نقش استرس ادراک شده و سبک های مقابله در اختلالات خوردن دانش آموزان دبیرستانی شهر رشت در سال 1392

پیام:
چکیده:
مقدمه
در دوران نوجوانی عوامل روانشناختی می توانند در بروز برخی مشکلات همچون اختلالات خوردن نقش داشته باشند. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش استرس ادراک شده و سبک های مقابله در اختلالات خوردن دانش آموزان دبیرستانی شهر رشت در سال 1392 است.
مواد و روش ها
این پژوهش از نوع همبستگی است. 370 نفر از دانش آموزان دبیرستانی دختر و پسر شهر رشت در سال تحصیلی 1392- 1391 به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های استرس ادراک شده، سبک های مقابله و اختلالات تغذیه پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
نتایج نشان داد که بین استرس مثبت ادراک شده با اختلالات خوردن (بی اشتهایی روانی و پر اشتهایی روانی) رابطه منفی معنی دار، و بین استرس منفی ادراک شده با اختلالات خوردن رابطه مثبت معنی دار وجود دارد (01/0> p). همچنین بین سبک مقابله مسئله محور با اختلالات خوردن رابطه منفی معنی دار و بین سبک مقابله هیجان محور با اختلالات خوردن رابطه مثبت معنی دار وجود دارد (01/0> p). طبق نتایج تحلیل رگرسیون استرس منفی ادراک شده، سبک مقابله هیجان محور و سبک مقابله مسئله محور، توانسته است به طور معنی داری 15/0 از واریانس بی اشتهایی روانی و 18/0 درصد از واریانس پر اشتهایی روانی را پیش بینی کنند.
نتیجه گیری
نتایج پژوهش حاضر نشانگر اهمیت نقش عوامل روانشناختی در بروز اختلالات خوردن است. بنابراین، می توان با برگزاری دوره های مبتنی بر کاهش استرس و آموزش سبک های مقابله ای کارآمد در مدارس، میزان سلامت روان را در نوجوانان ارتقاء داد و از مشکلات روانشناختی آنها کاست.
زبان:
فارسی
صفحات:
28 تا 38
لینک کوتاه:
magiran.com/p1396483 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!