فهرست مطالب

جراحی ایران - سال سی و یکم شماره 3 (پاییز 1402)

نشریه جراحی ایران
سال سی و یکم شماره 3 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/04
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسین اکبری، افسانه باقری *، یوسف شفایی خانقاه، پیمان اکبری صفحات 1-13

    صدمات تروماتیک شبکه بازویی بزرگسالان آسیب های مخربی هستند که بیشتر در مردان 15 تا 25 ساله رخ می دهد. این آسیب منجر به نقایص عملکردی عمیق، درد ناتوان کننده، پیامدهای روانی و اقتصادی شده و کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور معمول این صدمات در اثر آسیب به اعصاب حسی و حرکتی ناشی از تروما، فشار آسیب های ورزشی یا کشیده شدن بیش از حد ایجاد شده و منجر به علایمی مانند فلج، عدم کنترل ماهیچه های بازو، دست، مچ و یا فقدان حس در بازو، دست و یا درد ناگهانی در شانه، بازو و... می گردد. اگرچه اغلب نمی توان از بروز آسیب در شبکه بازویی پیشگیری کرد اما می توان پس از وقوع جراحت با انجام بعضی اقدامات، خطر بروز مشکلات را کاهش داد. روش های مختلفی برای تشخیص نوع و شدت جراحات شبکه بازویی وجود دارد. بنابراین درک فیزیولوژی آسیب عصبی و پیشرفت در بازسازی شبکه بازویی منجر به بهبود نتایج می شود.

    کلیدواژگان: شبکه براکیال، بزرگسال، روش های تشخیص، اپیدمیولوژی
  • سمانه غضنفر طهران، زهرا رفیعی سروری، گلاره بی آزار *، سید مجتبی شهابی ضیابری، مهین طایفه اشرفیه، محدثه احمدی صفحات 14-24
    زمینه و هدف

    ارزیابی رضایت مادران از بی حسی نخاعی به منظور تعیین تغییرات مورد نیاز برای بهبود کیفیت کلی ارایه مراقبت های بهداشتی به بیمار مهم است. این مطالعه با هدف بررسی شکایات عمده مادران بعد از عمل جراحی سزارین با بی حسی نخاعی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی زنان باردار تحت جراحی سزارین با بی حسی نخاعی در سال 1401 در بیمارستان الزهرا (س) رشت انجام گرفت. ابتدا هدف و نحوه انجام تحقیق برای بیماران تشریح شد و فرم رضایت آگاهانه اخذ شد. سپس چک لیستی که حاوی مشخصات دموگرافیک و شکایات بیمار از بی حسی نخاعی بود ثبت گردید. داده های جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS 19 شده و توسط آماره های توصیفی میانگین، انحراف معیار و فراوانی مورد بررسی قرار گرفتند. سطح معنی داری برای آزمون ها کمتر از 05/0در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد از مجموع 239 مادر باردار مورد بررسی 92 نفر (5/38%) مورد شکایاتی را بعد از پروسه ذکر نمودند. در حالیکه عمده مادران باردار (147 نفر، 5/61%) شکایتی نداشتند. تهوع- استفراغ (7/37%)، لرز (9/23%) و سوزن زدن های مکرر (7/16%) عمده ترین شکایات ثبت شده توسط مادران بود. بر اساس نتایج این مطالعه هیچگونه ارتباط آماری معنی-داری بین وجود شکایت از بی حسی نخاعی و متغیرهای سن، تحصیلات مادر، وضعیت اشتغال، محل سکونت، تعداد بارداری، BMI، سن ختم بارداری و سابقه بی حسی نخاعی دیده نشد (همگی 05/0 < P).

    نتیجه گیری

    زنان بارداری که تحت جراحی سزارین با بی حسی نخاعی در این مرکز قرار گرفتند، شکایات محدود و قابل پیشگیری از این پروسه را گزارش نمودند. عوارض ذکر شده منجر به آسیب ماندگار و جدی در مادران نشد و اغلب بدون پیامد ناگوار با مداخلات معمول درمانی کنترل گردیدند.

