بررسی نسبت اندیشه اخلاقی هیر با واقع گرایی اخلاقی

پیام:
چکیده:
یکی از محوری ترین مباحث در حوزه فلسفه اخلاق، بحث واقع گرایی و غیرواقع گرایی است . واقع گرایی در اخلاق به این معناست که ارزش و لزوم اخلاقی واقعیت عینی دارند و جمله های اخلاقی واقع نما هستند. از سوی دیگر، ریچارد مروین هیر، یکی پرآوازه ترین فیلسوفان اخلاق است و نظریه وی، توصیه گرایی، یکی از معروف ترین نظریات در اخلاق هنجاری شمرده می شود. یکی از پرسش های اساسی که با تحقیق و تدقیق در مولفه های موجود در توصیه گرایی هیر به ذهن می آید آن است که: آیا توصیه گرایی مکتبی واقع گراست یا غیرواقع گرا؟ در این پژوهش کوشید هایم به این پرسش مهم پاسخ دهیم.
با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با مقایسه توصیه گرایی عام هیر با واقع گرایی اخلاقی، این نتیجه به دست آمد که به رغم دلالت ظاهری برخی از مولفه های دیدگاه توصیه گرایی بر واقع گرا بودن آن، این دیدگاه به دلیل تاکید بر توصیه به عنوان معیار ارزش افعال اختیاری انسان، غیرواقع گراست. در خصوص واقع گرا یا غیرواقع گرا بودن خود هیر نیز باید یادآور شد که اگر هیر بر دیدگاه توصیه گرایی پایبند مانده باشد ، غیرواقع گراست ، ولی اگر شواهد و مدارک دال بر سودگرا شدن هیر صحت داشته باشد، ازآنجاکه مراد از سود، سود واقعی است نه ذهنی، وی واقع گرا شده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
97
لینک کوتاه:
magiran.com/p1594176 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!