادی بلکه رابطه ای عمیق و مستحکم است که ریشه در باورها و اعتقادات دو ملت دارد و با هیچ تکانه ای متزلزل و گسسته نخواهد شد.» در عین حال ابراهیم رئیسی در آخرین برنامه از سفر رسمی دوروزه خود به اندونزی ظهر روز گذشته با حضور در مسجد استقلال جاکارتا با روسای سازمان های اسلامی اندونزی از جمله نهضت العلما، محمدیه و مجلس العلمای اندونزی دیدار و گفت وگو کرد.

رئیس جمهور همچنین پس از اقامه نماز جماعت، در حضور نمازگزاران مسجد استقلال جاکارتا دقایقی به سخنرانی پرداخت. وی با اظهار خرسندی از حضور در میان نمازگزاران اندونزیایی، مذاکرات خود با رئیس جمهور و دیگر مقامات این کشور را سازنده توصیف کرد. رئیسی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اهمیت شناخت دسیسه های دشمن، اظهار کرد: «اگر بصیرت باشد، دشمن موفق نخواهد شد با پرچم «لااله الاالله» جوانان ما را فریب داده و به نابودی بکشد و جنایات بزرگ رقم بزند.» رئیس جمهور با بیان اینکه دشمن به دنبال اسلام هراسی در دنیا و ایران هراسی در میان مسلمانان است، خاطرنشان کرد: «اما امروز مسلمانان جهان می دانند که بهترین دوست آنها که به عزت و استقلال و حفظ افتخارات آنها فکر می کند و ناامنی آنها را ناامنی برای خود تلقی می کند، ایران اسلامی است.»