به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « Moein » در نشریات گروه « ادبیات و زبان ها »

تکرار جستجوی کلیدواژه « Moein » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • بهرام امانی جاکلی
    لغت نامه جمهره اللغه پس از لغت نامه العین خلیل بن احمد، دومین لغت نامه بزرگ زبان عربی است که به سبب نگارش در عصر ترجمه، و حضور مولف آن در محیط فارسی خوزستان به خاطر بر عهده گرفتن دیوان فارس از سوی آل میکال، نیز آشنایی او با بسیاری از واژه های فارسی، از نظرگاه بررسی کلمات معرب آن، اهمیت فراوان دارد.
    نگارنده دراین مقاله تلاش کرده است با اشاره به شیوه مولف در پرداختن به این واژه ها، به بررسی تطبیقی آنها با فرهنگ های دهخدا ومعین بپردازد. حدود 380 کلمه از کلمات معرب و دخیل در جمهره اللغه آمده است که با توجه به حجم گسترده آنها، در این مقاله به معربات فارسی بیشتر توجه شده است.
    با عنایت به اینکه بررسی عمیق تک تک معربات، خود مقالات متعددی را می طلبد، و از سویی محدودیت های نگارش مقاله، از ورود عمیق تر به تحلیل این واژه ها خودداری شده است.
    کلید واژگان: ابن درید, کلمات معرب, معربات, جمهره اللغه, لغتنامه دهخدا, فرهنگ معین}
    Bahram Amani Chakoli
    Ibn Duraid al-Azdi (837-934), the Arab philologist and lexicographer was born in Basra. He lived a short time in Iran under Mikals government and worked on his Divan. Ibn Duraid’s chief work is his monumental dictionary al-Djamhara which contains some materials not to be found in other dictionaries. It is the greatest dictionary after AL-Ayn of Khalil in the Arabic language. In this article, an attempt is made to investigate about 300 words from this dictionary by comparing them to two Persian dictionaries: Dehkhoda and Moein
    Keywords: Ibn Duraid, al, Djamhara, al, moarrab, Persian, Arabic words, Moein, Dehkhoda}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال