آرشیو شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، شماره ۶۲۸۴
بازار دیجیتال
۱۷

خبر

استفاده از عبارت جعلی به جای خلیج فارس در نقشه های گوگل

سیتنا: نرم افزار نقشه گوگل، عبارت جعلی الخلیج العربی را به جای خلیج فارس برای کاربران منطقه خاورمیانه به کار گرفته است. این تغییر هم زمان با برنامه سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، به خاورمیانه که قرار است در هفته آینده انجام شود، صورت گرفته است.

بر پایه گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ قصد دارد در جریان سفر خود به ریاض، نام «خلیج فارس» را در داخل آمریکا به نام جعلی «خلیج عربی» یا «خلیج عرب ها» تغییر دهد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، چنین تصمیمی را اقدامی با «انگیزه های سیاسی و خصمانه» توصیف کرده است. به گزارش همین منبع، در ایالات متحده نیز نقشه های گوگل اکنون نام جعلی «خلیج عربی» را به جای «خلیج فارس» نشان می دهند. نقشه های اپل نیز همین عنوان را به کار می برند. ایران در سال 2012 تهدید کرده بود به دلیل حذف نام این پهنه آبی، از شرکت گوگل شکایت خواهد کرد.

چین با دیپ سیک جنگنده می سازد

مهر: تلاش های چین برای مدرن سازی قابلیت های هوافضای این کشور با استفاده از هوش مصنوعی ارتقا یافته است. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، به گفته یک مهندس ارشد دفاعی چین اکنون از دیپ سیک برای توسعه جدیدترین هواپیمای جنگی این کشور استفاده می شود.

وانگ یانگکینگ طراح هواپیمای شنیانگ این خبر را فاش کرده که چرخش استراتژیک به سمت نوآوری با هوش مصنوعی در صنعت نظامی چین را نشان می دهد. وانگ در مصاحبه با وب سایت دولتی چاینا نیوز گفت: تیم های مهندسی او به طور سیستماتیک دیپ سیک را در چرخه توسعه نسل جدید هواپیماهای جنگی به کار گرفته اند.

این اقدام نشان دهنده تلاش عامدانه برای هماهنگ سازی هوش مصنوعی نه تنها در اتوماسیون بلکه به عنوان یک کانسپت کمک خلبان در حل چالش های طراحی های پیچیده با ریسک بالا و یکپارچه سازی سیستم ها است. وانگ توضیح داد تیم های تحت نظارت او تحقیقات زیادی درباره شیوه استفاده از مدل های زبانی بزرگ مانند دیپ سیک انجام داده اند. او اظهار کرد این مدل ها می توانند تحلیل ها را سرعت بخشند و راه حل های جدیدی برای مشکلات فنی فراهم کنند.

وی در این باره افزود: این فناوری هم اکنون نشان دهنده ارزش عملیاتی قابل توجهی است و متدولوژی ها و روش های نوین برای تحقیق و توسعه هوا فضا در آینده را فراهم می کنند. همچنین وانگ از توسعه نسخه های چند منظوره جنگنده J-35 همراه قابلیت عملیاتی هوا-دریا خبر داد. انتظار می رود این پلتفرم به طور وسیع نقش کلیدی در عملیات نیروی هوایی ارتش آزادی بخش خلق چین (PLAAF) و نیروی دریایی داشته باشد و شکاف فناورانه میان جنگنده های رادارگریز چین با نمونه های غربی را کاهش دهد.

به موازات آن، شواهد بصری نشان می دهد چین پروازهای آزمایشی آنچه که احتمالا جنگنده های نسل ششم نامیده می شود را به شدت افزایش داده است که گمان می رود به نام های J-36 و J-50 در دایره های دفاعی شناخته می شوند.

شاید تا 10 سال دیگر آی فون وجود نداشته باشد

آی تی ایران: ادی کیو، معاون ارشد بخش خدمات اپل، هشدار داده که ممکن است کاربران تا 10 سال دیگر به آی فون نیازی نداشته باشند. او در جریان دادگاه ضدانحصار علیه گوگل، با اشاره به تاثیرات گسترده هوش مصنوعی گفت که این فناوری می تواند صنعت فناوری را به کلی متحول کرده و فضا را برای بازیگران جدید باز کند. به گفته کیو، اپل با جسارت، تولید آی پاد را متوقف کرد و حالا ممکن است چنین سرنوشتی در انتظار آی فون باشد.

کیو افزود: شرکت هایی که زمانی غیرقابل شکست به نظر می رسیدند مانند HP، سان مایکروسیستمز و حتی اینتل یا دیگر وجود ندارند یا تاثیرگذاری خود را از دست داده اند. او هوش مصنوعی را یک «تغییر فناوری عظیم» خواند که می تواند بازار را دگرگون کند. اگرچه اپل بیش از نیمی از درآمد خود را از فروش آی فون به دست می آورد، اما شایعات حاکی از آن است که این شرکت در حال توسعه ابزارهایی مانند عینک و هدفون های هوشمند با قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی است که شاید روزی جایگزین تلفن های همراه شوند.

کارمندان مایکروسافت حق استفاده از دیپ سیک را ندارند

ایسنا: برد اسمیت، نایب رئیس شرکت مایکروسافت در جلسه استماع سنا گفت که کارمندان این شرکت به دلیل نگرانی های امنیتی و تبلیغاتی اجازه استفاده از اپلیکیشن دیپ سیک را ندارند. به گزارش تک کرانچ، اسمیت با اشاره به سرویس اپلیکیشن دیپ سیک که هم در رایانه و هم در تلفن همراه موجود است، گفت: «در مایکروسافت ما به کارمندان خود اجازه استفاده از اپلیکیشن دیپ سیک را نمی دهیم.»