مقایسه ی روش هم پوشانی و AHP در بررسی زمین ساخت جنبا با استفاده از شاخص های ریخت زمین ساختی (مطالعه ی موردی؛ تاقدیس اناران)

چکیده:
بررسی عوارض و شواهد زمین ریخت شناسی ساختمانی و شاخص های ریخت سنجی رودخانه ها و پیشانی کوهستان ها از بهترین روش های ارزیابی زمین ساخت جنباست. شاخص های زمین ریخت سنجی مانند پیچ و خم پیشانی کوهستان، شاخص طول-شیب رود و... از ابزارهای پایه و کارآمد شناخت میزان فعالیت زمین ساختی هستند که در این پژوهش بررسی شده اند. با توجه به ویژگی های مکانی و اهمیت متفاوت این شاخص ها در نقشه ی پهنه بندی فعالیت زمین ساختی، در این مطالعه از روش های نوین GIS و ارزیابی چندمعیاره ی مکانی (SMCE) استفاده شد. بدین منظور از دو روش هم پوشانی و AHP استفاده گردید و پهنه ی مورد مطالعه به سه دسته ی کم جنبا، نیمه جنبا و جنبا تقسیم بندی شد. برای سنجش درستی یافته های پژوهش از نقشه ی درون یابی شده ی زمین لرزه های دستگاهی منطقه ی مورد مطالعه و تطابق پیکسل به پیکسل استفاده شد. مقایسه ی نتایج حاصل با زلزله های ثبت شده، نشان از تطابق 48 درصدی روش AHP در برابر انطباق 23 درصدی روش هم پوشانی با میزان فعالیت زمین ساختی حاصل از کانون زلزله های ثبت شده ی آن محدوده دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
49 تا 56
لینک کوتاه:
magiran.com/p1618531 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!