آرشیو شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳، شماره ۲۳۸۲۰
اخبار کشور
۳

اخبار ادبی و هنری

مهدی مسعودشاهی بنیانگذار مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی درگذشت

مهدی مسعود شاهی از مدیران فرهنگی و سینمایی پیشکسوت، روز جمعه 24 اسفندماه جان به جانان آفرین تسلیم کرد.

به گزارش خبرنگار کیهان، مرحوم مسعودشاهی از یک ماه قبل در بیمارستان به دلیل ضایعه مغزی بستری بوده و به دلیل عفونت شدید ریه از دنیا رفت.

مهدی مسعودشاهی از مبارزان دوران انقلاب اسلامی و بنیانگذار مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی بود. او همچنین از پایه گذاران بنیاد رودکی، بنیاد سینمایی فارابی، موسسه فرهنگی و هنری صبا وابسته به صدا و سیما، ، برگزارکننده اولین جشنواره بین المللی فیلم میلاد (1360) و تعدادی از نهادهای حمایتی از هنر و هنرمندان شناخته می شود.مسعود شاهی دبیر دو دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر، دبیر یک دوره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان، مدیر مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، مدیرکل نظارت و نمایش سینمایی و همچنین داور چند دوره جشنواره فیلم فجر نیز بوده است.

گروه ادب و هنر روزنامه کیهان، درگذشت این مدیر فرهنگی متعهد و دلسوز را به خانواده ایشان و جامعه هنری کشورمان تسلیت عرض می کند.

برنامه محفل در اندونزی اجرا می شود

محفل بزرگ قرآنی اندونزی با حضور عوامل برنامه «محفل» توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی از روز 24 اسفند برگزار شده و به مدت پنج روز ادامه دارد.

از روز جمعه 24 اسفند به مدت 5 روز دو قاری بین المللی جمهوری اسلامی ایران که از مجریان برنامه پرمخاطب «محفل» هستند، میهمان اندونزیایی ها هستند تا برنامه های متنوعی را با همراهی سازمان ها و نخبگان قرآنی این کشور برگزار کنند. محمدرضا ابراهیمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی که مدیریت این برنامه را برعهده دارد درباره این رویداد قرآنی، گفت: تلاش ما در اجرای این رویداد، اجرای برنامه ها در مساجد بزرگ اندونزی بود. بنابراین دو مسجد استقلال؛ بزرگ ترین مسجد جنوب شرق آسیا که امام جماعت آن، وزیر دین اندونزی است و مسجد الازهر که شعبه ای از مسجد معروف الازهر در مصر است برای برگزاری این محفل بزرگ قرآنی انتخاب شدند.

وی ادامه داد: حضور حدود 280 میلیون مسلمان در کشور اندونزی، سبب شده است تا فعالیت های قرآنی از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد. از سوی دیگر سازمان های مختلفی در این کشور با هدف تربیت نیروی انسانی بر مبنای فرهنگ قرآنی فعالیت می کنند. بنابراین در سال جاری، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز بر این اساس، تمرکز ویژه ای را بر روی فعالیت های قرآنی و تعاملات فرهنگی با محوریت قرآن کریم داشته است. ابراهیمی با تاکید بر اینکه ایران اشتراکات فرهنگی و زبانی زیادی با اندونزی دارد، گفت: در حوزه دینی نیز، قرآن کریم به عنوان یک نقطه مهم، بین دو ملت اشتراک به وجود آورده است.

بر همین اساس، با همه دشواری هایی که برای حضور گروه محفل در اندونزی وجود داشت با همکاری سازمان های ایرانی و اندونزی، این اتفاق بزرگ را رقم زده ایم. وی افزود: یکی از ویژگی های دیگر این رویداد، نمایش وحدت میان مسلمانان شیعه و سنتی است. مردم اندونزی ظرفیت های فرهنگی ایران را می شناسند اما نسبت به اشتراکات دینی دو ملت، آگاهی کافی ندارند. هدف از اجرای این محفل قرآنی، نزدیکی قلب های مسلمانان دو کشور به یکدیگر است.