بررسی اثربخشی تحلیل رفتار متقابل بر بهبود مهارت های ارتباطی، حل تعارض و حساسیت به طرد زوجین شهرستان مسجد سلیمان
هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی تحلیل رفتار متقابل بر بهبود مهارت های ارتباطی، حل تعارض و حساسیت به طرد زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان مسجدسلیمان بود.
روش این پژوهش آزمایشی، با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل و پیگری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکزمشاوره مسجدسلیمان در سال 1398 بود. از بین جامعه آماری ابتدا به روش نمونه گیری تصادفی 4 مرکز مشاوره انتخاب، و در ادامه تعداد20زوج (40 نفر) از این مراکز به روش تصادفی در قالب سه گروه آزمایش و کنترل گمارش شدند(10زوج برای هر گروه). گروه های آزمایش به مدت 10 جلسه یک ساعت و نیمه تحت آموزش قرار گرفتند، اما گروه کنترل آموزشی را دریافت نکردند.به منظور جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه مهارت های ارتباطی کوییندام، پرسشنامه استاندارد حساسیت به طرد (RSQ) و پرسشنامه تعارض زناشویی (MCQ)استفاده شد.به منظور تجزیه و تحلیل داده هایپژوهش از تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر چند متغیره استفاده شد.
نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش نشان داد که تحلیل رفتارمتقابل بر متغیرهای مهارت های ارتباطی،حل تعارض و حساسیت به طردزوجین موثر است (05/0 p<).
با توجه به یافته های این پژوهش می توان گفت که آموزش تحلیل رفتار متقابل یکی از روش های موثر در جهت بهبود مهارت های ارتباطی، حل تعارض و حساسیت به طرد زوجین است.
-
مقایسه اثربخشی روش های تحلیل رفتار متقابل و ایماگوتراپی بر بهبود مهارت های ارتباطی، حل تعارض و حساسیت به طرد زوجین شهرستان مسجد سلیمان
، زهرا افتخارصعادی*، رضا پاشا، پرویز عسگری، فریبا حافظی
نشریه پژوهش های مشاوره، بهار 1401