تغییر نگرش مخاطب در جنگ رسانه ای

چکیده:
مقدمه
امروزه رسانه ها ابزار اصلی اثرگذار بر تحولات فرهنگی و اجتماعی و تغییرات سیاسی در جامعه هستند. یکی از ابعاد اثرگذاری رسانه ها تغییر نگرش های مخاطب است. اخبار و اطلاعاتی که توسط رسانه ها ارائه می گردد تصویری از واقعیت های اجتماعی اند که رسانه ها می خواهند. در کشور ما تعداد قابل ملاحظه ای از مخاطبین به ویژه در تهران در معرض دریافت شبکه های تلویزیونی ماهواره ای هستند. با توجه به سلطه رسانه ای موجود در این مطالعه به دنبال شناسایی تاثیر مصرف رسانه ای مخاطبین تهرانی در تغییرنگرش های آنها در چارچوب جنگ رسانه ای بودیم.
روش
این مطالعه بر اساس روش تحقیق پیمایشی، نگرش های تعداد 817 نفر از مخاطبین رسانه ملی و شبکه های تلویزیونی ماهواره ای در سطح شهر تهران را با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی کرد.
نتایج
نتایج تحقیق نشان داد که میزان تاثیر رسانه ها در نگرش های مخاطبین در حد زیاد و در رفتارهای آنان در حد متوسط است. همچنین نوع مصرف رسانه ای شهروندان روی نگرش های آنان در خصوص دینداری، قانون گرایی و نگرش به عملکرد دولت تاثیر معناداری ایجاد کرده و رفتارهای اجتماعی آنان را به طور متفاوت تحت تاثیر قرار داده است به نحوی که استفاده کنندگان از رسانه ملی دارای رفتارها و نگرش های دینی مناسب تری بوده و میزان توجه آنان به قانون و قانون گرایی بیشتر و نظرات مثبت تری نسبت به عملکرد دولت دارند.
بحث: با توجه به رقابت رسانه ای که در شرایط جامعه اطلاعاتی وجود دارد، رسانه ملی برای تاثیرگذاری بر مخاطبین داخلی و خارجی به ویژه شاخص هایی مانند دینداری، قانون گرایی و نگرش به دولت باید از راهبردهای افزایش اثربخشی رسانه ای استفاده بیشتری به عمل آورد تا با جلب رضایت مخاطبین داخلی و پاسخ گویی به نیازهای آنان امکان بهره برداری رسانه های خارجی در تغییر نگرش مخاطبین را از آنها سلب کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
83 تا 96
لینک کوتاه:
magiran.com/p1544083 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!