خبر
دنیای اقتصاد : تویوتا موتور پنج شنبه گذشته اعلام کرد در شرایطی که تضعیف دلار و تاثیر تعرفه های دولت ترامپ، بر بزرگ ترین خودروساز جهان سنگینی می کند، این شرکت انتظار دارد سودش در سال مالی جاری، به میزان یک پنجم (21 درصد) کاهش یابد.
به گزارش «ایسنا» و به نقل از رویترز در جدیدترین نمونه از اینکه چگونه اختلال تجارت جهانی، به سودآوری شرکت ها لطمه می زند، پرفروش ترین خودروساز جهان اعلام کرد که انتظار دارد درآمد عملیاتی در سال مالی منتهی به مارس 2026، به 3.8 تریلیون ین (26 میلیارد دلار) برسد، در حالی که این رقم در سالی که به تازگی به پایان رسیده، 4.8 تریلیون ین بوده است.
تویوتا اعلام کرد که نوسان ارزی، بیشترین تاثیر را بر این پیش بینی داشته است، به طوری که انتظار می رود کاهش ارزش دلار در برابر ین، 745 میلیارد ین از درآمدش بکاهد. فشار اخیر بر ارزش دلار، ناشی از عدم قطعیت پیرامون تعرفه های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بوده است. تویوتا تخمین زده که تعرفه ها در ماه های آوریل و مه، 180 میلیارد ین برای این شرکت هزینه داشته است.
سود عملیاتی برای سه ماه منتهی به مارس، تقریبا ثابت بود و با 0.3 درصد افزایش، به 1.12تریلیون ین رسید. تویوتا با خطر آسیب دیدن از پیامدهای گسترده تعرفه های ترامپ، به دلیل تاثیر آنها بر صادرات به مقصد آمریکا و همچنین احتمال رکود در احساسات مصرف کننده، در آمریکا و کشورهای دیگر روبه رو است.
افزایش قیمت ها می تواند منجر به کاهش احساسات مصرف کننده در آمریکا و کشورهای دیگر شود. این خودروساز ژاپنی اعلام کرد که سود کمتر برای سال آینده، به دلیل تاثیر منفی ناشی از ین قوی تر و همچنین قیمت های بالاتر مواد اولیه و تاثیر تعرفه ها، بوده است. تویوتا نیز مانند سایر خودروسازان جهانی که در آمریکا فعالیت می کنند، در صورت تصمیم به گسترش بیشتر پایگاه تولید خود در این کشور، ممکن است با هزینه های بالای نیروی کار مواجه شود و مجبور شود هزینه بیشتری را صرف سرمایه گذاری کند.
در حالی که تویوتا، شاهد کاهش کمتر فروش خودروهای خود در چین نسبت به سایر خودروسازان ژاپنی بوده، اما همچنان در تلاش است تا کاهش فروش در بزرگ ترین بازار خودروی جهان را در بحبوحه رقابت شدید با برندهای چینی متوقف کند.
دنیای اقتصاد: تولید انواع خودرو در بخش خصوصی در یک ماه امسال به 12 هزار و 449 دستگاه رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 14.8 درصدی را نشان می دهد.
به گزارش «ایرنا»، طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید انواع خودروی سواری، وانت، ون، مینی بوس و میدل باس، اتوبوس، کامیونت، کامیون و کشنده در بخش خصوصی امسال نسبت به سال گذشته که 10 هزار و 847 دستگاه بود، با رشد یک هزار و 602 دستگاهی روبه رو شده است. بیشترین سهم تولید خودرو در بخش خصوصی به سواری با 11 هزار و 876 دستگاه و کامیونت، کامیون و کشنده با 310 دستگاه خودرو اختصاص دارد.
جمع انواع تولید خودرو در بخش خصوصی و دولتی در فروردین امسال 60 هزار و 470 دستگاه بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 51 هزار و 708 دستگاه بود، کاهش 2 درصدی را نشان می دهد. بیشترین سهم تولید در بخش خصوصی و دولتی به تولید خودروی سواری با 56 هزار و 191 دستگاه و کمترین تولید خودرو به خودروی مینی بوس و میدل باس با 28 دستگاه خودرو بازمی گردد. سهم تولید بخش های دولتی و خصوصی در فروردین امسال 92.9 درصد در خودروهای سواری، 5.3درصد در خودروهای وانت، 1.5 درصد در کامیونت، کامیون و کشنده است.