    کلیدواژگان: سزارین، بی حسی نخاعی، شکایت بعد از عمل
  • احمد کچویی، محسن اشراقی *، امرالله سلیمی، فربد اشراقی، لادن شاهمرادی، میلاد سیامکی، ملیحه رضایی نایه صفحات 25-30
    زمینه و هدف

    دیابت شایع ترین بیماری غدد درون ریز است که شیوع روز افزونی در جهان داشته و مهم ترین علت قطع غیرتروماتیک اندام می باشد. آمپوتاسیون یکی از مشکلاتی است که در این بیماران ایجاد می شود. برهمین اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه با و بدون آمپوتاسیون اندام تحتانی در بیماران مبتلا به زخم دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی قم انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مورد - شاهدی بود، جامعه پژوهش بیماران مبتلا به زخم دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی قم در سال 1397-1398 بودند. در کل تعداد 262 نفر بیمار (127 نفر در گروه بیماران دیابتی با آمپوتاسیون و 135 نفر در گروه بیماران دیابتی بدون آمپوتاسیون) بررسی شدند. در نهایت تمامی اطلاعات کلینیکال و پاراکلنیکال بیماران از پرونده بیماران استخراج شد و بین دو گروه تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بین جنسیت، سن و مدت زمان بستری در دو گروه تفاوت معنادار وجود نداشت (P > 0.005) و دو گروه با یکدیگر همگن بودند، ولیکن بین شاخص توده بدنی، هموگلوبین گلیکوزیله و قندخون ناشتا در دو گروه تفاوت معنادار وجود داشت (P < 0.005) و در گروه بیماران مبتلا به بیماری دیابت با آمپوتاسیون بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به ایتکه یافته های ما نشان داد که قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله و همچنین شاخص توده بدنی بین دو گروه با و بدون آمپوتاسیون تفاوت آماری معناداری دارد. در این راستا لازم است که بیماران نه تنها رژیم متعادل غذایی داشته و سبک زندگی خود را متناسب با بیماری تصحیح نمایند، بلکه حرکات ورزشی مناسب را نیز انجام دهند.

    کلیدواژگان: هموگلوبین گلیکوزیله، آمپوتاسیون، دیابت، زخم دیابتی
  • مهدی مختارپور حبشی، میرمحمد تقی مرتضوی * صفحات 31-41
    زمینه و هدف

    از آنجایی که سووفلوران یکی از گازهایی بیهوشی بسیار موثر در بروز تهوع و استفراغ پس از بیهوشی در کودکان می باشد و از طرفی دیگر با توجه به عدم وجود مطالعه ای مروری سیستماتیک در رابطه با نقش موثر دکسمدتومدین در پیشگیری از این عارضه، بنابراین هدف از انجام این مطالعه اثربخشی دکسمدتومیدین بر بروز استفراغ پس از جراحی کودکان با سووفلوران بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مرور سیستماتیک و متاآنالیز می باشد که بر اساس گام های بیانیه PRISMA طراحی و اجرا شده است، کارآزمایی های تصادفی سازی و کنترل شده که قبل از آغاز سال 2022 منتشر شده بودند، از پایگاه های اطلاعاتی Web of Science Embase, PubMed, و Cochrane Library و مگ ایران و SID جستجو و انتخاب شدند. کلید واژه های جستجو «دکسمدتومیدین»، «کودکان»، «بیهوشی»، «استفراغ» و «سووفلوران» بودند. متا آنالیز با استفاده از نرم افزار Stata انجام شد. نتایج آماری حاصل از مقایسه داده های دو دسته ای به صورت نسبت شانس (RRs) و فاصله اطمینان 95درصد ارایه شد. نتایج آماری برای داده های پیوسته به عنوان تفاوت میانگین استاندارد شده (SMD) ارایه شد. ناهمگونی بین مطالعات وارد شده با استفاده از آزمون χ2 (سطح معناداری آزمون α = 0.1) بررسی شد و از شاخص I2 برای تعیین کمی اندازه ناهمگنی نتایج استفاده شد.

    یافته ها

    در مجموع 672 شرکت کننده از 10 مقاله کارآزمایی بالینی تصادفی شده مورد بررسی قرار گرفتند؛ نتایج که 898/0 = P و 0% = I2 بود. نشان داده شد که دکسمدتومیدین با کاهش بروز استفراغ در مقایسه با دارونما همراه است (60/0- 24/0: 40/0:OR- 001/0 = P).

    نتیجه گیری

    تهوع و استفراغ پس از بیهوشی یکی از عوارض شایع و ناخوشایند می باشد که ممکن است ایمنی بیمار را به خطر بیاندازد؛ اطلاع از اثرات داروهای مختلف موثر در بروز این عارضه می تواند بروز تهوع و استفراغ پس از بیهوشی را با تغییر مواجه سازد؛ نتایج این متاآنالیز نشان داد که دکسمدتومیدین منجر به کاهش بروز استفراغ پس از بیهوشی کودکان با سووفلوران می شود.

