بررسی شیوع و شدت یافته های پاتولوژیک در ام آرآی گردن بیماران کاندید جراحی لومبوساکرال به علت هرنیاسیون دیسک، تنگی کانال و اسپوندیلولیستزیس مراجعه کننده به بیمارستان سینا و بررسی اثر این یافته ها بر فرجام کوتاه مدت جراحی بین سال های 1392 تا 1394

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
تغییرات دژنراتیو ستون فقرات در نتیجه عوامل ژنتیکی و نیز افزایش سن و همچنین عوامل محیطی متنوع در افراد ایجاد می شود. در بالین اغلب با بیمارانی مواجه می شویم که همزمان بیماری های دژنراتیو در نواحی مختلف ستون فقرات دارند و نیز مطالعات بالینی تغییرات دژنراتیو همزمان در ناحیه لومبار و سرویکال را گزارش کرده اند. در ارزیابی یافته های تصویربرداری تغییرات دژنراتیو ناحیه لومبار با تغییرات دژنراتیو در سایر نواحی ستون فقرات از جمله ناحیه گردن همراهی داشته که می تواند منجر به اثرات فشاری بر نخاع و ریشه های عصبی شود.
مواد و روش ها
این مطالعه به صورت یک مطالعه آینده نگر در بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستان سینا انجام گردید. تعداد جمعیت مورد مطالعه 260 نفر شامل 100 نفر بیمار با اسپوندیلولیستزیس 100 نفر بیمار تنگی کانال کمری و 60 نفر بیمار دچار هرنیاسیون دیسک کمری طی بازه زمانی سال 1392 تا 1394 بوده که معیارهای ورود را داشته و وارد مطالعه گردیدند. برای همه بیماران قبل از عمل و روز سوم پس از عمل پرسشنامه های ODI & JOA تکمیل گردید. تمامی بیمارات تحت ام آر آی سرویکال قرار گرفته و نتایج آن توسط یک رادیولوژیست و یک جراح اعصاب تفسیر شده و بیماران بر اساس یافته های پیدا شده در ام آر آی و بر اساس مقیاس های استاندارد، در دو گروه سرویکال مثبت و سرویکال منفی قرار گرفتند و نتایج آنها در سه گروه و با نرم افزار SPSS شماره نوزده بررسی گردید.
یافته ها
از مجموع 100 بیماری که با پاتولوژی اسپوندیلولیستزیس در ناحیه لومبوساکرال وارد مطالعه شدند، 77 نفر از بیماران خانم و تعداد 23 نفر آقایان بودند. از این تعداد 21 نفر دارای پاتولوژی گردن (گروه سرویکال مثبت) بودند. همچنین در گروه تنگی کانال کمری از مجموع تعداد 100 بیمار وارد شده به مطالعه 72 نفر خانم و 28 نفر آقایان بوده و تعداد بیماران دارای پاتولوژی سرویکال مثبت 24 نفر بود. در گروه دیسک کمری نیز 60 بیمار در مطالعه وارد شده که 36 نفر را خانم ها و 24 نفر را آقایان تشکیل می-دادند. شیوع تغییرات پاتولوژیک سرویکال مثبت در بیماران هرنیاسیون دیسک لومبوساکرال 9 نفر بود.
نتیجه گیری
با توجه به عوامل فوق بهتر است قبل از اعمال جراحی ناحیه لومبوساکرال خصوصا در افراد با اسپوندیلولیستزیس و تنگی کانال کمری و نیز در افراد مسن جهت بررسی و پیشگیری از حوادث نورولوژیک پس از عمل و نیز رضایت بیشتر بیماران مسن از بهبودی علایم شکایت شده تصویربرداری ناحیه سرویکال نیز انجام گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 10
لینک کوتاه:
magiran.com/p1603822 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!