مدیرعامل شرکت گاز در واکنش به لغو معافیت تحریمی بغداد: قرارداد جدید صادرات گاز به عراق امضا شده است
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: در حال حاضر صادرات گاز به عراق برقرار است و به تازگی قرارداد بلندمدتی را هم با عراق منعقد کرده ایم.
به گزارش خبرگزاری مهر، به تازگی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دولت ترامپ معافیت اعطا شده به عراق برای واردات برق و گاز از ایران را لغو و این اقدام را به عنوان بخشی از تحریم های جدید علیه تهران اعلام کرده است. این تصمیم نشان دهنده تشدید فشارهای ایالات متحده بر ایران است و به عراق فشار می آورد تا وابستگی خود به انرژی ایران را کاهش دهد.
در این رابطه «سعید توکلی» مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به اینکه در حال حاضر صادرات گاز به عراق برقرار است، اظهار کرد: با توجه به اینکه ما به تازگی قرارداد خوبی برای صادرات گاز تمدید کرده ایم احتمالا لغو معافیت اعطا شده به عراق برای واردات برق و گاز از ایران برای شکل دیگری از واردات گاز بوده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه قرارداد ایران و عراق پابرجاست اما میزان صادرات بنا به شرایط قراردادی کم و زیاد می شود.
توکلی در رابطه با واردات و سوآپ گاز نیز گفت: واردات گاز نداریم اما واردات سوآپ گاز هم مانند برق از کشور ارمنستان در حال انجام است.
یکی از مهمترین عواملی که سبب میشود کشوری در عرصه اقتصاد قدرتمند شود و در نظام بینالملل به عنوان یک بازیگر تاثیرگذار، نقش آفرینی کند؛ میزان و چگونگی حضور در عرصه تجارت خارجی است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، جمهوری اسلامی ایران در سالیان اخیر و با توجه به تحریمهای آمریکا، به دنبال راههایی برای افزایش مبادلات تجاری با کشور های خارجی با اولویت همسایههای خود است. در بین همسایههای ایران، عراق به چند دلیل از اهمیت بیشتری برخوردار است
بررسیهای آماری نشان میدهد تقریبا همه صادرات ایران به عراق از طریق گذرگاههای زمینی صورت میگیرد.
در این بین گذرگاه شلمچه یکی از مهمترین گذرگاههای تجاری و مسافری میان دو کشور محسوب میشود. به طور ی که مطابق آمار سازمان گمرک در هشت ماهه نخست سال 1403 حدود یک و نیم میلیارد دلار کالا از این پایانه به عراق صادر شده است.با اینحال پایانه شلمچه مشکلات متعددی دارد که مانع تحقق اهداف تجاری ازطریق این پایانه میشود.
از جمله این مشکلات میتوان به کندی بازرسی به دلیل نبود دستگاه ایکسری، نبود شعبه ارزی، مشکلات امنیتی موجود در پایانه، و عدم تکمیل پروژه ریلی شلمچه- بصره با گذشت دو دهه اشاره کرد.از این رو ضرورت دارد برای افزایش تعاملات تجاری میان دو کشور و گسترش رونق اقتصادی مناطق جنوبی کشور، سازمانها و نهادهای مرتبط بهویژه سازمان منطقه آزاد اروند مشکلات فوق را پیگیری و حل نمایند.