اخبار
با وجود جوسازی رسانه های غربی توانیر: صادرات برق ایران به عراق ادامه دارد
درحالی که گزارش های رسانه ای غربی از تمدید نشدن معافیت واردات برق عراق از ایران خبر می داد، مدیرعامل توانیر تاکید کرد: صادرات برق به عراق بر اساس قرارداد فی مابین ادامه خواهد داشت. به گزارش خبرگزاری فارس؛ مصطفی رجبی مشهدی درباره وضعیت صادرات برق به عراق تاکید کرد: باتوجه به وجود قرارداد صادات برق به عراق مابین دو کشور و مدت زمان باقیمانده از این تعهد، صادرات برق به این کشور بر اساس قرارداد فی مابین ادامه خواهد داشت.
وی افزود: البته اولویت تامین برق با داخل کشور است و صادرات برق ساعات خارج از اوج مصرف و بر اساس تعهدات انجام می شود. ضمن اینکه مطابق مذاکرات انجام شده فی مابین دو کشور؛ مقرر شده بدهی های معوقه چند ماه اخیر در اسرع وقت پرداخت شود که بخشی از آن نیز طی ماه گذشته واریز شده است.
مدیرعامل توانیر درباره تحت تاثیر قرارگرفتن صادرات برق به ترکیه و روسیه با اعمال فشار و محدودیت احتمالی از سوی آمریکا تاکید کرد: مذاکرات جهت انجام تجارت برق با ترکیه و روسیه ادامه دارد و در آینده نزدیک ان شاءالله محقق خواهد شد.
گفتنی است، جمعه گذشته، وزارت امور خارجه آمریکا از عراق خواسته بود تا هرچه زودتر به وابستگی به منابع انرژی ایران پایان دهد اما مهلتی برای آن تعیین نکرد اما میانگین تولید برق در عراق 26 هزار مگاوات است که شش هزار مگاوات آن با گاز صادراتی از ایران به عراق تولید می شود. ضمن اینکه میزان واردات برق عراق از ایران نیز حدود 1200 مگاوات است.
عراق باید تولید خود را به 40 هزار مگاوات افزایش دهد تا از تامین انرژی شبانه روزی اطمینان حاصل کند. ایران در حالت معمول بدون هیچ مشکلی گاز را با نرخ روزانه 40 میلیون فوت مکعب به عراق صادر می کند؛ درحالی که کل نیاز روزانه عراقی ها به گاز برای تولید برق به 55 میلیون فوت مکعب می رسد.
تولید نفت ایران در دومین ماه سال جاری میلادی 34 هزار بشکه افزایش یافت و به سه میلیون و 308 هزار بشکه در روز رسید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود از تولید سه میلیون و 308 هزار بشکه نفت در ایران طی دومین ماه سال جاری میلادی خبر داد. تولید نفت ایران در این ماه نسبت به ماه قبل 34 هزاربشکه افزایش یافته است. ایران در ماه پیش از آن سه میلیون و 274 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود.
رشد 34 هزار بشکه ای تولید نفت ایران در ماه فوریه در حالی است که دولت جدید دونالد ترامپ در آمریکا روی کار آمده و به صفر رساندن صادرات نفت ایران را به عنوان یکی از برنامه های خود اعلام کرده است. میانگین تولید نفت ایران در سال 2024 برابر با سه میلیون و 257 هزار بشکه در روز و در سال 2023 برابر با دو میلیون و 884 هزار بشکه در روز بوده اما کل تولید نفت اوپک در فوریه امسال 154 هزار بشکه افزایش یافته و به 26 میلیون و 860 هزار بشکه در روز رسیده است.
