بررسی عملکرد گزینه های کاهنده اثرات پدیده ضربه قوچ در یک خط انتقال آب، مطالعه موردی: خط انتقال شهرک مسکونی شیردم واقع در شهر تهران

پیام:
چکیده:
تغییر ناگهانی شرایط مرزی در سیستم های انتقال آب مانند باز و بسته شدن ناگهانی شیر فلکه و روشن و خاموش شدن ناگهانی پمپ و توربین، باعث ایجاد جریان گذرایی می شود که اصطلاحا ضربه قوچ نامیده می شود. این پژوهش، یک مطالعه موردی بود که در آن پارامترهای موثر موجود در خط انتقال نظیر جنس لوله و غیره و تاسیسات کاهنده ضربه قوچ به منظور کاهش اثرات ناشی از این پدیده بررسی شد. این کار با مدل سازی یک مثال عملی شامل خط انتقال آب از ایستگاه پمپاژ در نزدیکی شهرک مسکونی شهید شیردم به مخزن بالادست منطقه، واقع در شهر تهران به کمک نرم افزار Bentley HammerXMV:8 انجام شد. بررسی و مقایسه نتایج حاصله نشان داد که لوله GRP نسبت به لوله آزبست سیمانی، مقدار 49/1 کیلوپاسکال و نسبت به لوله آهنی مقدار 50/3 کیلوپاسکال، کاهش فشار داشته است. بررسی مقایسه ای سیستم های حفاظتی حاکی از این بود که اولا مخازن ضربه گیر در کنترل فشار بهتر از سایر لوازم حفاظتی عمل نمودند به طوری که فشار بیشینه به میزان 3/9 بار، نسبت به چرخ طیار و 5 بار، نسبت به شیر یک طرفه کاهش داشت و ثانیا در به کارگیری ترکیبی عوامل حفاظتی، کاربرد همزمان مخزن بار ضربه گیر با چرخ طیار، ایده آل ترین روش برای کنترل ضربه قوچ در این مطالعه موردی بود.
زبان:
فارسی
صفحات:
67 تا 76
لینک کوتاه:
magiran.com/p1374473 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!