آرشیو دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳، شماره ۶۲۵۳
بازار دیجیتال
۱۷

خبر

قطع دسترسی گروهی هکری به برخی اطلاعات کشوری

ایسنا: متخصصان امنیت سایبری مرکز مدیریت راهبردی افتا موفق به شناسایی گروه هکری (APT) شدند که به زیرساخت های حیاتی کشور نفوذ کرده بودند. این گروه هکری با نام APT15 موفق شده بودند که در برخی از دستگاه ها و سازمان های دارای زیرساخت های حیاتی کشور به اطلاعاتی دست یابند.

اقدام به موقع متخصصان امنیت سایبری مرکز مدیریت راهبردی افتا و مقابله با نفوذ هکران موجب قطع ارتباط آنان با زیرساخت های حیاتی ایران شده و سامانه های سایبری سازمان های هدف هکران، پاک سازی و امن سازی شده است. گروه هکری APT15 که نام اصلی اش CloudComputating است و همچنین با نام های دیگری همچون BackdoorDiplomacy,Vixen Panda,Ke3Chang,NICKEL نیز شناخته می شود، یک گروه تهدید دائمی پیشرفته است که در کمپین های جاسوسی سایبری پیشرفته دنیا فعالیت دارد و اهداف اصلی آنها شامل سازمان های دولتی و دیپلماتیک در آمریکای شمالی و جنوبی، آفریقا و خاورمیانه است.

این گروه با استفاده از تکنیک هایی همچون فیشینگ پیشرفته، مهندسی اجتماعی، بهره برداری از آسیب پذیری ها، استفاده از بدافزارهای سفارشی، جمع آوری اطلاعات، نقض زیرساخت های امنیتی و نظارت طولانی مدت ضمن ایجاد اختلال در سیستم ها یا ایجاد دسترسی های پنهان برای بهره برداری در آینده به داده های حساس، ایمیل ها، یا اسناد مهم دسترسی می یابند. این گروه هکری برای افشای اطلاعات حساس یا اجرای فایل های مخرب کاربران دستگاه ها و سازمان ها را فریب داده، نقاط ضعف امنیتی در نرم افزارهای سازمانی را شناسایی و از آنها سوءاستفاده کرده و برای دور زدن مکانیزم های امنیت سایبری از بدافزارهای منحصر به فردی استفاده می کنند.

هوش مصنوعی سازمان مالیات آمریکا را متحول می کند

مهر: سازمان خدمات درآمد دولتی آمریکا (IRS) سرمایه گذاری در فناوری های مدرن سازی را به طور استراتژیک متوقف می کند تا کارکرد عملیاتی را با توجه به هوش مصنوعی دوباره ارزیابی کند.

به گزارش رویترز، این آژانس چند فناوری نوین که در سال های اخیر به کار گرفته از جمله سیستم ثبت نام مستقیم و رایگان (Direct File free filing) برای اظهارنامه مالیاتی را که سال گذشته ارائه شد، بررسی می کند. به گفته یک فرد مطلع از برنامه های IRS، این در حالی است که دولت دونالد ترامپ آماده دومین موج اخراج انبوه کارمندان دولتی می شود.

مقامات این سازمان تعداد دقیق کارمندان اخراجی در نتیجه توقف فعالیت فناوری را اعلام نکرده اند، اما به گفته آنها این امر فرصتی است که نیروهای انسانی خود را با روش های نوین انجام فعالیت سازگار کنند. اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا، بارها اعلام کرده بود IRS می تواند با اتکا به انقلاب بزرگ هوش مصنوعی جمع آوری مالیات و خدمات مشتریان را ارتقا دهد. البته او به بودجه خاص یا اخراج تعداد مشخصی از نیروهای کار اشاره نکرده بود. یک مقام دولتی اعلام کرد فناوری IRS طی چند دهه با پیمانکاران خارجی متعدد ساخته شده است. او در این باره می گوید: «متاسفانه این امر بیشتر اوقات به معنای آن است که یک سرمایه گذاری بزرگ حاصل اندکی خواهد داشت.»

هدست واقعیت مجازی که «ترس از سخنرانی» را درمان می کند

ایسنا: یک دانشمند دانشگاه کمبریج یک هدست واقعیت مجازی ابداع کرده است که می تواند حتی ترسناک ترین مخاطبان را شبیه سازی کند تا میزان ترس کاربر را از سخنرانی کاهش دهد. وقتی از مردم درباره بزرگ ترین ترس آنها می پرسند، سخنرانی در جمع اغلب در صدر فهرست قرار می گیرد و حتی از مرگ نیز پیشی می گیرد.

به گزارش تایمز، دکتر کریس مک دونالد از دانشگاه کمبریج معتقد است پادزهری را برای علائمی مانند عرق کردن کف دست ها و ضربان تند قلب دارد که بسیاری از ما آنها را هنگام سخنرانی تجربه می کنیم . مک دونالد قصد دارد اختراع خود را به صورت رایگان در دسترس قرار دهد. این سیستم به یک سخنران امکان می دهد تا از یک تلفن هوشمند معمولی به عنوان هدست واقعیت مجازی استفاده کند. کاربران با کمک این سیستم می توانند سخنرانی را در حضور مخاطبانی که بزرگ و ترسناک به نظر می رسند، تمرین کنند.

رقابت بایدو چین با دیپ سیک

ایسنا: موتور جست وجوگر بایدو (Baidu) اعلام کرده است که دو مدل هوش مصنوعی جدید از جمله یک مدل جدید مبتنی بر استدلال را راه اندازی کرده است که به گفته این شرکت با مدل دیپ سیک رقابت می کند. یکی از این مدل ها ارنی ایکس1 است که ادعا می شود با نیمی از هزینه ساخت دیپ سیک آر1 و با عملکرد مشابه ایجاد شده. بایدو که یکی از نخستین غول های فناوری چین است که چت باتی به سبک چت جی پی تی راه اندازی کرد، با وجود ادعای ارائه عملکرد قابل مقایسه با جی پی تی-4 در میان رقابت شدید، در تلاش برای به دست آوردن پذیرش گسترده برای مدل زبانی بزرگ ارنی خود بود.