آرشیو پنجشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲، شماره ۵۷۳۷
بازار پول و ارز
۱۳

خبر

تورم سالانه عمان به پایین ترین رقم از مارس 2021 رسید

تسنیم: مرکز ملی آمار و اطلاعات عمان اعلام کرد که کاهش قیمت مواد غذایی باعث شد نرخ تورم در این کشور طی ماه آوریل به پایین ترین میزان خود از مارس 2021 یعنی 1/ 1 درصد برسد.

به گزارش عرب نیوز، بر اساس این داده ها، پایین ترین نرخ تورم ماهانه مواد غذایی طی 19 ماه اخیر که در ماه آوریل 7/ 2 درصد و در ماه مارس 1/ 4 درصد ثبت شد، عمدتا به کاهش قیمت سبزیجات نسبت داده می شود. به گفته مرکز ملی آمار عمان، تغییر در هزینه های مواد غذایی پس از افزایش سالانه 6/ 1 درصدی ثبت شده در ماه مارس رخ داده است. عمان همچنین شاهد کاهش سرعت افزایش قیمت مسکن، خدمات آب و برق، اثاثیه، تجهیزات خانگی و تعمیر و نگهداری تاسیسات در ماه آوریل بود. این رقم 5/ 3 درصد اعلام شد در حالی که ماه قبل از آن یعنی مارس 8/ 3 درصد ثبت شده بود. علاوه بر این، هزینه تفریح در این کشور با نرخ پایین تری رشد کرد و در ماه آوریل به 2 درصد رسید در حالی که در ماه قبل 3/ 2 درصد بود. به همین ترتیب، سطح قیمت های مرتبط با رستوران ها و هتل ها در آوریل به میزان 7/ 3 درصد افزایش یافت که نسبت به 8/ 3 درصد در ماه قبل کاهش نشان می دهد. در مقابل، رشد هزینه های آموزش نیز به میزان 1/ 0 درصد اعلام شد که نسبت به ماه قبل رقم ثابتی را نشان می دهد. در عین حال، قیمت های مرتبط با حمل ونقل این کشور پس از افزایش 3/ 0 درصدی در ماه مارس، 2/ 0 درصد در آوریل کاهش یافت، در حالی که برای سلامتی شتاب گرفتند. بر اساس این گزارش، کندی رشد قیمت ها در عمان با روند کلی در سراسر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مطابقت دارد.

آلمان در مدار صفر درجه رشد اقتصادی

فارس: افزایش قیمت مواد اولیه در کنار حامل های انرژی و نداشتن نیروی کار ماهر کافی اقتصاد آلمان را با چالش جدی روبه رو کرده است. به گزارش بلومبرگ، نتایج یک تحقیق از سوی انجمن اتاق های بازرگانی و صنعت آلمان حاکی است که جامعه فعالان اقتصادی این کشور امید کمی نسبت به بهبود رشد اقتصادی این کشور دارند. آلمان در دو بازه زمانی سه ماه اخیر رشد اقتصادی صفر درصدی داشته و 21 هزار شرکت کننده در نظر سنجی انجمن مذکور اعلام کرده اند که نشانه های کمی نسبت به بهبود شرایط به چشم می خورد.

ایلجا نوثناجل، مدیر اجرای انجمن اتاق های بازرگانی و صنعت آلمان، طی بیانیه ای اعلام کرده است که با وجود مقاومتی که شرکت های آلمانی طی ماه های گذشته در برابر افزایش قیمت حامل های انرژی و بالا رفتن نرخ بهره از خود نشان داده اند، اما چشم انداز 12 ماه آینده امیدوار کننده به نظر نمی رسد. به طور کلی انجمن اتاق های بازرگانی و صنعت آلمان اعلام کرده که پیش بینی می شود آلمان برای کل سال 2023 هم رشد صفر درصدی داشته باشد. اگرچه این پیش بینی بدبینانه تر از پیش بینی کمیسیون اروپایی درباره رشد اقتصادی آلمان به عنوان بزرگ ترین اقتصاد اتحادیه اروپاست اما با پیش بینی صندوق بین المللی پول درباره این شاخص اقتصادی آلمان همخوانی دارد.

میلیاردر اماراتی خواستار ایجاد پول واحد عربی شد

تحلیل بازار: یک میلیاردر اماراتی خواستار ایجاد پول واحد برای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به همراه مصر و اردن شد. «خلف الحبتور» میلیاردر و تاجر اماراتی و مدیرعامل گروه الحبتور خواستار ایجاد پول واحد خلیج فارس به همراه مصر و اردن شد. الحبتور گفت که او پیشنهادی برای چاپ پول واحد خلیج فارس بین شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن ارائه کرده تا بتوان از زیر بار فشارهای اقتصادی ناشی از دلار خلاص شد.

او افزود: انتشار واحد پولی عربی به تقویت اقتصاد کمک می کند و برای این کار باید قبل از کنار گذاشتن دلار، مطالعات علمی و اقتصادی انجام بگیرد. این سرمایه دار اماراتی اضافه کرده است: فشار دلار و بهره بانکی بر هر اقتصادی در دنیا تاثیر می گذارد. بسیاری از کشورها از جمله روسیه، برزیل و آرژانتین به طور فزاینده ای در حال بررسی استفاده از ارزهای دیگر به جای دلار هستند. چین نیز بیشتر فعالیت های تجاری بین المللی خود را با استفاده از یوآن انجام می دهد. چین و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حال کار بر روی قراردادی هستند تا از بورس نفت و گاز شانگهای به عنوان بستری برای مبادلات نفت و گاز با استفاده از یوآن استفاده کنند.

