باز شناخت هستمندی همزیستی درون و بیرون معماری مساجد ایران (با تاکید بر روش فازی)

چکیده:
معماری همانا تنظیم رابطه درون و بیرون بوده و این رابطه بنیادی ترین پرسمان معماری است. کنش و واکنش درون و بیرون جامعیتی برآمده از تاثیرات کارکردی، جغرافیایی و مناسبات فرهنگی و اجتماعی است که می توان آن را در هر واحد زمان به صورت یک «رابطه» تلقی کرد. ولی واژه «همزیستی» معطوف به تعامل موجوداتی زنده (حقیقی یا مجازی) می باشد. «هستی شناسی» معماری بهطور عام و همزیستی درون بیرون به طور خاص موضوعی کیفی با متغیرهای انسانی و محیطی است که حالات آن وضعیتی غیرقابل تفکیک، شناور و بینابینی دارد؛ چنین مطالعاتی با بیان فازی مولفه ها و رابطه آن ها باهم امکان پذیر خواهد بود. آشکارسازی نحوه ارتباط درون و بیرون در مساجد شاخص با تحلیل های فضایی، کالبدی و معناشناختی هدف اصلی این مقاله است.
این پژوهش با گردآوری کتابخانه ای و میدانی اطلاعات به روش توصیفی با تحلیل فازی، هدفی بنیادین را دنبال می کند. نتایج تحقیق اولا بیانگر کارآمدی تحلیل های فازی در شناسایی اجزای «ناحیه تعاملی» و تبیین چگونگی و میزان همزیستی درون و بیرون معماری مساجد است و ثانیا براساس اصل ناهم سازگاری روش فازی، تعمیم مطلق یک مفهوم به عنوان رکن شکل گیری معماری مساجد مصادف با نادیده گرفتن ارزش های متفاوت با آن مفهوم مثالی در شرایط دیگر خواهد بود؛ ارزش هایی که هرچند در ظاهر ناهمگون به نظر آیند ولی در سطح بالاتری از بینش، امری معنی دار و به نوبه خود پایه های هویت ساز هر بنایی محسوب می شوند.
زبان:
فارسی
صفحات:
57 تا 75
لینک کوتاه:
magiran.com/p1725654 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!