بررسی مقایسه ای اثر داروهای امپرازول، پنتوپرازول، اس امپرازول و لانزوپرازول در کاهش علایم بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
بیماری برگشت اسید معده به مری (ریفلاکس)، یک بیماری مزمن و عود کننده می باشد که شیوع آن رو به افزایش است. به همین منظور، انتخاب بهترین روش درمانی با دارو سال ها مورد توجه محققین بوده است. یکی از درمان های اصلی این بیماری، استفاده از داروهای مهار کننده ی پمپ پروتون (Proton pump inhibitors یا PPIs) می باشد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی مقایسه ای اثر داروهای امپرازول، پنتوپرازول، اس امپرازول و لانزوپرازول در کاهش علایم بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری انجام شد.
روش ها
مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی شده ی حاضر، بر روی 120 بیمار مبتلا به برگشت اسید معده به مری (ریفلاکس) انجام شد. چهار گروه 30 نفره به ترتیب امپرازول 40 میلی گرم، پنتوپرازول 40 میلی گرم، اس اموپرازول 40 میلی گرم و لانزوپرازول 30 میلی گرم را به صورت روزانه ناشتا و به مدت 8 هفته دریافت نمودند. در همین حین، شدت علایم سوزش پشت جناغ سینه و احساس ترش کردن در قبل از مداخله و در فواصل 2، 4 و 8 هفته حین مداخله، با استفاده از پرسش نامه ارزیابی و ثبت شد. در نهایت، اطلاعات جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS شد و در بین چهار گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها
میانگین شدت سوزش پشت جناغ سینه و احساس ترش کردن در قبل از مداخله و در هفته های 2، 4 و 8 حین مداخله در بین چهار گروه اختلاف معنی داری یافت نشد (050/0 P >). در مقابل، با گذشت زمان طی 8 هفته در هر یک از چهار گروه، کاهش معنی داری در شدت علایم سوزش پشت جناغ سینه و احساس ترش کردن مشاهده گردید (001/0 P <).
نتیجه گیری
بر طبق نتایج مطالعه ی حاضر، چهار داروی امپرازول، پنتوپرازول، اس امپرازول و لانزوپرازول بر کاهش شدت علایم برگشت اسید معده به مری اثرات مشابهی داشتند و همه ی این داروها با گذشت زمان توانستند منجر به کاهش شدت علایم کلی بیماری شوند.
زبان:
فارسی
صفحات:
1498 تا 1504
لینک کوتاه:
magiran.com/p1938189 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!