رابطه وحشت از درد زایمان در دوران بارداری با شدت درد زایمان و فعالیت های روزانه پس از زایمان

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
وحشت از درد زایمان یکی از عوامل مهم در انتخاب نوع زایمان است و می تواند فعالیت های روزانه زندگی زنان در طی بارداری و پس از زایمان را دچار اختلال کند. هدف این مطالعه تعیین رابطه وحشت از درد زایمان با شدت درد زایمان و فعالیت های روزانه زندگی پس از زایمان می باشد.
مواد و روش ها
این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. 400 زن باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان رامسر در سال 1395 به روش خوشه ایانتخاب شدند. داده ها طی دو مرحله و توسط پرسشنامه های وحشت از درد، یک قسمت از پرسشنامه خود گزارشی سنجش شدت درد و پرسشنامه فعالیت های روزانه زندگی جمع آوری شد. نمونه های مطالعه طی بارداری (سه ماهه سوم بارداری) به منظور ارزیابی وحشت از درد و 10 روز پس از زایمان به منظور سنجش شدت درد و فعالیت های روزانه زندگی مورد بررسی قرار گرفتند. آنالیز داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 و توسط آزمون های تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون، کای اسکوئر و رگرسیون چندگانه خطی انجام شد.
یافته ها
نتایج مطالعه حاضر نشان داد که 64 درصد از افراد مورد پژوهش در بالای نقطه برش پرسشنامه وحشت از درد قرار داشتند و 57 درصد از افراد مورد مطالعه در انجام فعالیت های روزانه زندگی خود استقلال نسبی داشتند. میانگین شدت درد در گروهی که وحشت از درد زایمان داشتند 4/12±23/92 و در گروهی که وحشت از درد زایمان نداشتند معادل 2/14±19/05 بود. بین دو گروه از نظر شدت درد هنگام زایمان تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (0/003=P). در بین متغیرهای وارد شده به مدل رگرسیون شدت درد زایمان، شرکت در کلاس های آموزشی، تعداد زایمان، فاصله بین بارداری فعلی و قبلی و اعتماد به مراقبت دهندگان از نظر آماری با وحشت از درد زایمان ارتباط داشتند (0/05>P). همچنین بین وحشت از درد زایمان و فعالیت های روزانه زندگی ارتباط آماری معناداری وجود ندارد (0/14= P).
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد که وحشت از درد زایمان متغیر پیش بین برای شدت درد زایمان است. برگزاری کلاس های آموزشی آمادگی زایمان و غربالگری مشکلات روان شناختی در حین بارداری و ارائه مشاوره توسط ارائه دهندگان خدمات بهداشتی می تواند به پیشگیری و کاهش وحشت از درد زایمان منجر شود. همچنین ارائه مداخلاتی مانند آموزش مهارت های رفتاری- شناختی نقش مهمی در مدیریت وحشت از درد زایمان و توانمندسازی زنان باردار در مقابله با عوامل موثر در این پدیده ایفاء خواهد کرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
26 تا 33
لینک کوتاه:
magiran.com/p1937705 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!