مدل سازی کینتیکی فرایند کاهندگی غیر فتوشیمیایی فتوسنتز در پاسخ به تغییر شرایط نوری در گیاه آرابیدوپسیس از دیدگاه زیست شناسی سیستمی

چکیده:
کارایی فتوسنتز به میزان زیادی به شرایط محیط زندگی گیاه بستگی دارد. گیاهان در شرایط طبیعی، به سرعت در معرض تغییر شرایط نوری می باشند، برای مقابله با چنین نوساناتی و بهره برداری موثر از انرژی نورانی در دسترس و به طور هم زمان به حداقل رساندن خسارات ناشی از شدت نور بالا به دستگاه فتوسنتزی، مکانیسم های سازگاری در آن ها گسترش یافته است. کاهندگی غیر فتوشیمیایی یک مکانیسم مهم است که انرژی اضافی را به صورت حرارت از گیاه خارج می کند. در این مقاله، مدل ریاضی بسیار ساده ای توسعه داده شده است که توصیف دقیق تری از این فرایند ارائه نموده و قادر به پیش بینی اجزای مختلف و پارامترهای مربوط به آن می باشد. مقایسه نتایج شبیه سازی با داده های تجربی نشان داد که کمپلکس برداشت نوری پروتونه شده و زآزانتین به طور هم زمان در القا و خاموشی فرایند NPQ عمل می کنند. نتایج حاصل می تواند به عنوان پایه تئوری مناسبی برای توسعه مدل های دقیق تر و مطالعه مکانیزم های مولکولی فرایند سازگاری دستگاه فتوسنتز به تغییر شرایط نوری، مورد استفاده قرار گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
329 تا 342
لینک کوتاه:
magiran.com/p1599679 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!