آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه قم خبر داد : بررسی سند هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
آیت الله اعرافی روز گذشته در نشستی که به مناسبت یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم برگزار شد، اقدامات حوزه های علمیه قم در 100 سال گذشته و تلاش ها برای حفظ هویت دینی، پاسخ گویی به نیازهای جامعه معاصر و حرکت در مسیر تحول و نوآوری را تشریح کرد.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به ضرورت تحول در حوزه، اظهار کرد: «برای اولین بار در حوزه های علمیه، منظومه ای از 20 طرح راهبردی و پایه در شورای عالی حوزه های علمیه به تصویب رسید، همچنین 100 طرح تحولی طراحی شد که برخی از این طرح ها در حال اجراست.»
آیت الله اعرافی به موضوعات نوظهوری همچون فقه معاصر، فقه پزشکی و فقه پولی اشاره کرد که برای پاسخ گویی به نیازهای روز جامعه در دستور کار حوزه علمیه قرار گرفته اند.
وی با تاکید بر لزوم پاسخ گویی حوزه به نیازهای جامعه مدرن، استفاده از فناوری های نوین همچون هوش مصنوعی را از جمله اقدامات جدید حوزه برشمرد و گفت: «در یک دهه اخیر استفاده از هوش مصنوعی در اجتهاد و علوم اسلامی پیگیری شده و سند هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست بررسی است.»
مدیر حوزه های علمیه در پاسخ به پرسشی درباره استقلال مالی حوزه ها، تصریح کرد: «حوزه همیشه وامدار مردم بوده و اکنون نیز بخش عمده نیازهای نهاد دین از وجوهات شرعی و کمک های مردمی تامین می شود. البته با توجه به گسترش کارکردهای حوزه، کمک هایی از بودجه های عمومی دریافت می شود که در مقایسه با حجم فعالیت های مردمی حوزه، رقم چشمگیری نیست.»
آیت الله اعرافی، دانش بنیان بودن، تکیه بر اخلاق و حکمت عملی و مردم مداری را از دیگر ویژگی های حوزه علمیه قم برشمرد و افزود: «بانوان به سرعت در قلمروهای گوناگون علوم اسلامی پیشتاز شده و در حال پیشرفت هستند و اکنون قریب به 500 مرکز ویژه بانوان در قم و کشور فعال هستند که این پدیده جدید بر آمده از حوزه علمیه قم است.»
وی با اشاره به حضور حوزه علمیه قم در بیش از 100 کشور دنیا، امتداد بین المللی را از فصل های درخشان حوزه علمیه قم در سده اخیر برشمرد و اظهار کرد: «یکی از دغدغه های حوزه تعامل با دانشگاه است، این امر استمرار پیدا کرده و همچنان باید قوی ادامه داشته باشد.»
مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: «ما با نگاه به اصالت و نیازهای دنیای جدید باید موضوعات را بازخوانی و به پرسش های جدید پاسخ دهیم، طبیعی است شاهد تاخر و چالش هایی هستیم که باید تحمل کنیم.»
همایش یکصدمین سالگشت باز تاسیس حوزه علمیه قم با پیام رهبر معظم انقلاب روزهای 17 و 18 اردیبهشت در مدرسه امام صادق(ع) برگزار می شود.