بررسی اثر ایزوپروپیل الکل استنشاقی برای درمان تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی

پیام:
چکیده:
مقدمه
تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی سبب به تعویق افتادن بهبود بیماران و اقامت بیشتر آن ها در بیمارستان می شود و درمان آن، به طور مرسوم، به صورت تزریق وریدی می باشد که هم گران است و هم سبب عوارض ناخواسته دارویی می شود. در پژوهش های اخیر، استفاده از ایزوپروپیل الکل، به صورت استنشاقی، در کاهش شدت و میزان تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی مورد بحث بوده است. این امر باعث ایجاد انگیزه ای شد، تا کارایی ایزوپروپیل الکل در برطرف کردن تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی بررسی گردد.
روش کار
در این مطالعه، 82 بیمار (48 زن و 34 مرد) را، که تحت عمل جراحی الکتیو بوده و در اتاق بهبودی به تهوع و استفراغ دچار شده بودند، انتخاب و سپس، به طور اتفاقی به دو گروه 41 نفره، گروه آزمایش و گروه شاهد تقسیم کردیم. در گروه آزمایش، پنبه ای آغشته به نیم سی سی ایزوپروپیل الکل و در گروه شاهد، پنبه ای آغشته به نیم سی سی نرمال سیلین را برای استنشاق درجلوی بینی آن ها قرار داده و از آن ها خواسته شد تا آن را دوبار استنشاق کنند و سپس پاسخ آن ها به درمان (برطرف شدن حالت تهوع استفراغ) ثبت می شد. در صورت عود تهوع و استفراغ؛ روش یاد شده، دوباره و به فاصله زمانی پنج دقیقه انجام می شد. در صورت پاسخ منفی، از درمان دارویی (تزریق متوکلوپرامید) برای این بیماران استفاده گردید.
یافته ها
در گروه آزمایش، از مجموع 41 بیمار،32 نفر (78 درصد) در بار نخست به درمان پاسخ داده و نه نفر دیگر (22 درصد) پاسخی ندادند. در حالی که در گروه شاهد، سه نفر (7.3 درصد) از مجموع 41 بیمار پاسخ داده و 38 بیمار (92.7درصد) به درمان پاسخ ندادند، که این تفاوت، از لحاظ آماری معنی دار است (P<0.0001). از مجموع 32 نفر گروه آزمایش، که به درمان پاسخ داده بودند، تهوع و استفراغ در 14 نفر (43.8 درصد) برای بار دوم بروز کرد، که دوباره تحت درمان با ایزوپروپیل الکل قرار گرفتند و از این 14 نفر، پنج نفر (35.7 درصد) برای بار سوم به تهوع و استفراغ دچار شدند، که درمان دارویی (تزریق متوکلوپرامید) برای آن ها انجام شد.
نتیجه
بر پایه این پژوهش، استفاده از ایزوپروپیل الکل استنشاقی به عنوان روشی بدون زیان و ساده در درمان تهوع و استفراغ پس از عمل موثر بوده و از نیاز به درمان دارویی، که هم گران و هم دارای عوارض ناخواسته است، می کاهد و در صورت تکرار تهوع و استفراغ پس از استنشاق ایزوپروپیل الکل، استفاده دوباره از آن می تواند از میزان بروز این علایم بکاهد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
15
لینک کوتاه:
magiran.com/p102678 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!