چرا عکاسی می کنیم؟

نویسنده:
چکیده:
در طول قرن بیستم، جریان اصلی نقد و نظریه پردازی در حوزه هنرهای بصری و به ویژه عکاسی، عمدتا متاثر از آرای منتقدین ادبی، روان کاوان، نشانه شناسان و فلاسفه پسامدرن از قبیل بنیامین، دریدا، بارت، دلوز، سونتاگ و... بوده است. امهات چنین رهیافتی را هم می توان در تفاسیر نشانه شناختی مبتنی بر یک تلقی نسبی گرا و کیفی از مقوله عینیت جست. اما به زعم نگارنده، و با نظر به جملگی تحولات اندیشگی این قرن، چنین رهیافتی از حیث فقدان مولفه های نقد علمی و تحلیلی به مقوله ی «عینیت» (آنچنان که در ساحت فلسفه علم دیده می شود)، نمی تواند یک تنه موید جملگی پتانسیل های دلالت شناختی هنر عکاسی (به مثابه شیوه ای برای بازنمایی پدیدارهای عینی) باشد.
از همین رو در این مقاله کوشش شده تا با ارائه ی شرح مجملی بر سیر تطور منطقی مفهوم «تصویر» در منظومه معرفتی لودویگ ویتگنشتاین (فیلسوف اتریشی-بریتانیایی سنت تحلیلی)، تعریفی نسبتا هنجارمند و همسو با سایر تحولات معرفت شناختی مرتبط به مقوله عینیت، از مفهوم «عکس» ارائه شود. استدلالات ویتگنشتاین را همان قدر که می توان به ساحت فیزیک کوانتوم و هوش مصنوعی تسری داد، می توان به منزله ی بستر مطمئنی برای تعریف مقوله «عینیت» و متعاقبا اختلاف نهایی مترتب بر نگاه هنرمند و منتقد هنری نیز تلقی کرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
40
لینک کوتاه:
magiran.com/p1148755 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!