    کلیدواژگان: دکسمدتومیدین، سووفلوران، استفراغ، کودک، بیهوشی
  • عبدالخالق کشاورزی *، حسین ایزدی، محمد ده بزرگی، میترا زردشت، مجتبی مرتضوی صفحات 42-55
    زمینه و هدف

    سوختگی یکی از شدیدترین اشکال تروماست که به طرق مختلف سبب تخریب پوست و بافت های زیر جلدی با شدت و وسعت متفاوت می شود. کاهش موثر علایم خارش پس از سوختگی یک مشکل عمده در توانبخشی همه بیماران سوختگی است. با این حال، اگرچه درمان های بالقوه زیادی برای خارش وجود دارد، هنوز توافق نظری در مورد بهترین درمان وجود ندارد. این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه تاثیر داروی ستیریزین، گاباپنتین و روغن نارگیل در کاهش میزان خارش پوست پس از بهبودی زخم سوختگی انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    جامعه پژوهش حاضر از بین بیماران مرکز سوختگی امیرالمومنین شیراز در سال 1401 که دچار سوختگی خفیف تا حاد که به درمان مقاوم هستند و بعضا دچار خونریزی هستند، انتخاب شدند. در این مطالعه، بعد از تایید کمیته اخلاقی شورای پژوهشی دانشگاه و رضایت بیماران، تعداد 150 نفر افراد واجد شرایط داوطلب وارد مطالعه شده و به تصادف به گروه های مطالعه تخصیص داده شدند. برای جمع آوری داده ها از نمونه مورد مطالعه، از پرسشنامه خارش یوسیپویچ و همکارانش (2001) استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از t همبسته و تحلیل کواریانس و با کمک برنامه آماری (SPSS) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف استاندارد میزان خارش محل سوختگی در قبل داروی سیتریزین برابر 32/4 و 74/0 شد. همچنین میانگین و انحراف استاندارد میزان خارش محل سوختگی در بعد داروی سیتریزین برابر 04/3 و 57/1 شد. میانگین و انحراف استاندارد میزان خارش محل سوختگی در قبل داروی گاباپنتین برابر 98/4 و 82/0 شد. همچنین میانگین و انحراف استاندارد میزان خارش محل سوختگی در بعد داروی گاباپنتین برابر 66/1 و 47/0 شد. میانگین و انحراف استاندارد میزان خارش محل سوختگی در قبل روغن نارگیل برابر 40/4 و 76/1 شد. همچنین، میانگین و انحراف استاندارد میزان خارش محل سوختگی در بعد روغن نارگیل برابر 60/1 و 49/0 شد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد که هر سه داروی ستیریزین، گاباپنتین و روغن نارگیل باعث کاهش خارش پس از سوختگی می شوند که درجه تاثیرات متفاوتی از خود نشان دادند. پیگیری دراز مدت بیماران پس از ترخیص از بیمارستان نشان داد که بعد از عمل پیوند، خارش پس از سوختگی کمتر می باشد.

    کلیدواژگان: ستیریزین، گاباپنتین، روغن نارگیل، سوختگی، خارش، آنالیز آماری
  • مهیار نصابی، شیرین فتاحی *، خونریزی، ریسک، جراحی دهان و دندان، متاآنالیز صفحات 56-68
    زمینه و هدف

    هدف بررسی حاضر پاسخ به سوال PICO زیر است: "خطر خونریزی در بیمارانی که داروهای ضد انعقاد خوراکی مصرف می کنند و تحت عمل جراحی دهان با یا بدون قطع درمان آنتی ترومبوتیک قرار می گیرند، چیست؟" بر این اساس، با انجام این مطالعه متاآنالیز، هدف ما تعیین خطر خونریزی در حین و بعد از جراحی دندان در بیماران تحت درمان ضد انعقاد، و همچنین ارایه راهنمایی هایی است که به متخصصان دندانپزشکی در تصمیم گیری آگاهانه بالینی کمک می کند، می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه متاآنالیز، ما جستجوهایی را برای مطالعات کارآزمایی بالینی واجد شرایط در مرکز کتابخانه کاکرین (واحد مرکزی کارآزمایی های کنترل شده کاکرین) و Medline (Ovid وEMBASE) از پایگاه های داده ای ذکر شده با کلید واژه-های جراحی دهان، اگزودنتیا و نصب ایمپلنت دندان، خطر حوادث خونریزی دهنده و مترادف آنها و ضد انعقاد خوراکی (آنتاگونیست های ویتامینK) انجام دادیم. تجزیه و تحلیل برای هر ضد انعقاد و نتیجه مورد انتظار انجام شد. برای مطالعاتی که پیامدهای دوگانه را گزارش کردند، خطر نسبی (RR) همراه با فاصله اطمینان 95% محاسبه شد. اثرات تصادفی مرتبط با متاآنالیز با استفاده از نرم افزار STATA (نسخه 1/10) تعیین شد.

