بررسی سمیت سلولی دو ماده پر کننده کانال ریشه استفاده شده در دندان پزشکی بر روی سلول های فیبروبلاست 929L به روش MTT (Methylthiazol tetrazolium): پودر کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین در مقایسه با پودر کلسیم هیدروکسید

پیام:
چکیده:
مقدمه
موضوع اصلی در درمان ریشه، میکروب زدایی کانال ریشه می باشد که نیازمند خارج نمودن تمامی محتویات موجود در کانال به عنوان منبع تجمع میکروب ها است. این هدف از طریق ابزارهای مکانیکی، مواد شستشو دهنده و داروهای پر کننده بین جلسات درمان محقق می گردد. برای کاهش یا حذف باکتری ها از کانال ریشه مواد مختلفی در طول درمان استفاده می شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی سمیت سلولی پودر کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین در مقایسه با پودر کلسیم هیدروکسید بود.
روش
این مطالعه به روش تجربی- آزمایشگاهی بر روی سلول های فیبروبلاست 929L بر اساس کشت سلولی و تاثیر مستقیم مواد بر رده سلولی تحت کشت و مشاهده نتایج انجام شد. ماده مورد آزمایش در بازه زمانی 1، 12، 24، 48 و 72 ساعت توسط آزمون MTT (Methylthiazol tetrazolium) مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه از سلول های 929L (که هیچ ماده ای دریافت نکردند) به عنوان شاهد منفی استفاده شد. داده های مربوط به ماده موردنظر توسط دستگاه ELISA Reader خوانده شد و سپس به کمک نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. آزمون ANOVA یک طرفه جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها
هر دو ماده در غلظت های 016/ 0-00025/ 0 درصد موجب سرکوب تکثیر شدند. سمیت سلولی مواد مورد آزمایش در رقت های گوناگون و زمان های مختلف (1، 12، 24، 48 و 72 ساعت) تفاوت معنی داری داشت (05/ 0 > P). پودر کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین و پودر کلسیم هیدروکسید 016/ 0 درصد در بازه زمانی 72 ساعت به ترتیب سمیت سلولی 75 و 45 درصد را از خود نشان داد.
نتیجه گیری
سمیت سلولی کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین در مقایسه با پودر کلسیم هیدروکسید بیشتر است. بدین ترتیب می توان از کلسیم هیدروکسید تقویت شده با کلرهگزیدین که دارای اثرات ضد میکروبی قوی تری از کلسیم هیدروکسید خالص می باشد، به عنوان پانسمان بین جلسات درمان ریشه با احتیاط بیشتری (به طوری که کمتر به ناحیه پری اپیکال نفوذ کند) استفاده کرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
280
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1407637