الگوهای حرکتی جریان بادهای غالب و پیامدهای محیط زیستی آن ها در ارتباط با استقرار ساختمان ها و معابر شهری: مطالعه موردی شهر نهاوند در غرب ایران

پیام:
چکیده:
از مهم ترین چالش های اقلیمی در محیط شهری جریان بادهای شدید و بادهای غالب است. تغییرات جریان این بادها و حرکت آن ها در ارتباط با معابر، گذرگاه ها و استقرار بناهای شهری به عنوان یک مساله محیطی مورد تحقیق قرار گرفته است. یکی از شهرهای ایران با فراوانی قابل توجه در وزش بادهای شدید شهر نهاوند در غرب ایران بوده است که به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفته است. گلبادهای ترسیم شده برای دوره آماری 1996 تا 2005 نشان داده است که بیش ترین فراوانی بادها در منطقه از جهت غرب بوده است و شدیدترین بادها در ماه مارس (اسفند و فروردین) اتفاق افتاده است. در شهر نهاوند خیابان های اصلی به موازات حرکت باد غالب غربی قرار گرفته اند که این مساله باعث تقویت جریان باد در داخل شهر می شود. در این شهر دو الگوی توصیفی اثر باد یکی از طریق خیابان های موازی با بادغالب و دیگری گذرگاه های کم عرض شهری بین دو ردیف از ساختمان ها با زاویه عمودی یا حاد شکل گرفته است که در هردو حالت جریان باد با فشارو سرعت زیاد انتقال یافته بود. همچنین اثر مطلوب باد در شهر کاهش آلودگی و آثار نامطلوب آن اختلال در پیاده روها و رفت و آمد خودروها، انتقال ذرات خاک به شهر، شکستن شاخه ها و ایجاد سوز باد در اسفندماه بوده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
47 تا 56
لینک کوتاه:
magiran.com/p1455950 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!