گزارش «شرق» از نشست اورژانس تهران
آزمون روان سنجی از نیروهای اورژانس گرفته می شود
شرق: محمداسماعیل توکلی، رئیس مرکز اورژانس استان تهران، درباره لزوم دستگاه های نظارتی و پایش های روان سنجی کادر اورژانس گفت: تنها دستگاهی که در نظام جمهوری اسلامی ایران بدون هرگونه حکم قضائی وارد منزل مردم می شود، اورژانس است. هر فردی که بخواهد در حوزه خدمت رسانی ما وارد شود، حتی اگر در سیستم های هم رده ما بوده حتما آزمون های روان سنجی و تست هایی انجام می شود، متخصص ها و روان شناسان نظراتی می دهند و بعد از آن فرد جذب می شود. چه بسا افرادی برای جذب آمدند و ما آنها را رد کردیم. این ماجرا جزء الزامات ماست و از گذشته هم بوده، چیز جدیدی نیست. در هر جامعه ای احتمال تخلف هست که هم از سیستم های داخلی و هم سیستم های نظارت بیرونی استفاده می کنیم.
رئیس اورژانس تهران در شروع برنامه اشاره کرد که از ابتدای فروردین امسال، تاکنون مردم بیش از دو میلیون و 400 هزار تماس با 115 برقرار کرده اند که بیش از یک میلیون ماموریت در پی این تماس ها انجام شد که 15 درصد مرتبط با حوادث ترافیکی بود. امسال 61 درصد ماموریت ها با آمبولانس و 39 درصد ماموریت ها با موتورلانس انجام شد. اورژانس هوایی نیز 335 سورتی پرواز در سال 1403 داشت و امسال رکورد سال گذشته را خواهیم زد و 400 مصدوم نیز با بالگرد به بیمارستان منتقل شده اند که در حال حاضر دو بالگرد فعال داریم که سومی نیز به زودی تهیه می شود. امسال 62 زایمان موفق در آمبولانس های استان تهران انجام شد. همچنین هزارو 127 برگشت به زندگی و احیای موفق در آمبولانس انجام شد.
ایشان همچنین درباره افزایش میزان گازگرفتگی نسبت به سال دیگر اشاره کرد که متاسفانه امسال میزان گازگرفتگی نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش یافت و هزارو 867 مورد ماموریت داشتیم که 37 مورد متاسفانه فوت کردند؛ این در حالی است که در ابتدای آذرماه فقط دو مورد داشتیم اما با افزایش سرما این میزان تلفات افزایش یافت. تحریم ها اثر بسیاری بر کار ما برای تهیه تجهیزات و خودروها دارد اما ما با ایجاد طرح های جدید سعی می کنیم این چالش ها را رفع کنیم.
او همچنین درباره اهمیت سریع رسیدن بر بالین بیمار اضافه کرد: از آنجایی که ترافیک تهران مشکل بزرگی است و ما نیز باید فورا بر سر بالین بیمار حاضر شویم، مخصوصا در بازار بزرگ تهران و ایام و مناسبت های خاص، اورژانس دونده راه اندازی شد. همچنین با انجام برخی مطالعات به این نتیجه رسیدیم با یک وسیله کوچک تر از موتورسیکلت به بیمار برسیم. به همین دلیل اورژانس اسکوتر نیز راه اندازی می شود که زمان رسیدن از 35 دقیقه به 13 دقیقه کاهش می یابد. موتورلانس پیش رو، یکی از موفق ترین طرح های ماست و تا به امروز پنج هزار ماموریت انجام داده است که در زمینه خریداری این موتورها، خیرین نیز به ما کمک کرده اند. در سال 1403، 150 هزار ماموریت ترافیکی داشتیم که امسال این آمار نسبت به سال گذشته 11 درصد کاهش یافته و این نتیجه خدمات خوب پلیس راهور است.
