شیوع سندرم متابولیک در پرسنل پایور پدافند هوایی آجا

چکیده:
مقدمه
افزایش بی تحرکی وچاقی باعث افزایش بروز عوارض متابولیکی از قبیل سندرم متابولیک می شود. سندرم متابولیک به طور شایعی در دنیای صنعتی افزایش یافته است و اکنون حتی در میان کشورهای درحال توسعه هم رو به افزایش است. این سندرم عموما به دلیل شیوه زندگی کم تحرک، افزایش دریافت انرژی، افزایش چاقی و به عبارت دیگرسبک زندگی دنیای مدرن به یک چالش سلامت عمومی در دنیا تبدیل شده است. سندرم متابولیک با مجموعه ای ازعوامل خطر از قبیل چاقی مرکزی، افزایش قند، تری گلیسرید و فشارخون وکاهشHDL همراه است. سبب شناسی سندرم متابولیک پیچیده بوده ونتیجه برهمکنش عوامل ژنتیکی و محیطی می باشد. با توجه به کمبود مطالعات در مورد افراد نظامی، دراین تحقیق بر آن شدیم در میان پایوران پدافند، شیوع سندرم متابولیک را در4 گروه سنی بررسی نماییم.
مواد وروش ها
این مطالعه توصیفی-مقطعی درسال 1394 انجام گرفت. در این مطالعه با مراجعه1000 نفراز پایوران پدافند به طرح پایش سلامت سالیانه -مقادیر قند ناشتا، چربی های خون، وزن، قد- BMI -دور کمر وفشار خون - سنجیده شد. سپس میزان شیوع سندرم متابولیک با دو معیار فدراسیون بین المللی دیابت-) IDF)، وپانل درمانی بزرگسالان3-) (ATPIII محاسبه گردید.
یافته ها
12نفر(1.2%) از افراد دارای فشارخون و 56(5.6%) نفردرمعرض فشارخون بودند. 13نفر(1.3%) دارای دیابت و 5 نفر(0.5%)از افراد در معرض دیابت بودند. مقادیر غیرطبیعی تری گلیسرید وکلسترول به ترتیب در 411(41.1%)و 100نفر(10%) مشاهده گردید- در 441 نفر( 44.1%) نیز مقدارHDL کمتر از40محاسبه شد- مقدار بالای نمایه توده بدنی ودورکمر به ترتیب در110(11%) و 29نفر(9/2%) نفر محاسبه گردید. نهایتا برطبق معیارIDF شیوع سندرم متابولیک در 44 نفر( 4.4 درصد) و برطبق معیار ATPIII ، 32 نفر3.2درصد) مبتلا مشخص شدند.
نتیجه گیری
علی رغم شیوع نسبتا بالای سندرم متابولیک درکشور ما، نتایج مطالعه حاضرحاکی از شیوع کمتر اجزا خطرساز سندرم متابولیک در بین پایوران پدافند آجا است که احتمالا دلیل آن سبک زندگی نظامیان است. به دلیل ارتباط سندرم متابولیک و دیگر عوارض، رعایت سه اصل طلایی افزایش فعالیت جسمانی، کنترل وزن و رژیم غذایی برای پیشگیری و ارائه برنامه ای جامع برای آموزش افراد مستعد و درمان مبتلایان، پیشنهاد می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
8 تا 16
لینک کوتاه:
magiran.com/p1558150 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!