بررسی رابطه بهائیان ایران با آمریکا در دوران قاجار 1921-1880

نویسنده:
چکیده:
در واپسین دهه های قرن نوزدهم میلادی، سیاستمداران آمریکایی در اندیشه خروج از انزوای سیاسی متاثر از اعلامیه جفرسون، سومین رئیس جمهور این کشور، درصدد برآمدند تا با تکیه بر قدرت اقتصادی و نیروی دریایی، به یک قدرت مسلط نوین تبدیل شوند.
قبل از وقوع این رویداد، منافع این کشور تا اندازه ای در اروپا و آفریقا توسعه یافته بود، آن ها اراده خود را در مسیر توسعه قدرت و نفوذ در آمریکای لاتین و آسیا به کار بستند. آمریکا در این دوره به منظور خارج ساختن رقبای اروپایی از صحنه ی سیاسی، از مبارزات مردم در مستعمرات با استعمارگران سود می برد و خود را طرفدار استقلال این کشور ها نشان می دادند. از همه مهمتر این که آمریکا در مقایسه با اروپا، وارث حداقل دو قرن عقب ماندگی استعماری بود و در نظر داشت با سرعت، این فاصله را طی کرده و سهم مناسبی از جهان را به اردوگاه خود بیفزاید و منابع و ثروت سرشار ملل آسیایی و از جمله ایران را به یغما برد.
با توجه به رشد روز افزون ایده ی تبدیل به قدرت جهانی در آمریکا و مهیا ساختن زمینه های آن، سران تشکیلات بهائیت وسوسه شدند تا با تبلیغ و قدرت یافتن بهائیت با محوریت به بهانه ظهور عیسی مسیح از میان مردم و افراد موثر آمریکایی، اعضایی را جذب و بر موج ایجاد شده سوار شوند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
73
لینک کوتاه:
magiran.com/p1907652 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!