    یافته ها

    نتایج یک تا سه برابر بیشتر خطر خونریزی را در بیمارانی که وارفارین مصرف می کنند در مقایسه با بیمارانی که استفاده از داروهای ضد انعقاد را در حین عمل قطع کرده بودند (67/1=RR و 89/2-97/0:CI) و بعد از عمل (44/1=RR و 92/2-71/0:CI) نشان داده اند.

    نتیجه گیری

    خطر خونریزی حین و پس از جراحی در بیمارانی که داروی ضد انعقاد خود را قطع نکنند، نسبت به بیمارانی که داروی خود را قطع نمایند، در حین اعمال جراحی مینور دهان و دندان وجود دارد؛ با این حال، یافته ها باید با احتیاط تفسیر شوند و مطالعات جدید در مورد این موضوع باید آغاز شود.

  • مسعود یاوری، ثریا شاهرخ شهرکی * صفحات 69-76
    زمینه و هدف

    پوشش نسج نرم در تروماها بخصوص در اندام تحتانی همواره مورد بحث بوده است. بخصوص در ناحیه ساق پا که دو استخوان اصلی متحمل وزن قرار گرفته و اغلب همراه نقص نسج نرم شکستگی هم دیده می شود این بازسازی دشوارتر می شود. به این منظور روش های مختلف معرفی و استفاده شده است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارد. در ابتدا سعی می شد در اولین اقدام از ساده ترین روش استفاده شود، مثل انجام گرافت پوستی و در صورت عدم امکان از فلاپ استفاده شود. ولی بعدها با معرفی روش آسانسور ترمیمی لزومی به طی این مراحل نیست و می توان به عنوان اولین قدم از یک روش پیچیده ولی مناسب استفاده کرد. ما در این مطالعه سعی کرده ایم چند فلاپ ناشایعتر ولی با کارایی بیشتر را معرفی نماییم.

    معرفی مورد: 

    در این مطالعه ضمن معرفی انواع فلاپ های روش های مورد استفاده شایع در نواقص ساق پا، این ناحیه را به سه ناحیه آناتومیک مجزا تقسیم کرده و فلاپ های مورد استفاده هر بخش را توصیف کرده ایم. سپس در این مطالعه چند مورد بیمار که با فلاپ های معرفی شده تحت درمان قرار گرفته اند را به اجمال توضیح داده ایم.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه در بیماران نشان داد که فلاپ های مورد نظر اگرچه کمتر مورد توجه قرار گرفته اند، ولی نتایج آنها از نظر عملکردی و ظاهری با فلاپ های شایعتر قابل مقایسه است. این مطالعه تاکید دارد که لزوما روش های شایع نباید به عنوان بهترین روش شناخته شوند و برای هر بیماری بر اساس شرایط موجود باید تصمیم گیری شود.

    کلیدواژگان: فلاپ، فلاپ عضلانی، نقص اندام تحتانی
  • عباس عبدلی تفتی * صفحات 77-85

    خلاصه به فارسی:درمان زخم با استفاده از فشار منفی باعث تحول عظیمی در مدیریت زخم ها در 15 سال اخیر شده است. در حالی که درمان زخم-های پیچیده به طور سنتی با پانسمان های مکرر با گاز استریل مرطوب انجام می شود، استفاده از دستگاه های وکیوم تراپی به طور روز افزونی در حال افزایش است. اندیکاسیون های استفاده از وکیوم تراپی در حال گسترش است از جمله درمان زخم های مزمن، آماده سازی زخم برای پیوند پوست یا فلپ و حتی مدیریت زخم ها جراحی بخیه شده. در این مقاله ما برآنیم تا مروری جامع بر متون علمی جهت معرفی همه اندیکاسیون های وکیوم تراپی در جراحی های ارتوپدی داشته باشیم.