به تازگی در جنوب آسیا، بنگلادش و روسیه توافق کرده اند که از یوآن برای پرداخت هزینه یک نیروگاه هسته ای در حال ساخت توسط شرکت روس اتم (شرکت اتمی دولتی روسیه) استفاده کنند.

روزنامه چاینا دیلی خبر داد: حجم 1/ 7 تریلیون دلاری اقتصاد دیجیتال در چین

تحلیل بازار: روزنامه چاینا دیلی از افزایش حجم اقتصاد دیجیتال این کشور به 1/ 7 تریلیون دلار برای نخستین بار در طول تاریخ چین خبر داد. بر اساس داده های موجود در آخرین نسخه گزارش توسعه اقتصاد دیجیتال 2023 چین که به تازگی از سوی دولت این کشور منتشر شده، حجم اقتصاد دیجیتال چین در سه ماه آخر سال 2022 حدود 8/ 1 برابر سال 2018 شده است. به رغم پیشرفت های حاصل شده در زمینه توسعه اقتصاد دیجیتال چین، «لیو ژو» کارشناس وزارت اقتصاد چین طی سخنانی گفت که روند پیشرفت این نوع از اقتصاد به دلیل مشکلات متعدد پیش روی این کشور طی یک سال گذشته از برنامه عقب مانده و هنوز به ظرفیت واقعی خود نرسیده است.

او افزود: به صورت کلی، اقتصاد دیجیتال نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصاد و اجتماعی کشور ما ایفا می کند.

لازم به ذکر است، تحقیقات انجام شده اخیر از سوی آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین نشان می دهد که اقتصاد دیجیتال، در آینده ای نه چندان دور به موتور اصلی محرک اقتصادی این کشور تبدیل خواهد شد.

ارزش شکل در قعر 3 سال اخیر

فارس: اقتصاددانان صهیونیست معتقدند به دنبال اظهارات روز سه شنبه رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و مبهم بودن تعیین وضعیت نرخ بهره از سوی بانک مرکزی این رژیم، ارزش شکل به پایین ترین حد خود در سه سال اخیر رسید. در پی اظهارات هرتزی هالوی رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل و در سایه سیاست افزایش نرخ بهره بانک مرکزی این رژیم برای مبارزه با تورم، ارزش شکل در برابر دلار به پایین ترین سطح خود در سه سال اخیر رسید.

روزنامه اقتصادی کالکالیست رژیم صهیونیستی توضیح داد که ارزش شکل به طور کلی در برابر ارزهای اصلی (دلار، یورو و پوند استرلینگ) کاهش یافته است، در حالی که ارزش دلار در برابر یورو و پوند استرلینگ افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، دلار روز سه شنبه بالاترین سطح خود را در برابر شکل از 18 مارس 2020 ثبت کرده و ارزش یک دلار به 7/ 3 شکل رسید، در حالی که ارزش یورو به 98/ 3 شکل و ارزش پوند استرلینگ به 58/ 4 شکل رسید.

رونان مناخیم، یک اقتصاددان صهیونیست کاهش ارزش شکل را به عوامل متعددی نسبت داده که مهم ترین آنها اظهارات روز سه شنبه هالوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در جریان شرکت در کنفرانس هرتزلیا در مورد ایران بوده است. مناخیم همچنین دلیل این امر را ابهام در مورد گام بعدی بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در خصوص نرخ بهره دانست.

روز دوشنبه بانک مرکزی این رژیم اعلام کرد برای دهمین بار در تقریبا یک سال گذشته نرخ بهره را افزایش می دهد که در نتیجه آن این نرخ به سطح 75/ 4 درصد که بالاترین سطح در 16سال گذشته است، رسید.

این کارشناس اقتصادی بر این باور است که اظهارات امیر یارون، رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی تصویر روشنی از راهبردی که این بانک در نظر دارد در آینده دنبال کند و سیاست مربوط به نرخ بهره و اینکه آیا به افزایش آن برای کاهش تورم ادامه خواهد داد یا خیر، ارائه نمی دهد.

سوالی که در میان اقتصاددانان رژیم صهیونیستی مطرح می شود این است که گام بعدی بانک فدرال آمریکا (فدرال رزرو آمریکا) چیست و به گفته مناخیم، زمانی که اظهارات مقامات ارشد فدرال رزرو به احتمال ادامه افزایش نرخ بهره در ایالات متحده اشاره می کند، دلار در برابر یورو تقویت می شود.

این اقتصاددان صهیونیست با بیان اینکه در ایالات متحده انتظار می رود که نرخ بهره برای مدت طولانی تری بالاتر بماند، توضیح داد کاهش ارزش شکل هم متاثر از عوامل داخلی و هم افزایش ارزش دلار در برابر سایر ارزهای خارجی (ین و یورو) است.

هرتزی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی (سه شنبه، 23می) در کنفرانس هرتزلیا ضمن اذعان به پیشرفت ایران در حوزه غنی سازی اورانیوم در مقایسه با گذشته، مدعی شد: ما در حال بررسی این موضوع هستیم و من می گویم که تحولات منفی کنونی، می تواند منجر به اقدام شود.

او در ادامه، نگرانی های تل آویو از درگیرشدن با حزب الله لبنان را نشان داده و با اشاره به سخنان «سیدحسن نصرالله»، دبیرکل این جنبش گفت که نصرالله به گونه ای ما را به چالش می کشد، که فکر می کند منجر به جنگ همه جانبه نخواهد شد.

رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در بخش پایانی صحبت هایش به درگیری های داخلی بین صهیونیست ها و تاثیر اختلافات تل آویو بر سیاست های خارجی اعتراف کرده و گفت: جنگ در شمال اگر اتفاق بیفتد، کار در جبهه داخلی برای ما سخت خواهد شد.