بررسی میزان رضایت مندی بیماران بستری از برنامه تحول نظام سلامت در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه سال 1394

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
عدم رضایت بیمار و بی توجهی به نظرات او بهبودی بیمار و اخذ نتیجه مطلوب درمانی را خدشه دار می کند برنامه ی تحول نظام سلامت در هشت گام پاسخ دولت به مطالبات آسیب پذیر در بخش بهداشت و درمان در جامعه می باشد که بر مراحل تبیین اصول، ارزش ها و چشم انداز سلامت، تحلیل روندها (اجتماعی، اقتصادی، فناوری، سیاسی و محیطی) و تهدیدهای ناشی از آن ها و مشخص کردن نقاط قوت و ضعف موجود می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رضایتمندی بیماران بستری در زمان اجرای برنامه تحول نظام سلامت در مراکز آموزشی درمانی علوم پزشکی ارومیه در سه گام برنامه کاهش میزان پرداختی، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت پزشکی و پرستاری و ارتقای کیفیت هتلینگ انجام گرفته است.
مواد و روش کار
مطالعه حاضر بررسی توصیفی- مقطعی با هدف تعیین میزان رضایتمندی بیماران بستری در زمان اجرای برنامه تحول نظام سلامت در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می باشد که نمونه های آن 414 بیمار بعد از 48 ساعت و در زمان ترخیص بنابه دستور پزشک معالج می باشند که به صورت تصادفی انتخاب و طبق معیارهای ورود به مطالعه به نسبت حجم بستری در مراکز فوق تعیین شدند و میزان رضایت آنان با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته (57 سوال) با طیف لیکرت پنج قسمتی سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS -16 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته و P<0/5 معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته
میزان رضایتمندی بیماران بستری در این مطالعه از خدمات پزشک (6/83 درصد)، خدمات پرستاری (7/85 درصد) و خدمات هتلینگ (2/51 درصد) و خدمات پذیرش و ترخیص (36/67 درصد) بود. آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که رضایت از خدمات پزشکان در چهار بیمارستان امام، مطهری، طالقانی و سیدالشهدا تفاوت معنی داری ازنظر آماری نداشت (=0.957.p) درحالی که رضایت از خدمات پرستاران در چهار بیمارستان موردبررسی ازنظر آماری متفاوت بود (P=0.003). تفاوت آماری معنی داری در رضایت افراد از خدمات هتلینگ در چهار بیمارستان موردبررسی مشاهده شد (P=0.033) و میانگین رضایت از خدمات هتلینگ در بیمارستان مطهری کم تر از دو بیمارستان امام و سیدالشهدا ولی با بیمارستان طالقانی تفاوت معنی داری نداشت (P= 0.008، P=0.024).
بحث و نتیجه گیری
علی رغم ایجاد تحول بنیادی در خدمات درمانی به بیماران بستری در بیمارستان های دولتی و افزایش دریافتی کارکنان و تامین امکانات و تجهیزات مراکز درمانی، ولی کاستی های تاثیرگذار در حوزه های مختلف کاری وجود دارد. لازم است با اجرای برنامه های آموزشی و توجیهی برای کلیه پرسنل درمانی و خدماتی تعامل با بیمار در محیط بیمارستان بیشتر ارتقاء یابد. در بخش هتلینگ با توجه به عدم رضایت مددجویان، تلاش مضاعف و برنامه ریزی مدیران را برای بهبود کیفیت وضعیت فیزیکی و ایجاد امکانات رفاهی برای بیمار و همراه می طلبد.
زبان:
فارسی
صفحات:
601 تا 610
لینک کوتاه:
magiran.com/p1594470 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!