مقایسه نشانه های سندرم حاد عدم تطابق با کار شیفتی بین دو گروه نوبتکار

پیام:
چکیده:
زمینه وهدف
عدم تحمل کار شیفتی خودش را با یکسری نشانه ها و علائم نشان می دهد. از این نشانه ها به عنوان سندرم عدم تطابق با کار شیفتی یاد می شود. هدف این مطالعه مقایسه فراوانی نشانه های سندرم حاد عدم تطابق با کار شیفتی در بین دو گروه کارگران نوبت کار می باشد.
روش بررسی
یک مطالعه مقطعی در بین دو گروه مختلف از نظر کار شیفتی (شب کار و غیر شب کار) درکارگران انجام شد و نشانه های سندرم حاد یا زودرس عدم تطابق با کار شیفتی مورد بررسی قرار گرفت، با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمع آوری شده در نرم افزار SPSS 5/11 با استفاده از t- test و کای – 2 همچنین آنالیز رگرسیون لوژستیک فوروارد با 05/0 P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
در مقایسه فراوانی سندرم حاد یا زودرس عدم تطابق با کار شیفتی در مجموع با وجود بیشتر بودن نشانه های سندرم در گروه شب کار بین دو گروه اختلاف معنی داری بدست نیامد. (000/1 = p) در گروه شب کار فراوانی نشانه های سندرم ارتباطی با بیماری های مزمن نداشت (666/0= p)، این بر خلاف نتایج گروه غیر شب کار است. (037/0= p) سیگاری بودن درگروه شب کار با فراوانی نشانه های سندرم ارتباط داشت(000/0= p)، در حالی که در گروه دیگر ارتباطی پیدا نشد. (200/0= p)
نتیجه گیری
اختلاف چندانی از نظر فراوانی نشانه های سندرم بین دو گروه دیده نشد. سیگاری بودن یک عامل خطر برای بروز نشانه های سندرم بیان شد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
76
لینک کوتاه:
magiran.com/p1272227 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!