    کلیدواژگان: پانسمان با فشار منفی، وکیوم تراپی، مدیریت زخم
  • مصطفی جابرانصاری * صفحات 86-91

    خلاصه به فارسی:سیر تاریخی جراحی ایالات متحده در سده نوزدهم از چندین دوره مجزا تشکیل یافته است. هر یک از این دوره ها با شرایط و اوضاع و احوال به قدر کافی متفاوتی مشخص می شوند که بتوان آنها را یک دوره خاص محسوب نمود. دهه های اولیه این سده (1825 – 1800 میلادی) در اکثر جهات تداوم نحوه پیدایش و پیشرفت پزشکی در مستعمرات سیزده گانه بود. تعداد اندگی از پزشکان و جراحان آمریکا در اوایل سده نوزدهم از طریق گذراندن یک سیستم آموزشی نظام مند و سیستماتیک به طبابت می پرداختند، چرا که تسهیلات آکادمیک و دانشگاهی در ایالات متحده فوق العاده محدود بود و کسب آموزش پزشکی و جراحی نیازمند حضور در دانشکده های پزشکی اروپا بود و تعداد اندک شماری از دانشجویان آمریکایی از توان مالی و اقتصادی لازم جهت صرف چنین هزینه ای برخوردار بودند. لذا مواجهه با شرایط موجود مستلزم این بود که اکثریت افرادی که مایل به طبابت در آینده بودند، مجبور بودند نزد یکی از پزشکان در حال فعالیت در آمریکا شاگردی نموده و در کنار فعالیت در مطب پزشکان موجود به مطالعه کتب پزشکی و جراحی بپردازند.

  • نرجس خاتون افتخاری *، سید حسام الدین حسینی، جعفر تابان، فرج الله براتی صفحات 92-100
    زمینه و هدف

    نیروی انسانی نقش بسزایی در تحول و پیشرفت امور مراقبت و درمان دارد و به عنوان یکی از ارکان مهم هر سازمان به شمار می آید که همواره مورد تاکید صاحبنظران بوده است. تحقیقات مشترک بین گروه های مذهبی و حرفه ای در زمینه سلامت روان و پزشکی دریافته اند که معنویت و نگرش مذهبی با نتایج مثبتی در سلامت جسم و روان همراه هستند. بر همین اساس پژوهش حاضر، با عنوان «بررسی نقش معنویت و اعتقادات در عملکرد پرسنل اتاق عمل بیمارستان در ارایه خدمات به بیماران» انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش این مطالعه توصیفی – پیمایشی بود که شامل 92 نفر از پرسنل اتاق عمل بیمارستان شهید فقیهی شیراز بودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه 35 سوالی محقق ساخته جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS نسخه 28 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از یافته های پژوهش نشان داد که معنویت و اعتقادات در زندگی فردی و اجتماعی پرسنل اتاق عمل موثر است. بدین معنی که معنویت و اعتقادات باعث می شود تا فرد در زندگی فردی و اجتماعی، خداوند را ناظر بر اعمال و رفتار خود ببیند و در کوچکترین مسایل با دقت رفتار نماید. همچنین معنویت و اعتقادات در مسیولیت پذیری پرسنل اتاق عمل موثر بوده است. سایر نتایج نشان داد که معنویت و اعتقادات در صبر و بردباری و نظم کاری و توسعه روحیه سپاسگزاری موثر می باشد. فردی که هر لحظه خود را در برابر معبود می بیند و او را ناظر بر تمام اعمال و رفتار خود می داند، مطمینا عملکرد چنین فردی نیز باید تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین معنویت و اعتقادات باعث کاهش اضطراب می شود و به تبع آن نیز تاثیر بسیار زیادی در عملکرد وی در محیط کار دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که معنویت و اعتقادات در عملکرد پرسنل اتاق عمل در همه ابعاد مورد بررسی در این مطالعه موثر بوده است و تقویت این مورد می تواند در بهبود عملکرد پرسنل موثر باشد.

