آرشیو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۵۹۹۸
بازرگانی
۵

خبر

افزایش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با مقایسه بین سال های 1401 و 1402 از افزایش 23 درصدی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به لحاظ ارزشی و رشد 12 درصدی از نظر وزنی در سال گذشته خبر داد.

به گزارش «ایسنا» علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کرد؛ به رغم کاهش 9 درصدی (ارزشی) صادرات کل کشور، صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی 23 درصد به لحاظ ارزشی و 12 درصد به لحاظ وزنی افزایش داشته است. این مقام مسوول ادامه داد: صادرات به مقاصد هدف گذاری شده دولت سیزدهم در تجارت خارجی به عنوان نمونه صادرات به کشورهای حوزه اوراسیا 32 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است. میزان رشد ارزشی و وزنی به ترتیب در کشورهای چین 53 و 85 درصد، هند 43 و 51 درصد، روسیه 35 و 26 درصد، قزاقستان 29 و 19 درصد و قرقیزستان 28 و 20 درصد است.

وی افزود: میزان صادرات به لحاظ ارزشی و وزنی در کشورهای عراق به میزان 16 و 3 درصد، امارات 22 و 15 درصد، افغانستان 19 و 22 درصد، پاکستان 26 و 1.1 درصد و ارمنستان 18 و 23 درصد ثبت شده است. پیمان پاک درباره مهم ترین اقدامات برای توسعه بازرگانی کشاورزی در سال 1403 تصریح کرد: از جمله اقدامات مهم طی سال جاری، برنامه ریزی جهت حضور پررنگ در نمایشگاه ها و اعزام و پذیرش هیات تجاری در زمینه محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در کشورهای روسیه، چین، هندوستان، پاکستان، اندونزی و قزاقستان است. وی افزود: تکمیل زنجیره سرد برای حل مشکل لجستیک کشور، از جمله اقدامات دیگر است که در این راستا توسعه زیرساخت حمل سرد و دریایی (افزایش ظرفیت کشنده های کانتینری یخچال دار) و تلاش برای توسعه کریدور سبز گمرکی انجام می شود. قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در پایان درباره تسهیل برگشت ارز محصولات کشاورزی و صنایع غذایی نیز گفت: این اقدام نیز در قالب واردات شمش طلا و عرضه تحت نظر بانک مرکزی در مرکز مبادلات، واردات محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی موردنیاز از قبیل دام زنده، برخی انواع ماهیان، بادام هندی و برخی میوه های گرمسیری، عرضه ارز حاصل از محصولات کشاورزی برای واردات کالاهای موردنیاز و همچنین واردات ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی در حال انجام است.

ریسک های سیاسی بازرگانان پوشش داده می شود

رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران ریسک های سیاسی که بیمه های تجاری تقبل نمی کنند را پوشش می دهد به طوری که اگر کشوری ایران را تحریم کرد، خسارت تجار جبران و دعاوی بین المللی ارائه می شود.

به گزارش خبر گزاری تسنیم امیر برهانی؛ رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری در محل نمایشگاه اکسپو اظهار کرد: در راستای متنوع سازی مقاصد صادراتی کشورمان، سرمایه گذاری مستقیمی روی کشورهای آفریقایی انجام شده تا توانمندی های ما را بیشتر بشناسند و از این کشورها به عنوان مقاصد ویژه صادراتی یاد می شود. وی افزود: در این ارتباط پوشش بیمه ای برای صادرات یا سرمایه گذاری ایرانیان در آفریقا دیده شده است.وی افزود: تفاهم نامه ای نیز با صندوق صنایع پیشرفته وزارت صمت به امضا می رسد تا بازرگانان بتوانند از امکانات این صندوق به صورت همزمان استفاده کنند. برهانی تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران از بدو تاسیس خود از 50 سال گذشته تا امروز 22 میلیارد یورو پوشش بیمه ای انجام داده است که این خدمات حمایتی همچنان به بازرگانان کشورمان ارائه می شود.رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح کرد: از مزایای بر گزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران می توان به بازاریابی در دو کشور جدید کامرون و مالزی اشاره کرد؛ به طوری که این کشورها تا به امروز اطلاع نداشتند که جمهوری اسلامی ایران ضمانت نامه های تجاری ارائه می دهد. وی افزود: سرمایه ثبتی صندوق ضمانت صادرات 200 میلیون یورو افزایش یافته و به 247 میلیون یورو رسیده است. برهانی اظهار کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران ریسک های سیاسی که بیمه های تجاری تقبل نمی کنند را پوشش می دهد به طوری که اگر کشوری ایران را تحریم کرد، خسارت تجار جبران می شود و دعاوی بین المللی ارائه می شود. رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: حتی اگر تجار ما در کشوری سرمایه گذاری کنند و کشور مقصد آن صنایع را ملی اعلام کند یا آنکه بحران های سیاسی، جنگ و اختلافات داخلی روی دهد ما از تجار و سرمایه گذاران حمایت و خسارات آنها را جبران می کنیم.