توکلی درباره کاهش مزاحمت های تلفنی اشاره کرد که در حوزه مزاحمت های تلفنی با کمک رسانه ها و قوه قضائیه، میزان تماس های مزاحم از روزی هزارو 500 تماس به 500 تماس کاهش یافت و امسال در مجموع 112 هزار تماس مزاحم داشتیم. در حوزه طرح 247 که مدیریت سکته حاد قلبی است، تمام ناوگان به تجهیزات خاص مجهز شده اند و پایش و اخذ نوار قلب در آمبولانس انجام می شود و ماهانه بیش از 12 هزار و روزانه 400 بیمار قلبی اورژانس استان تهران دارد. همچنین با استفاده از نرم افزار گلاسکو، نوار قلب در صحنه اخذ می شود و تفسیر اولیه توسط همکار ما انجام می شود، سپس در مرکز، متخصص قلب نوار قلب را بررسی می کند و بیمار به بیمارستان مشخص اعزام می شود که این امر باعث کاهش مرگ ومیرهای ناشی از سکته ها شده و متوسط فوتی ماه به روزانه 56 مورد کاهش یافته است.
رئیس اورژانس تهران درباره عوارض آلودگی هوا اضافه کرد: ما طی پنج ماه اخیر 15 هزار ماموریت قلبی و پنج هزار ماموریت تنفسی انجام داده ایم که مرتبط با میزان افزایش آلاینده های جوی است. همچنین با اقدامات به موقع همکاران من، امسال سه هزار و 128 نفر که دچار سکته مغزی شده بودند با طرح های جدید به زندگی بازگشتند و میزان معلولیت های ناشی از آن کاهش یافت. با تزریق کمترین منابع و اصلاح روند فعالیت ها، زمان رسیدن موتورلانس از 17 دقیقه به 11 دقیقه کاهش یافته و در آمبولانس به 16 دقیقه رسید.
توکلی درباره حوادث چهارشنبه سوری اشاره کرد: امسال 305 پایگاه به بهره برداری رسید و به زودی دو پایگاه جدید افتتاح می شود. تاکنون 11 مورد حادثه چهارشنبه سوری داشتیم که مورد فوتی نیز داشتیم؛ بنابراین از مردم درخواست می کنیم این نوع حوادث را جدی بگیرند تا با مشکلات غیرقابل جبران آن درگیر نشوند.
ایشان درباره روایت های آزار در آمبولانس تهران که منتشر شده اضافه کرد: راوی موضوع را جور دیگری توضیح داده است. پرداختن به این موضوع، بیشتر با هدف دیده شدن انجام شده است. قوه قضائیه در زمان خود کار خود را انجام داده است. حکم فرد، عدم حضور این فرد در اورژانس پیش بیمارستانی بوده است و نام برده از حوزه اورژانس پیش بیمارستانی خارج شده است. بسیاری از موضوعاتی که مطرح می شود به دلیل عدم آگاهی افراد است. برای مثال در حوادث ترافیکی، نیاز به معاینه لگن است که اگر فردی این موضوع را نداند ممکن است برداشت اشتباهی از رفتار نیروهای اورژانس داشته باشد.
خبرنگار «شرق» درباره ماجرای روایت های آزار و تجاوز در ماشین آمبولانس به بیمار که یکی از آن روایت ها را «شرق» نوشته بود، در این نشست سوالی پرسید. «شرق» با اشاره به اینکه آزارگر جنسی می تواند در هر موقعیت و جایگاهی حضور داشته باشد و با این حال کادر درمان همیشه در بین مردم به ویژه بعد از شیوع کرونا مقبولیت و حتی تقدسی دارند، این سوال را مطرح کرد که با این حال، انتشار چنین روایت هایی اهمیت مسئله گزینش نیروهای اورژانس را مهم می کند، آیا پایش روان و فیلترهای برای استخدام وجود دارد؟ توکلی در جواب گفت: تنها دستگاهی که در نظام جمهوری اسلامی ایران بدون هرگونه حکم قضائی وارد منزل مردم می شود، اورژانس است. هر فردی که بخواهد در حوزه خدمت رسانی ما وارد شود، حتی اگر در سیستم های هم رده ما بوده، حتما آزمون های روان سنجی و تست هایی انجام می شود، متخصص ها و روان شناسان نظراتی می دهند و بعد آن فرد جذب می شود. چه بسا افرادی برای جذب آمدند و ما آنها را رد کردیم. این ماجرا جزء الزامات ماست و از گذشته هم بوده، چیز جدیدی نیست. در هر جامعه ای احتمال تخلف هست که هم از سیستم های داخلی و هم سیستم های نظارت بیرونی استفاده می کنیم.