    کلیدواژگان: اعتقادات، معنویت، عملکرد، پرسنل اتاق عمل بیمارستان شهید فقیهی
  • سید عباس میرمالک * صفحات 101-103

    واژه میانگین بیشترین کلمه مورد استفاده در بخش مواد و روش مقالات منتشر شده است. در این بخش به درک بیشتری از میانگین می پردازیم.

|
  • Akbari H., Bagheri A. *, Shafayehkhangha Y., Akbari P. Pages 1-13

    Traumatic brachial plexus injuries in adults are destructive injuries that occur mostly in men aged 15 to 25 years. This damage leads to deep functional defects, debilitating pain, psychological and economic consequences and affects the quality of life of people. Usually, these injuries are caused by damage to the sensory and motor nerves caused by trauma, pressure, sports injuries, or excessive stretching, and lead to symptoms such as paralysis, lack of muscle control in the arm, hand, or wrist, or lack of sensation in arm or hand or sudden pain in the shoulder and arm and ... Although it is often not possible to prevent damage to the brachial plexus, it is possible to reduce the risk of further problems after the injury by taking some measures. There are different methods to diagnose the type and severity of brachial plexus injuries. Therefore, understanding the physiology of nerve damage and progress in brachial plexus reconstruction will lead to improved outcomes.

    Keywords: Brachial Network, Adult, Diagnostic Methods, Epidemiology
  • Ghazanfar Tehran S., Rafiei Sorouri Z., Biazar G. *, Shahabi Ziabari S.M, Tayefeh Ashrafiyeh M., Ahmadi M. Pages 14-24
    Introduction & Objective

    Assessing maternal satisfaction with spinal anesthesia is important for determining changes that is needed to improve the overall quality of patient care delivery. In this study, the aim of this study was to investigate the main complaints of mothers after cesarean surgery with spinal anesthesia.

    Materials & Methods

    This cross-sectional analytical study was performed on pregnant women undergoing caesarean section with spinal anesthesia in 2022 in Alzahra Hospital, Rasht. First, the purpose and method of the research was explained to the patients and informed consent was obtained. Then a questionnaire containing demographic data and patients complaints of spinal anesthesia was filled out.

    Results

    The results of this study showed that 92 (38.5%) of the total 239 pregnant women mentioned complaints after the anesthesia procedure, while most of them 147 (61.5%) had no complaints. Nausea-vomiting (37.7%), shivering (23.9%) and repeated needling (16.7%) were the most common complaints mentioned by mothers. Based on the results of this study, there was no statistically significant relationship between complaints of spinal anesthesia and the variables of age, education, employment status, place of residency, number of pregnancies, BMI, time of termination of the pregnancy and history of spinal anesthesia (All P < 0.05).

    Conclusions

    Pregnant women who underwent cesarean section with spinal anesthesia in this center, reported limited and preventable complaints from this procedure. The mentioned complications did not lead to lasting and serious injury in mothers and were often controlled with routine therapeutic interventions without adverse consequences.

    Keywords: Cesarean Section, Spinal Anesthesia, Postoperative Complaints
  • Kechoei A., Eshraghi M. *, Salimi A., Eshraghi F., Shahmoradi L., Siamaki M., Rezaei Naye M. Pages 25-30
    Introduction & Objective

    Diabetes is the most common endocrine disease, which has an increasing prevalence in the world and is the most important cause of non-traumatic limb amputation. Amputation is one of the problems that arise in these patients. Based on this, the present study was conducted with the aim of determining and comparing glycosylated hemoglobin between two groups with and without lower limb amputation in patients with diabetic ulcers referred to Shahid Beheshti Hospital in Qom.

    Materials & Methods

    This study was a case-control Study, the research population was patients with diabetic ulcers referred to Shahid Beheshti Hospital in Qom in 2018-2019. A total of 262 patients (127 in the group of diabetic patients with amputation and 135 in the group of diabetic patients without amputation) were examined. Finally, all the clinical and paraclinical information of the patients were extracted from the patients' files and were analyzed between the two groups.

    Results

    There was no significant difference between gender, age and duration of hospitalization in the two groups (P > 0.005) and the two groups were homogeneous, but there was a significant difference between body mass index, hemoglobin A1C and fasting blood sugar in the two groups (P < 0.005) and was higher in the group of patients with diabetes with amputation.

    Conclusions

    According to our findings, there is a statistically significant difference in blood sugar and hemoglobin A1C as well as body mass index between the two groups with and without amputation. In this regard, it is necessary for patients not only to eat a balanced diet and correct their lifestyle according to the disease, but also to do proper sports.

    Keywords: Hemoglobin A1C, Amputation, Diabetes, Diabetic Ulcer
  • Mokhtarpour Habashi M, Mortazavi M. M. T* Pages 31-41
    Introduction & Objective

    Since sevoflurane is one of the most effective anesthetic gases in the occurrence of nausea and vomiting after anesthesia in children, and on the other hand, due to the lack of a systematic review study regarding the effective role of dexmedetomidine in preventing this complication, the aim of Conducting this study was the effectiveness of dexmedetomidine on the occurrence of vomiting after surgery in children with sevoflurane.

