نقش صفات شخصیت و الگوهای ارتباطی خانواده در پیش بینی کیفیت زندگی پرستاران بیمارستان های شهید مفتح و پانزده خرداد شهرستان ورامین در سال 1394

پیام:
چکیده:
مقدمه
کیفیت زندگی تحت تاثیر عوامل روانشناختی زیادی است که از مهمترین آنها می توان به صفات شخصیت و الگوهای ارتباطی خانواده اشاره کرد. این پژوهش با هدف بررسی نقش صفات شخصیت و الگوهای ارتباطی خانواده در پیش بینی کیفیت زندگی پرستاران انجام شد.
روش کار
این پژوهش توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود. در مجموع 180 پرستار با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان پرستاران بیمارستان های شهید مفتح و پانزده خرداد شهر ورامین در سال 1394 انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های صفات شخصیت Costa & McCrae، الگوهای ارتباطی خانواده Koerner & Fitzpatrick و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی جمع آوری شد. داده ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری با استفاده از نرم افزار SPSS-19 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
یافته ها نشان داد که روان رنجورخویی و الگوی همنوایی با کیفیت زندگی پرستاران رابطه منفی و معنادار و برون گرایی، پذیرش، سازگاری، وظیفه شناسی و الگوی گفت و شنود با کیفیت زندگی پرستاران رابطه مثبت و معنادار داشتند (0/05>P). تحلیل رگرسیون نشان داد برون گرایی، روان رنجورخویی و الگوی ارتباطی همنوایی توانستند 24/5 درصد از تغییرات کیفیت زندگی پرستاران را پیش بینی کنند (0/001>P). همچنین سهم روان رنجورخویی در پیش بینی کیفیت زندگی پرستاران بیش از سایر متغیرها بود (0/001>P).
نتیجه گیری
برون گرایی، روان رنجورخویی و الگوی ارتباطی همنوایی توانایی پیش بینی معنادار کیفیت زندگی پرستاران را داشتند، لذا این متغیرها می توانند نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی پرستاران داشته باشند. بنابراین توصیه می شود که درمانگران به متغیرهای مذکور توجه کرده و بر اساس آنها برنامه هایی برای بهبود کیفیت زندگی پرستاران طراحی کنند.
زبان:
فارسی
صفحات:
20 تا 29
لینک کوتاه:
magiran.com/p1574619 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!