ایروژل های پلیمری: تهیه، خواص و کاربردها

پیام:
چکیده:
ایروژل ها موادی با ساختار نانو محسوب می شوند که کمترین چگالی را نسبت به سایر مواد به خود اختصاص داده اند. با توجه به ساختار و ترکیب این مواد، آنها دارای کاربردهای ویژه ای در زمینه های مختلف هستند. در مرحله اول، ایروژل ها با شیمی متداول سل-ژل و در دمای کم سنتز می شوند. در مرحله نهایی، که اغلب ژل ها با تبخیر معمولی خشک شده و زروژل ها تولید میشوند، ایروژل ها با فرایند خشک کردن ابربحرانی خشک می شوند. این مواد با چگالی حجمی معادل 0/003-0/35 g/cm3 به عنوان سبک ترین مواد جامد شناخته شده اند. همچنین، ایروژل ها نسبت به سایر مواد جامد، کمترین مقدار رسانندگی گرمایی را دارند. ایروژل های پلیمری دسته ای از ایروژل ها هستند که براساس ترکیب شیمیایی به چند دسته از جمله رزورسینول-فرمالدهید، پلیی ورتان، سلولوزی، پلیمرهای دارای پیوند عرضی و ایروژل های حاوی زیست پلیمرها تقسیم بندی میشوند. بسته به نوع فرایند، ساختار و خواص فیزیکی و مکانیکی ایجاد شده، این نانومواد میتوانند در صنایع مختلف از جمله الکترونیک، اپتیک، مکانیک، هوافضا، پزشکی و دارویی و سایر صنایع استفاده شوند.
در این مقاله، ابتدا به طور اجمالی به فرایند کلی تولید ایروژل ها و سپس به انواع ایروژل های پلیمری، فرایندهای تولید، خواص آنها و در نهایت به کاربردهای ویژه این نانومواد اشاره شده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
89 تا 102
لینک کوتاه:
magiran.com/p1412589 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!