به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

classifier

در نشریات گروه ادبیات و زبان ها
تکرار جستجوی کلیدواژه classifier در نشریات گروه علوم انسانی
تکرار جستجوی کلیدواژه classifier در مقالات مجلات علمی
  • فاطمه یگانه*، فریده حق بین، فرهاد ساسانی
    زبان ها با توجه به این که ساخت صفت شمارشی-اسم را در یک ساخت مستقیم نشان می دهند و یا از عنصری به نام ممیز در این ساخت استفاده می کند به دو دسته قابل تقسیمند. مطالعات انجام شده بر روی زبان های ممیزدار نشان می دهد ویژگی های اسم در این زبان ها دلیل نیاز آن ها به ممیز است. اسم ها در زبان های ممیزدار صرفا برچسب های مفهومی هستند از این رو به ممیز نیاز دارند. به عبارت دیگر ویژگی {-شکل} بودن اسم ها در این زبان ها توجیه نیازشان به استفاده از ممیز است. علی رغم این که اسم ها در زبان فارسی ویژگی {+شکل} دارند، ساخت صفت شمارشی-اسم در فارسی گفتاری یک ساخت مستقیم نیست و استفاده از ممیز اجباری به نظر می رسد و ارتباطی با ویژگی های معنایی اسم ندارد. در این پژوهش با بررسی رده شناختی ویژگی های اسم و کاربرد ممیز در زبان های ممیزدار، و بررسی داده های جمع آوری شده از فارسی معیار گفتاری نشان دادیم ممیزهای فارسی گفتاری، یعنی "تا" و "دانه" ممیزهای کاربردشناختی اند. ممیز "تا" ممیز "تبیین شمار" و ممیز "دانه" ممیز "نگرشی-تاکیدی" است. نشانه جمع در ساخت صفت شمارشی-اسم نیز کارکردی گفتمانی دارد و "نشانه معرفه سازی" است.
    کلید واژگان: رده شناسی، صفت شمارشی، ممیز، مشخصه های اسم، فارسی، کاربردشناسی، معنی شناسی
    Fateme Yegane *, Farideh Haghbin, Farhad Sasani
    In some languages numeral-Noun constructions are not direct constructions and classifiers are needed. Nouns different properties in classifier languages, i.e. being {-shape} is the vital reason for the existence of classifiers. Persian nouns are {+shape}, but numeral-noun constructions especially in spoken Persian is not direct. In this paper, classifiers and nouns properties are presented typologically, then based on data from standard spoken Persian we argue that spoken Persian classifiers, i.e. “tā” and “dāne” are pragmatic classifiers. “tā” is “number clarification” classifier and “dāne” is “attitudinal-emphatic” classifier. Plural marker in the construction of numeral-noun in spoken Persian have also pragmatic function and is a “definite marker”.
    Keywords: typology, numeral adjective, classifier, pragmatics, semantics
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال