شناسایی الگوهای جهش ژنی حاصل از مقاومت به موپیروسین در ظهور سویه های بالینی استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین با استفاده از روش ذوب با کیفیت بالا

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
آنتی بیوتیک های موثر بر پروتئین سازی مانند موپیروسین، ممکن است در دراز مدت سبب جهش های ژنی در استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus یا MRSA) شود. استفاده از روش های دارای حساسیت بالا، نقش مهمی در شناسایی این باکتری ها دارد. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، شناسایی جهش های ژنی با استفاده از روش آنالیز منحنی دمای ذوب DNA با کیفیت بالا (High-resolution melting یا HRM) بود.
روش ها
مقاومت به موپیروسین با روش میکرودایلوشن مطابق با دستورالعمل Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) و تکثیر ژن mupA در ایزوله های بالینی MRSA با روش Polymerase chain reaction (PCR) مشخص گردید. سپس تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزارهای StepOne و HRM انجام شد. نتایج تعیین توالی به عنوان روش استاندارد مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها
از 162 ایزوله ی استافیلوکوک اورئوس، 83 ایزوله (32/51 درصد) به متی سیلین مقاومت داشتند که از این میان، 47 ایزوله (80/52 درصد) مقاومت حد بالا را نشان دادند. همه ی ایزوله های دارای مقاومت فنوتیپی نسبت به موپیروسین، حامل ژن mupA بودند. بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب در سویه های مقاوم به پنی سیلین (62/79 درصد) و سفتازیدیم (17/6 درصد) مشاهده شد. بیشترین ایزوله های استافیلوکوک اورئوس دارای مقاومت به موپیروسین از نمونه های زخم به دست آمد. در این بین، ایزوله های گرفته شده از زخم و خون دارای بیشترین جهش در باز A و G بودند. ارتباط معنی داری بین نوع نمونه ی بالینی و میزان جهش، مقاومت به موپیروسین و متی سیلین وجود داشت (050/0 > P).
نتیجه گیری
جهش های ژنی حاصل از آنتی بیوتیک موپیروسین، سبب مقاومت چنددارویی و مقاومت به متی سیلین در استافیلوکوک اورئوس می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
403 تا 410
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1841317