    Materials & Methods

    The current study is a systematic review and meta-analysis, which was designed and implemented based on the steps of the PRISMA statement, randomized controlled trials that were published before the beginning of 2022, from Web of Science, Embase, PubMed, and Cochrane Library, Mag Iran and SID were searched and selected. Search keywords were "dexmedetomidine", "children", "anaesthesia", "vomiting" and "sevoflurane". Meta-analysis was performed using Stata software. The statistical results of the two-category data comparison were presented in the form of odds ratios (RRs) and 95% confidence intervals. Statistical results for continuous data were presented as standardized mean difference (SMD). Heterogeneity between included studies was checked using the χ2 test (significance level of the test α = 0.1) and the I2 index was used to quantify the heterogeneity of the results.

    Results

    A total of 672 participants from 10 randomized clinical trial articles were reviewed; the results were P = 0.898 and I = 0%. It was shown that dexmedetomidine is associated with a decrease in the incidence of vomiting compared to placebo (CI = 0.24-0.60-OR 0.40: P = 0.001).

    Conclusions

    Nausea and vomiting after anesthesia is one of the common and unpleasant side effects that may endanger the patient's safety. Knowledge of the effects of different drugs effective in the occurrence of this complication can change the occurrence of nausea and vomiting after anesthesia; the results of this meta-analysis showed that dexmedetomidine reduces vomiting after anesthesia of children with soflurane.

    Keywords: Dexmedetomidine, Sevoflurane, Vomiting, Child, Anesthesia
  • Keshavarzi A. *, Izadi H., Dehbozorgi M., Zardosht M., Mortazavi M. Pages 42-55
    Introduction & Objective

    Burns is one of the most severe forms of trauma that cause damage to the skin and subcutaneous tissues in different ways with different severity and extent. Effective reduction of itching symptoms after burns is a major problem in rehabilitating all burn patients. However, although there are many potential treatments for pruritus, there is still no consensus on the best treatment. This study was conducted to investigate and compare the effects of cetirizine, gabapentin, and coconut oil in reducing skin itching after burn wound healing.

    Materials & Methods

    The present research population was selected from among the patients of Amir-Al-Momenin burn hospital affiliated with Shiraz University of Medical Sciences who suffered from mild to severe burns that are resistant to treatment and sometimes have bleeding. In this study, after the approval of the ethical committee of the University Research Council and the consent of the patients, 150 people were selected by random sampling. To collect data from the studied sample, the questionnaire of Khars Yusipovich et al. (2001) was used. The obtained data were statistically analyzed using t-correlated and covariance analysis and with the help of SPSS.

    Results

    The average and standard deviation of the itchiness of the burn site before the cetirizine drug is 4.32 and 0.74. Also, the average and standard deviation of the itchiness of the burn site after the cetirizine drug is equal to 3.04 and 1.57. The mean and standard deviation of the itchiness of the burn site before the gabapentin drug are equal to 4.98 and 0.82. Also, the average and standard deviation of the itchiness of the burn site after the gabapentin drug is equal to 1.66 and 0.47. The average and standard deviation of the itchiness of the burn site before coconut oil is equal to 4.40 and 1.76. Also, the mean and standard deviation of the itchiness of the burn site after coconut oil is equal to 1.60 and 0.49. The intensity of itching was measured before and after the administration of cetirizine, gabapentin, and coconut oil, and there was a significant difference between all three groups.

    Conclusions

    This study showed that all three drugs, cetirizine, gabapentin, and coconut oil, reduce itching after burns and coconut oil showed the greatest effect, followed by gabapentin and finally cetirizine. The long-term follow-up of patients after discharge from the hospital showed that after transplant surgery, itching was less and that patients who lived in cold areas experienced less itching after burns.

    Keywords: Cetirizine, Gabapentin, Coconut Oil, Burn, Itching, Statistical Analysis
  • Nesabi M, Fattahi Sh * Pages 56-68
    Introduction & Objective

    The purpose of this study is to answer the following PICO question: "What is the risk of bleeding in patients who take oral anticoagulants and undergo oral surgery with or without discontinuation of antithrombotic therapy?" Accordingly, by conducting this systematic review, we aim to determine the risk of bleeding during and after dental surgery in patients receiving anticoagulation therapy, as well as provide guidance that will assist dental professionals in making informed clinical decisions.

