فروش بیش از 25 هزار قلم کالا در حراج اموال تملیکی
از ابتدای شروع حراج برخط خرده فروشی یک هزار و 303مرحله حراج از سوی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در 30استان برگزار شده است و بیش از 25هزار قلم کالا به فروش رفته است.
راه اندازی سامانه حراج خرده فروشی یکی از اقدامات مهم سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی است که در سال1402 به منظور گذار از روش های سنتی فروش و قرارگرفتن در بستر تجارت الکترونیک راه اندازی شد.
این سامانه بر اساس تبصره (2) ماده (33) آیین نامه معاملات سازمان و بند (2) ماده (56) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ماده (9) قانون برنامه پنج ساله توسعه و ماده (50) احکام دائمی برنامه های توسعه کشور با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت (مرکز توسعه تجارت الکترونیک) طراحی، پیاده سازی و اجرایی و عملیاتی شد.
افزایش حس رقابت پذیری در شرکت کنندگان با افشای قیمت ها، سهولت دسترسی به اطلاعات، امکان جست وجوی کارآمد در سامانه با طیف گسترده ای از گزینه های مختلف، صرفه جویی در زمان، تسهیل در فرآیندهای مالی، حاشیه سود بالا و دریافت و تحلیل اطلاعات قیمت های پیشنهادی، از جمله مزایای این حراج الکترونیکی و آنلاین است.
ایجاد بستر رقابتی و شفاف برای فروش و تعیین تکلیف کالاهای در اختیار سازمان، امکان استفاده عموم افراد جامعه (اعم از کارکنان دولت) از سامانه به صورت فراگیر و خرید کالا از سازمان به صورت خرده فروشی، رایگان بودن انجام همه فرآیندهای سامانه قبیل ثبت نام، ورود، مشاهده دسته بندی کالاها و ارائه پیشنهاد و آسان بودن مراحل خرید آنلاین برای مشتریان متناسب با نیازهای خانوار، امکان برگزاری به صورت روزانه و استفاده کالاها توسط مصرف کننده نهایی از ویژگی های برگزاری حراج برخط است.
در طول مدت برقراری این سلسله حراج ها از شهریورماه سال1402 تا پایان سال1403 جمعا یک هزار و 303مرحله حراج خرده فروشی از سوی سازمان در 30استان برگزار شده است.
همچنین 120هزار نفر در این حراج ها شرکت کردند و بیش از 25هزار قلم کالا به فروش رفته است و بیش از 3هزار میلیارد ریال از طریق فروش کالا در این مجموعه حراج ها به خزانه کشور واریز شده است. از مزایای این سامانه می توان به در بستر کاملا شفاف و رقابتی انجام می شود، عموم افراد جامعه (اعم از کارکنان دولت) اجازه شرکت دارند، همه فرآیندهای آن رایگان است و فرآیندهای مالی آن الکترونیکی است، اشاره کرد و پرداخت. همچنین ایجاد رابطه مستقیم دولت و مردم (بسته معیشتی)، گذار از روش های سنتی، امکان برگزاری به صورت روزانه، استفاده کالاها توسط مصرف کننده نهایی از آثار مثبت راه اندازی این سامانه است. قیمت پایه نسبت به قیمت فروش بیش از 100درصد رشد داشته است./ شادا