بررسی اثرات کوتاه مدت و بلندمدت مصرف الکتریسیته بر رشد اقتصادی در استان های ایران (تحلیلی ازمدل های PMG- FMOLS و علیت VECM)

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
انرژی الکتریسیته به عنوان یکی از عوامل تولید به دلیل کارایی طبیعی و پاکی که دارد، نقش موثری در رشد و توسعه پایدار هر کشور ایفا می کند. این مطالعه به بررسی اثرات کوتاه و بلندمدت مصرف الکتریسیته بر رشد اقتصادی در استان های کشور و در بازه زمانی 1395-1383 می پردازد. برای نیل به هدف مذکور، از تحلیل های هم انباشتگی پانلی و برآوردگرهای حداقل مربعات کاملا اصلاح شده، حداقل مربعات پویا و میانگین گروهی تلفیقی و میانگین گروهی جهت برآورد ضرایب بلندمدت و برای تعیین رابطه علی کوتاه و بلندمدت نیز، از آزمون تصحیح خطای برداری پانلی استفاده شده است. نتایج تجربی این پژوهش حاکی از تاثیر مثبت و معنادار مصرف الکتریسیته بر رشد اقتصادی در تمامی مدل های برآوردی است، همچنین از متغیرهای نیروی کار،
سرمایه گذاری، نرخ شهرنشینی و نرخ باسوادی در مدل ها استفاده شده است که نتایج آن ها دال بر وجود اثرات مثبت و معناداری بر رشد اقتصادی می باشد. نتایج حاصل از آزمون علیت پانلی نیز نشان می دهد که رابطه ی علی دو طرفه و بلندمدتی از مصرف الکتریسیته به سمت رشد اقتصادی و بالعکس وجود دارد. علاوه بر این، نتایج الگوها بدون در نظر گرفتن تهران نشان از نقش مسلط این استان در افزایش مصرف الکتریسیته است.
زبان:
فارسی
صفحات:
117 تا 149
لینک کوتاه:
magiran.com/p1794548 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!