روائی و ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسش نامه استفاده آسیب زا از فضای مجازی - 2

پیام:
چکیده:
مقدمه
نتایج تحقیقات اخیر بیانگر آن است که صرف زمان طولانی در فضای مجازی می تواند در بسیاری از جنبه های زندگی از جمله کارایی تحصیلی، روابط خانوادگی، عادات سلامتی و نظایر آن اختلال ایجاد کند. هدف پژوهش حاضر، بررسی روایی و ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس استفاده آسیب زا از فضای مجازی-2 (GPIUS-2) بود.
روش
ابتدا ترجمه و روایی محتوای پرسشنامه استفاده آسیب زا از فضای مجازی-2 تایید شد، سپس در یک مطالعه مقطعی توسط 526 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند تکمیل گردید. این پرسشنامه با 15 ماده دارای 5 عامل تنظیم خلق، ترجیح تعاملات اجتماعی آنلاین، پیامدهای منفی، استفاده اجباری و اشتغال ذهنی است که دو مولفه آخر، زیرمجموعه نارسایی در خودنظم دهی است. تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزار R انجام شد.
یافته ها
نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی، ساختار عاملی در نظر گرفته شده توسط کاپلان (2010) را مورد تایید قرار دادند. بررسی محتوای مقیاس بیانگر آن است که رابطه دوسویه ای بین نواقص شناختی اولیه و پیامدهای آسیب زای استفاده نابجا از فضای مجازی وجود دارد. ضریب همسانی درونی (پایائی کل آزمون) که توسط تتای ترتیبی سنجیده شد (902/0)، همسانی درونی قابل توجهی را نشان داد.
نتیجه گیری
نتایج تحقیق حاکی از آن بود که نسخه فارسی پرسشنامه استفاده آسیب زا از فضای مجازی-2 از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار است و 5 عامل ساختاری آن مورد تایید قرار گرفت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
81
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1450306 
سامانه نویسندگان
  • دکتر غلامرضا صرامی فروشانی
    نویسنده (2)
    دکتر غلامرضا صرامی فروشانی
    استادیار روان شناسی، دانشگاه خوارزمی
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)