    Materials & Methods

    In this meta-analysis study, we performed searches for eligible clinical trial studies in the Cochrane Library (Cochrane Central Unit for Controlled Trials) and Medline (Ovid and EMBASE) from the databases listed with the keywords oral surgery, extradontia and implants. We performed dental implants, the risk of bleeding events and their synonyms, and oral anticoagulants (vitamin K antagonists). Analyzes were performed for each anticoagulant and expected outcome. For studies that reported dichotomous outcomes, relative risk (RR) with 95% confidence interval was calculated. Random effects associated with meta-analysis were determined using STATA software (version 10/1).

    Results

    One to three times higher risk of bleeding in patients taking warfarin compared to patients who stopped using anticoagulants during the operation (RR=1.67 and CI: 0.97-2-2.89) and after surgery (RR=1.44 and CI: 0.71-0.2-92) have shown.

    Conclusions

    There is a risk of bleeding during and after surgery in patients who do not discontinue their anticoagulant medication compared to patients who discontinue their medication during minor oral and dental surgery; however, the findings should be interpreted with caution and new studies on this topic should be initiated.

    Keywords: Bleeding, Risk, Oral, Dental Surgery, Meta-Analysis
  • Yavari M., Shahrokh Shahraki S. * Pages 69-76
    Introduction & Objective

    Soft tissue coverspecially in lower extremity and leg is a challenag for all reconstructive surgeons. Many methods and flaps have been introduced and used in this area. In this study we discussed about some unusual flaps that we used in our cases in 15 khordad hospital.

    Materials & Methods

    In this study according to ourresults in our cases, the leg divides into three subarea. We used Distal & lateral thigh flap in proximal third, free gracilis flap for the middle third and Medial plantar flap andmedial pedis flap for lower third defect.

    Results

    Our results suggest that these less common flaps have comparable results VS common flaps, and can be used as first step for leg reconstruction.

    Conclusions

    In some cases, this study showed that the desired flops have received less attention; their results are comparable to the more common flops in terms of performance and appearance. This study emphasizes that the common methods should not necessarily be recognized as the best method and the best decision should be made for each disease based on the existing conditions.

    Keywords: Flap, Muscle Flap, Lower Limb Defect
  • Abdoli Tafti A. * Pages 77-85

    Negative pressure wound therapy (NPWT), has revolutionized wound care over the last 15 years, Dressings to treat complex wounds have traditionally been made of cotton gauze ,The use of negative pressure wound therapy (NPWT) has become increasingly popular in the Management of complex wounds. There are many increasing indications for NPWT such as treatment of chronic ulcers, preparation of wound for skin graft or flaps and even closed surgical wounds management.
    In this article we are going to review the literature to show all indications of NPWT in orthopedic
    surgeries.

    Keywords: Negative Pressure Wound Therapy, Vacuum Therapy, Wound Management
  • Eftekhari N.K*, Hosseini S. H., Taban J., Barati F. Pages 92-100
    Introduction & Objective

    Human resources play a significant role in the development and progress of care and treatment and are considered as one of the important pillars of any organization, which has always been emphasized by experts. Joint research between religious and professional groups in the field of mental health and medicine has found that spirituality and religious attitude are associated with positive results in physical and mental health. Based on this, the present research was conducted under the title of "investigating the role of spirituality and beliefs in the performance of hospital operating room personnel in providing services to patients".

    Materials & Methods

    The method of this descriptive study was a survey that included 92 hospital operating room personnel. The data was collected using a 35-question researcher-made questionnaire. Data analysis was done using Pearson's correlation coefficient statistical test and SPSS version 28 software.

    Results

    The results of the research showed that spirituality and beliefs are effective in the personal and social life of operating room personnel. This means that spirituality and beliefs make a person see God as a watcher of his actions and behavior in his personal and social life and act carefully in the smallest issues. Also, spirituality and beliefs have been effective in the responsibility of operating room personnel. Other results showed that spirituality and beliefs are effective in patience and tolerance, work discipline and developing the spirit of gratitude. A person who sees himself in front of God every moment and sees him as the supervisor of all his actions and behavior, surely the performance of such a person should also be affected. Also, spirituality and beliefs reduce anxiety, and as a result, it has a great impact on his performance in the work environment.

    Conclusions

    The results showed that spirituality and beliefs have been effective in the performance of operating room personnel in all dimensions investigated in this study and strengthening this can be effective in improving the performance of personnel

    Keywords: Beliefs, Spirituality, Performance, Operating Room Personnel of Shahid Faqihi Hospital