بررسی رابطۀ بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی با اعتماد به نفس و سلامت روان اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز کرمان
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف
پژوهش حاضر به منظور تعیین رابطۀ بین میزان استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی با اعتماد به نفس و سلامت روان اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور شهر کرمان انجام شد.
روش
روش این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعۀ مطالعه، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز کرمان بودند. نمونۀ بررسی 28 عضو هیئت علمی مرکز کرمان و 150 دانشجو بود که دانشجویان به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامۀ شناسایی و تحلیل فرصتها و آسیبهای شبکههای اجتماعی در فضای مجازی، پرسشنامۀ سلامت عمومی GHQ و پرسشنامۀ اعتماد به نفس آیزنک بود. یافتهها: بین اعتماد به نفس، نشانههای جسمانی، اضطراب و بیخوابی، کارکردهای اجتماعی و افسردگی، رابطه وجود دارد. نظرات نسبت به استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی بر حسب جنسیت و رشتۀ تحصیلی یکسان است و بین استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی و سلامت عمومی، اعتماد به نفس، نشانههای جسمانی، اضطراب و بیخوابی و افسردگی رابطۀ معناداری وجود دارد؛ اما بین استفاده از شبکههای اجتماعی و کارکردهای اجتماعی رابطۀ معنادار وجود ندارد. نتیجهگیری: آگاهیبخشی و ترغیب دانشجویان به مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و طراحی و راهاندازی شبکۀ اجتماعی بومی به منظور افزایش آگاهی دانشجویان و اعضای هیئت علمی پیشنهاد میشود.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
251 تا 272
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1888751
سامانه نویسندگان
از نویسنده(گان) این مقاله دعوت میکنیم در سایت ثبتنام کرده و این مقاله را به فهرست مقالات رزومه خود پیوست کنند.
راهنما
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
اثربخشی آموزش خودکنترلی هیجانی بر ارتباطات جمعی و رفتارهای نابهنجار در دانش آموزان دوره ابتدایی
*، مهناز ارجمندی
نشریه پژوهش و نوآوری در آموزش ابتدایی، بهار و تابستان 1403 -
اثربخشی مداخله مثبت اندیشی بر فرسودگی تحصیلی و درگیری تحصیلی دانش آموزان
*، مریم عبدلی
پژوهش نامه روانشناسی مثبت، پاییز 1402