بررسی روند تولید خودرو در فروردین ماه امسال نسبت به پنج سال گذشته نشان می دهد که در سال 1399، 39 درصد، در سال 1400 حدود 142 درصد، در سال 1401 حدود پنج درصد، در سال 1402 حدود 26 درصد، رشد یافته است ولی از سال گذشته تاکنون کاهش 20 درصدی و 2 درصدی ثبت شده است.
در یک ماه امسال 3 هزار و 197 دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 7 هزار و 454 دستگاه بوده است کاهش 57 درصدی را ثبت کرد.همچنین در همین مدت تولید خودروی ون نسبت به سال گذشته رشد 11 درصدی را نشان می دهد. امسال تولید خودروهای سنگین به 900 دستگاه با رشد 24 درصدی نسبت به سال گذشته رسیده است.
دنیای اقتصاد : تسلا جست وجو برای انتخاب جایگزینی برای ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت را تکذیب کرد. روزنامه «وال استریت ژورنال» هفته گذشته در گزارشی نوشته بود که هیات مدیره تسلا یک ماه پیش به فکر پیدا کردن یک مدیر تازه برای تسلا افتادند.
به گفته این روزنامه تمرکز ایلان ماسک بر نقش مشورتی اش در دولت دونالد ترامپ و کاهش ارزش سهام تسلا باعث نگرانی اعضای هیات مدیره شده بود. تسلا یک روز بعد از انتشار این گزارش در بیانیه ای اعلام کرد که این خبر «کاملا نادرست» است. ایلان ماسک هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که روزنامه وال استریت ژورنال «مایه بی آبرویی برای روزنامه نگاری» است.
رابین دنهوم، رئیس هیات مدیره تسلا هم در متنی در ایکس این خبر را تکذیب کرد و نوشت: «مدیرعامل تسلا ایلان ماسک است و هیات مدیره به توانایی او برای اجرای برنامه رشد بلندپروازانه شرکت اطمینان کامل دارد.» منابع وال استریت ژورنال گفته اند که هیات مدیره یک ماه پیش و همزمان با افزایش نگرانی از وضعیت شرکت با آقای ماسک دیدار کردند و از او خواستند تا وقت بیشتری برای تسلا بگذارد و این موضوع را علنی اعلام کند. در این گزارش آمده که ایلان ماسک با این درخواست مخالفت نکرده است. ماسک در روز 22 آوریل در نشستی درباره گزارش مالی تسلا اعلام کرد که وقت بیشتری به تسلا اختصاص خواهد داد و حضورش را در دولت آمریکا تا حد زیادی کاهش خواهد داد.حضور ایلان ماسک در نهادی مشورتی به نام «اداره کارآمدی دولت» (Doge) که هدفش کاهش بودجه دولت آمریکاست و نظرات سیاسی او با انتقادها و اعتراض های زیادی روبه رو شده است.
برخی تحلیلگران معتقدند موضع گیری های سیاسی ماسک به فروش تسلا ضربه زده و این ضربه ممکن است دائمی باشد.قدیمی شدن محصولات تسلا و سخت تر شدن رقابت در بازار خودروهای الکتریکی هم بر مشکلات تسلا افزوده است. مدل Y، پرفروش ترین مدل تسلا، پنج سال پیش معرفی شد. از عرضه سایبرتراک، جدیدترین مدل کارخانه هم یک سال و نیم می گذرد و فروش زیادی نداشته است.
سود خالص تسلا در سه ماه اول سال جاری میلادی به 409 میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته 71 درصد کمتر است. تسلا پیش بینی کرده بود که فروشش در سال 2025 تا 30 درصد بیشتر شود، اما حالا می گوید امسال فروشش از پیش بینی های قبلی کمتر خواهد بود.
ایلان ماسک با وجود این مشکلات همچنان می گوید به خاطر پروژه های مربوط به رانندگی خودران و ساخت روبات های انسان نما به آینده تسلا «بسیار خوش بین» است.