برخی شرکت های نفت روسیه از بیت کوین، اتر و استیبل کوین هایی مانند تتر برای تسهیل تبدیل یوان چین و روپیه هند به روبل روسیه استفاده می کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، روسیه از ارزهای مجازی در تجارت نفت با چین و هند استفاده می کند تا تحریم های غرب را دور بزند. روسیه همواره مشوق استفاده از ارزهای مجازی بوده و تابستان سال گذشته قانونی برای اعطای مجوز به پرداخت های ارزهای دیجیتال در تجارت بین الملل وضع کرد اما استفاده از ارزهای مجازی در تجارت نفت این کشور قبلا گزارش نشده بود.
برخی شرکت های نفت روسیه از بیت کوین، اتر و استیبل کوین هایی مانند تتر برای تسهیل تبدیل یوان چین و روپیه هند به روبل روسیه استفاده می کنند. تجارت نفت روسیه با چین از طریق ارزهای مجازی به ده ها میلیون دلار در ماه می رسد. این بخش کوچکی از تجارت نفت روسیه است که طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی به 192 میلیارد دلار در سال گذشته میلادی رسیده بود.
ارزهای مجازی قبلا هم به سایر کشورهای تحت تحریم آمریکا مانند ایران و ونزوئلا برای دوری از کاربرد دلار کمک کرده بود. این اقدام روسیه پس از آن صورت گرفت که ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در صادرات نفت خام و سوخت پس از اعمال دوباره تحریم های آمریکا تسریع کرد.
بانک مرکزی روسیه هنوز اظهارنظری در مورد این خبر نکرده است. این بانک سال گذشته اعلام کرد تاخیر در پرداخت ها به خاطر تحریم های غرب یکی از بزرگ ترین چالش های اقتصاد روسیه تبدیل شده است.
البته دونالد ترامپ؛ رئیس جمهور آمریکا به دنبال بهبود روابط با روسیه از طریق فشار برای پایان دادن به جنگ اوکراین است اما هنوز مشخص نیست تحریم های روسیه برداشته شود یا نه.
با این حال، برخی منابع معتقدند حتی اگر تحریم ها برداشته شده و امکان استفاده از دلار فراهم شود ارز مجازی همچنان یکی از راه های تجارت نفت روسیه خواهد بود. ارزهای مجازی ابزاری راحت برای معامله هستند و سرعت عملیات ها را بالا می برند.
روند معامله با ارزهای مجازی به این صورت است که برای مثال یک خریدار چینی پول خرید نفت را به یک شرکت واسطه به یوان در یک حساب خارجی پرداخت می کند. این واسطه پول را به ارز مجازی تبدیل کرده و به یک حساب دیگر می فرستد و بعد به یک حساب سوم در روسیه فرستاده شده و به روبل تبدیل می شود.
بر اساس مصوبه جدید شورای رقابت از این پس این شورا دخالتی در قیمت گذاری خودروهای وارداتی نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شورای رقابت در جلسه 730 مورخ 21 اسفند 1403 با موضوع اصلاح دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری تصویب کرد از این پس دخالتی در قیمت گذاری خودروهای وارداتی نخواهد داشت اما بر اساس این مصوبه بازار خودروهای سواری تولیدی و مونتاژی انحصاری تشخیص داده شده و مشمول این دستورالعمل است.
گفتنی است، اگر واردات خودرو افزایش یابد؛ بازار و تولید خودرو از حالت انحصاری خارج خواهد شد اما این اتفاق رخ نداده است. با این حال، «مهدی ضیغمی»؛ مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت گفت: در این دوره از عرضه خودرو های وارداتی،
93 هزار نفر ثبت نام کردند. وی ادامه داد: نتایج قرعه کشی امروز شنبه (25 اسفند) از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودرو های وارداتی به نشانی saleauto.ir و همچنین از طریق شرکت هایی خورویی به صورت پیامک به منتخبان اعلام می شود. البته خودرو های وارداتی حداکثر در مدت سه تا چهار ماه آینده به مشتریان تحویل داده خواهد شد.مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت با بیان اینکه برای این دوره حداقل 10 هزار خودرو عرضه شده است، افزود: این تعداد تا 17 هزار خودرو نیز قابل افزایش است.